Teraz jest 27 lis 2024, 09:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 lis 2010, 17:42 

Mam problem, mianowicie gdy odpalam grę jest klepsydra przez kilka sekund a następnie znika - a gra się nie włącza. Proszę o pomoc w naprawieniu problemu.
Dodam, że jest to gra mojego kolegi, dał mi płytę, zainstalowałem (+synchro internetowe opcja) a następnie wprowadziłem cd key.
Wykluczam możliwość ,, na jednym komputerze jest już zainstalowane to nie można już na drugim'' ponieważ była informacja, że gra może zostać zainstalowana na do dziesięciu komputerach.
Jakieś pomysły ?

PostNapisane: 24 lis 2010, 18:52 

Jaki system? Masz zainstalowane wszystkie stery i dx ?

PostNapisane: 24 lis 2010, 21:27 

Gra może być zainstalowana na 10 kompach ale bodaj na multi pogra tylko 1 gracz.
Jak ew. zblokują Ci konto (lub twojemu koledze) to napisz bo sam jestem ciekaw czy za takie coś dają bana :)

Tylko że twój problem dotyczy włączenia więc jak nie podasz co ty masz za kompa to jak wyobrażasz sobie pomoc? Przeczytaj najpierw tematy podwieszone!

PostNapisane: 25 lis 2010, 01:52 

Napisz informacje o systemie, konfiguracji i sprzęcie, a dodatkowo po włączeniu gry odpal menedżer zadań i zobacz czy proces BFBC2Game.exe (lub BFBC2Updater.exe) wisi tam gdzieś w procesach? Jeżeli tak to zabij i odpal jeszcze raz, a jak to nic nie da to będziemy myśleć dalej, ale musisz podać resztę niezbędnych informacji.

BTW. Ta gra ma DRM-a, że można tylko na 10-kompach instalować? Nie sądzę, bo bez dostępu do Internetu przecież można zainstalować i grać sobie na singlu. Myślę, że to jest tylko taki "straszak", no bo inaczej byłoby o tym głośno, że w kolejnej grze pakują ten idiotyczny DRM.

Edti: Nawet w sieci są jakieś informacje, że EA zrezygnowało z umieszczenia DRM-a w BF BC2, więc to info o max. 10 instalacjach to producencka ściema.

PostNapisane: 25 lis 2010, 18:35 

Edmunt napisał(a):
Jaki system? Masz zainstalowane wszystkie stery i dx ?

Windows XP SP3 oraz dx 9.0

JOY napisał(a):
Gra może być zainstalowana na 10 kompach ale bodaj na multi pogra tylko 1 gracz.
Jak ew. zblokują Ci konto (lub twojemu koledze) to napisz bo sam jestem ciekaw czy za takie coś dają bana :)

Tylko że twój problem dotyczy włączenia więc jak nie podasz co ty masz za kompa to jak wyobrażasz sobie pomoc? Przeczytaj najpierw tematy podwieszone!

Z pewnością w tym samym czasie na jednym koncie nie mogą grać ,,dwa komputery'' - umówiłem się z kolegą, że jeżeli będzie chciał on sobie grać to mu zwalniam miejsce.
Zblokują - nie wydaję mi się ale jak coś z pewnością dam znać.
Tak, dotyczy włączenia.
Komputer:
AMD Athlon x2 250 3GHz( dwa rdzenie )
Ram 4GB (czyta 3.5)
NVIDIA GeForce 9500GT, vRAM 1024 mb.

coś jeszcze?

KeFaS napisał(a):
Napisz informacje o systemie, konfiguracji i sprzęcie, a dodatkowo po włączeniu gry odpal menedżer zadań i zobacz czy proces BFBC2Game.exe (lub BFBC2Updater.exe) wisi tam gdzieś w procesach? Jeżeli tak to zabij i odpal jeszcze raz, a jak to nic nie da to będziemy myśleć dalej, ale musisz podać resztę niezbędnych informacji.

BTW. Ta gra ma DRM-a, że można tylko na 10-kompach instalować? Nie sądzę, bo bez dostępu do Internetu przecież można zainstalować i grać sobie na singlu. Myślę, że to jest tylko taki "straszak", no bo inaczej byłoby o tym głośno, że w kolejnej grze pakują ten idiotyczny DRM.

Edti: Nawet w sieci są jakieś informacje, że EA zrezygnowało z umieszczenia DRM-a w BF BC2, więc to info o max. 10 instalacjach to producencka ściema.

Wcześniej już próbowałem, pojawia się proces bfbc2 jednak znika po paru sekundach.
Nie rozumiem o co chodzi z tym DRM-em ;) Cóż, nawet jeżeli to ściema z 10 komputerami to i tak mam problem.

Jakie informacje jeszcze podać? Hmm możliwe, że zadziałało by usunięcie jakiejś aktualizacji? Kiedyś mi pomogło coś takiego w BF2 - widziałem gdzieś temat na forum o takim czymś ;)

Strefa czasowa: UTC + 2