phsx napisał(a):
W bc2 jest taka sytuacja, że obniżanie grafiki praktycznie nie daje odczuwalnego przyrostu fps. Wiem, bo męczyłem się na dual-corze amd i dopiero po przesiadce na czetrojajkowy procesor mam płynną grę. Owszem potrafi dropnąć do 30 fpsów ale to nie przeszkadza. Z własnego doświadczenia, ośmielę się stwierdzić że naprawdę komfortowe granie w BC2 można osiągnąć mając 4-rdzeniowy procesor. Grafika to sprawa drugorzędna bo ja zmieniłem tylko procesor i ram a grafikę mam dalej tą co miałem a gra chodzi jak złoto.
Zgadzam się z przed mówcą. 4 rdzenie do komfortowego grania wymagane, ale bądź co bądź ale potrzebna też grafa.
Ryutaro napisał(a):
Najciekawsze jest to, że rożnica FPS we Fraps miedzy low detalami a medium/high jest niewielka, 4-7fps.
Fov=55
Tak to prawda. Jak sprawdzałem w frapsie to żadnje różnicy pomiędzy low a high(wszystko na high AA njwiększe AF największe i wszystko inne włączone tzn. synchronizacja pionowa itp.) I mam cały czas 60 przy zadymach 45-50.
Przypadkiem nie masz włączonego oszczędzania energii jako profil zasilania? Spróbuj wyłączyć Security Essentials, Daemon Tools, Tracks Eraser