Teraz jest 22 lis 2024, 10:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 313 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 gru 2010, 09:31 

pytanko , nie pamiętam czy było to możliwe wcześniej , ale do rzeczy : zabieram perk optyczny , wchodzę do śmigłowca dajmy na to apache , wznoszę się naciskam alternativ i lipa nic się nie dzieje , w uav działa w innych lotkach nie działa , dość to dziwne , miło by było kasować tanki zza górki :) lub jakiejś palemki

pozdrawiam

PostNapisane: 10 gru 2010, 10:34 

masterqcyk napisał(a):
pytanko , nie pamiętam czy było to możliwe wcześniej , ale do rzeczy : zabieram perk optyczny , wchodzę do śmigłowca dajmy na to apache , wznoszę się naciskam alternativ i lipa nic się nie dzieje , w uav działa w innych lotkach nie działa , dość to dziwne , miło by było kasować tanki zza górki :) lub jakiejś palemki

pozdrawiam

Biorąc pod uwagę że rakiety ze śmigłowca na dalszy dystans są strasznie niecelne (im dalej lecą to tym bardziej się rozlatują na boki) to ten perk ma kiepskie zastosowanie (nie pamiętam jak ta sytuacja ma się do strzelca działka). Takie koszenie za górki czy palemki strasznie długo by trwało i kierowca dajmy na to czołgu musiał by stać w miejscu i czekać potulnie jak baranek na rzeź.

PostNapisane: 10 gru 2010, 13:01 
Zbanowany

Kledzy, spotowanie czy hellfire sa dokladnie opisne w innych tematach. Ten dotyczy spraw, nazwijmy to biezacych, jak map pack 7 i patch 10.
Prosze trzymajmy sie watku..

PostNapisane: 11 gru 2010, 13:58 

Czemu po tym patchu nie widać mi pingu w wyszukiwarce? Gra uruchomiona jaka administrator.

PostNapisane: 11 gru 2010, 14:24 

Zapewne przez jakiegoś firewalla, u mnie na NOD32 zawsze pokazuje 999 ;) jak go wylacze jest ok

PostNapisane: 12 gru 2010, 15:06 

Znowu wróciły lagi na wszystkich serwach, a tak było już dobrze. Czy też wam tak laguje ?

PostNapisane: 12 gru 2010, 15:09 
Zbanowany

Wczoraj myslalem, ze wy...rzuce kompa przez taras! Nie rozmumiem o co kaman... :?

PostNapisane: 12 gru 2010, 16:36 

sten111 napisał(a):
Znowu wróciły lagi na wszystkich serwach, a tak było już dobrze. Czy też wam tak laguje ?

Wczoraj grałem 3 godziny na 2 serwerach i nie miałem lagów... Nie wiem jak stoi sprawa z dniem dzisiejszym :mrgreen:

PostNapisane: 12 gru 2010, 17:43 

dzis gralem miedzy 9-12 nie bylo lagów na g4g wczoraj wieczorem też.
Nie wiem tylko czy jest sens pisanie o każdym lagu jak komuś wystąpi chyba że ma notorycznie kilka dni pod rząd.

PostNapisane: 12 gru 2010, 18:13 

Lagi są ale na niektórych serwerach. i jest to sytuacja która sie powtarza. czesto jak wchodze na serwer naciskam tab i widze że ludzie maja ping miedzy 150 a 250 to od razu zmieniam.

PostNapisane: 12 gru 2010, 21:23 

120-150 mam normalnie i nie mam lagów :)

PostNapisane: 13 gru 2010, 01:48 

W 90% przyczyną lagowania jest nasz dostawca internetu.
Zanim zaczniemy kląć bugi gry lub serwera polecałbym się zapoznać z aktualną sytuacją naszego ISP na odpowiednich forach. Dla neostrady neostrada.info, dla UPC forum.mediaświat.pl (innych grzechów nie pamietam :) )w dziale problemy.
Przykład UPC - wczoraj do 20 miałem problemy na G4G, gdy KillercreationsUK chodziło bez zarzutu - nawet noże na 100% .
Po sprawdzeniu PingPlotterem 20% strat pakietów na wyjściu do G4 i wszystko jasne. Oczywiście sytuacja się zmienia w zależności od lokalizacji klienta.

PostNapisane: 13 gru 2010, 02:01 

Głos z krzaka napisał(a):
W 90% przyczyną lagowania jest nasz dostawca internetu.
Bez przesady może nie 90% ale coś w tym na pewno jest. Ale dam przykład z życia wzięty:
Dwa serwery - jeden BC2 drugi BF2 oba na 100% postawione w tej samej serwerowni. I co? I BC2 laguje jak cholera a BF2 śmiga bez zająknięcia. Bad Company ma po prostu zryty kod sieciowy. Zresztą jak słyszę te dziwne tłumaczenie DICE "serwery lagują przez pierwsze dni po wydaniu patcha ponieważ serwerownie przeprowadzają aktualizację" to śmiać mi się chce. W poprzednich Bfach do takich sytuacji nie dochodziło NIGDY. To tylko świadczy o tym jak skopany kod ma BC2. Że już nie wspomnę że nie potrafią nawet zrobić by ping normalnie wyświetlało.

PostNapisane: 13 gru 2010, 02:12 
Zbanowany

Na serwerach na calym swiecie, gram w rozne bf'y: bf42+mody, bf:v+mody, bf2+mody, bfh, i jedynie bc2 powoduje, ze trafia mnie szlag i chce skopac autorow... Czy po patchu czy przed patchem, lagi sa byly i zapewne dlugo beda.

PostNapisane: 13 gru 2010, 07:30 

NoAim napisał(a):
W poprzednich Bfach do takich sytuacji nie dochodziło NIGDY. To tylko świadczy o tym jak skopany kod ma BC2. Że już nie wspomnę że nie potrafią nawet zrobić by ping normalnie wyświetlało.

Dochodziło często, chociażby w BF 2142 i był ten sam problem z wyświetlaniem pingu (inny w przeglądarce serwerów, inny w grze) a to dlatego, że pakiety lecą przez serwery EA (żeby statsy się na bieżąco aktualizowały) do serwera na którym gramy, dlatego każdy ma w tych grach podwyższony ping.

Co do UPC to oni mają nieźle namieszany routing, ale to częściowo wynika z obciążenia sieci szkieletowych, a częściowo z ciągłych awarii (często gdzieś dalej, już nie z winy UPC) i puszczają pakiety inną trasą, żeby w ogóle było możliwe wyjście na świat.
Nie wiem jak jest z Neostradą, ale pewnie podobnie, w zasadzie u każdego operatora tak jest (pomijam łącza biznesowe, które mają wyższy priorytet, dlatego są droższe od "domowych masówek").

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 313 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2