Moszeusz6Pl napisał(a):
Pożycz od kolegi instalkę i zainstaluj z własnym cd-keyem, xxxxxxxxxxxxxxxxxx i zainstaluj z oryginalnym Cd-keyem.
Wyiksowałem poradę o warezie. To był powód ostrzeżenia.
Blizzard_ napisał(a):
Przedstaw mi który punkt regulaminu ta porada łamie?
W ogóle, to jak będę miał dziurę w ścianie i pożyczę od kumpla zaprawę i użyję własne materiały budowlane, to to też będzie
złe ? Nie użyłem swojej zaprawy, więc jestem be ?
Porównanie z d ... Radzenie komukolwiek by korzystał z warezu jest wg Ciebie OK ??
Zgodnie z Polskim Prawem piractwo jest karalne. Pomijam już drobny fakt że wersje warezowe w dużej części są wersjami zmodyfikowanymi.Wiesz jak najlepiej komuś zainstalować wirusa i rootkita ??
Sprawić by sam go zainstalował i na wszystko wyraził zgodę. Sprawdź sobie sumy kontrolne obrazu oryginalnego nośnika a wersji warezowej i zastanów się co dostajesz w bonusie ...
Potem ludzie odinstalowują pirata a "wartości dodane" zostają, generują wszelakie problemy i tacy użytkownicy lądują tu pomstując że nikt nie potrafi im pomóc.
Blizzard_ napisał(a):
Sokar44, ogar bo przesadzasz i rośnie Ci b. zła opinia za plecami, zbyt restrykcyjny jesteś. Wiesz jak wielkie i inne fora potrafią umrzeć bo admini (a tutaj i modowie) są zbyt restrykcyjni ?
Cieszy mnie taka opinia, to oznacza tylko że obraliśmy dobrą drogę. Nie będzie tu na tym forum lewackich anarchistów. Porządek musi być.
Sam widuję fora, które nie moderowane powoli zamieniają się w bagno i umierają. My idziemy swoja własna drogą i patrząc na codzienną ilość postów i nowych userów, śmiem uważać że idziemy dobrą drogą.
Za to przynajmniej mamy porządek i nie ma u nas anarchii .
Blizzard_ napisał(a):
W sumie to ja nie wiem co Wy chcecie zrobić z tym forum by odżyło, widzicie inne drogi rozwoju poza przyciąganiem czytelników, użytkowników ?
Myślę że już niedługo zobaczysz duże zmiany w forum i stronie. Nie zasypiamy gruszek w popiele
A konkurencja ... działa motywująco i myślę że tak konkurencja wyjdzie tylko z korzyścią do userów.
Moszeusz6Pl napisał(a):
Napisałem tak, gdyż chyba gdzieś na tym forum widziałem że ktoś pisał że jest to legalne. Przepraszam.
Widzisz, ktoś napisze że można kraść w markecie to tez będziesz kradł ?? To że ktoś coś napisał nie musi być dla Was żadnym wykładnikiem. Dlatego tak reagujemy na próby proponowania by korzystać z warezu. Walczymy z rozpowszechnianiem bzdur i bredni. Należy uświadomić ludziom że skoro mają legalną oryginalną grę, wręcz nie należy korzystać z warezowej wersji .
Niestety, u nas pokutuje lewacko-anarchistyczne przekonanie że wszyscy wokół kradną, to kraść mogę ja ... Nic bardziej błędnego.
Walczymy z nastawieniem że warez jest OK. To że wcześniej, może nie na wszystkie takie posty, nikt nie zwracał uwagi nie oznacza że tolerujemy takie wpisy.
Jak widać niektórzy użytkownicy , całkiem bezsensownie tłumaczą się ,powołują się na post jakiego "dziecka Neo" "... bo on pisał że można ..."
Dlatego trzeba ludzi uczulić.
Na tym forum nie proponujemy warezu. W żadnej formie .
Ciastek96 napisał(a):
Sam zostałem poszkodowany przez Sokar'a
Najpierw za "gupiego gupka" (co w tym obraźliwego ? )
2 warn za to co wyżej o tych "niby piratach"
Przez takich jak on robi się ogromna przepaść między stroną konkurencji a bf.pl . Taka antyreklama.
Masz wątek gdzie możesz się poskarżyć na każdego moda .
Przypomnę Ci Ciastek 96 pewien punkt Regulaminu
Cytuj:
2. LISTA RZECZY ZAKAZANYCH:
a) są pytania, których po prostu się nie zadaje. Nie rozmawiamy tu o PIRATACH !!! Cena gier w Polsce jest na tyle przystępna, że wstydem jest przyznawać się do pirackich kopii. Wszelkie tematy z prośbą o pomoc z piratem będą usuwane, zamykane, a założyciel usuwany z forum!
...
c) wywoływanie kłótni i sprzeczek, wyzywanie innych forumowiczów
Może u Ciebie w podstawówce/gimnazjum to nie jest obraźliwe ale może być obraźliwe dla innych userów .
I bezczelnie nie kłam że zostałeś poszkodowany ... Spójrz punkt wyżej.
Naucz się ze jak jest wina to jest kara. Tak będzie w podczas całego Twojego życia. To niestety jeden z aksjomatów życia.
A konkurencja ... Proszę bardzo idź tam do nich na forum, masz tam całe forum dla siebie. Pospamuj trochę o warezie tam .
Tutaj nie można.
Ciastek96 napisał(a):
... ta milion razy ktoś tak pisał ...
Czytasz czasem to co pisujesz ?? Pokaż mi ten milion ...