Orenos napisał(a):
No to nie możesz ściszyć trochę dźwięku w bfie ? Po co od razu grać całkowicie bez niego ?
Żeby uciąć ten offtop wyjaśnie wszystko jeszcze raz.
Ściszać dźwięku w BF nie ma sensu bo po pierwsze mogę to zrobić szybciej i wygodniej przez ściszeniem pokrętłem na głośniczkach a po drugie chodzi o to żeby była cisza co by mi się syn nie obudził przy jakimś wybuchu lub dziarskim okrzyku "Kur.a, kur.a, kur.a!!!" W słuchawkach w takim wypadku nie gram bo mógłbym go nie usłyszeć jak się jednak obudzi i zacznie płakać. Jako że ma dopiero 6 miesięcy to uśpienie go nie jest rzeczą łatwą.
Możecie mi wierzyć (pewnie paru starszych graczy którzy mają już dzieci mi przytaknie) że dziecko w tym wieku płacze czasami z tak różnych powodów (kolka, chęć przytulenia, wyrzynające się ząbki, nuda czy po prostu zwykły egzystencjalny ból istnienia) że każda minuta kiedy śpi jest na wagę złota. Moim ulubionym powodem płaczu jest zmęczenie. Uwierzycie że można być tak zmęczonym żeby drzeć się na całe gardło i nie móc usnąć i odpocząć? Ja też kiedyś nie wierzyłem, ale teraz już się przekonałem na przykładzie mojego syna że to możliwe. Dziecko (a zwłaszcza dziecko w wieku niemowlęcym) to straszny pożerać czasu więc nie mogę sobie odpalić gry kiedy chcę i grać ile chcę (właściwie to gram prawie tylko rano), powiem więcej przez pierwsze dwa miesiące po jego urodzinach w ogóle nie grałem bo nie było czasu, a jak czas był to trzeba było zrobić tysiąc innych ważniejszych rzeczy (nie wspominając o chronicznym niewyspaniu które zabijało wszelką ochotę na granie).
Screena wrzuciłem jako swego rodzaju ciekawostkę, że czasami nawet bez dźwięku można jakiś fajny wynik ugrać.
Pozdrawiam wszystkich grających w BFBC2 tatusiów.