Teraz jest 15 lis 2024, 12:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 313 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 gru 2010, 08:02 

Bawię się w serie 8 lat czyli od poczatku - Bf 1942 z przerwą na FH 0.7, troche BF Vietnam, potem Bf 2
i wreszcie Bfbc2. Na forum jako "czytacz" także jestem od początku. Każda część przełamywała pewne schematy lepiej lub gorzej oraz podnosiła poprzeczkę technologiczną jeśli chodzi o sprzęt i łącze.
Nie musicie niczego brać na wiarę - wystarczy przeczytać arch. tematy w dziale Bf 2 co działo się po kolejnych updateach.

:shock: Deja vu :D

Co do optymalizacji kodu sieciowego - garść bajek z przeszłośći -
BFV dwie mapki ze światynią w centrum - jest tu może ktoś kto widział je w wersji multi 64 bez lagów zaraz po wydaniu ?
Lagujące ostatnie cztery oficjalne mapy pierwszego FH - nie mówię o dziwolągach ze stajni TDP.
Iron Gator multi 32 poradził nieźle przyhaczyć, na niektórych słabszych maszynach muli do dzisiaj.
Wtedy też porównywano wszędzie skopane nowośći z "starym i dobrym 42".

Czy w wychwalanym dwa posty wyżej Bf 2 Yoss strzelałby heady ze snajpy na ponad 500m - nie wydaje sie - optymalizacyjna mgiełka tłumiła wszelkie snajperskie ambicje.

PostNapisane: 13 gru 2010, 10:23 

u mnie jest w wyszukiwarce np: ping 12 - wpijam na serwer sprawdzam tabem i mam 122 , ale nie odczuwam lagów , choć grałem wczoraj na g4g ping na poziomie 80 , a chłopki skakały jak kangury :) co 10 metrów , ciężko było trafić , zmiana serwa wyższy ping i nic takiego nie miało miejsca ,ładnie płynnie .Co do przeglądarki u mnie zawsze dodaje około 100 do wartości pokazywanej w tabelce ping .
pozdrawiam.
Net mam szybki sieć światłowodowa , filmy ściągam po 5 mb/s

PostNapisane: 13 gru 2010, 10:52 

Musimy chyba wszyscy czekać na kolejną serwerową łatkę bo zjawisko lagowania po nowym patchu jest zbyt częste żeby dotyczyło użytkowników z osobna.Serwer który był stabilny nagle zaczyna dostawać sraczki.

PostNapisane: 13 gru 2010, 12:46 

Jednakże support EA nie odpowiada na pytania w sprawie lagów.

PostNapisane: 13 gru 2010, 14:22 

Na zagramanicznym forum też ludzie o tym piszą i mają moce quady oraz nowe karty i efekt ten sam,ktoś tam z Dice się wypytywał o konfigi może skapowali że to jest powszechne i komp nie ma znaczenia

PostNapisane: 13 gru 2010, 14:38 

MK napisał(a):
Na zagramanicznym forum też ludzie o tym piszą i mają moce quady oraz nowe karty i efekt ten sam,ktoś tam z Dice się wypytywał o konfigi może skapowali że to jest powszechne i komp nie ma znaczenia

Czyli kolejny Epic Fail? ehh Hail for EA :lol:

PostNapisane: 13 gru 2010, 18:20 

Poprawią..., ale i tak nie jest źle - Panowie :twisted:
Ja ma net z UPC-50-ke, lagów nie ma, no może czasem 2 sek. zatnie-nic poważniejszego... Ewentualnie wywali z gry :stupid:

PostNapisane: 13 gru 2010, 18:36 

Tylko nie każdy ma net 50 mega więc dla Ciebie może jest całkiem w porządku ale dla mnie np to tak średnio ;/

PostNapisane: 13 gru 2010, 18:56 

Ja mam 8 mega, również z UPC, lagów nie odczuwam jakiś specjalnych, przed patchem jak i teraz raczej ok.

PostNapisane: 13 gru 2010, 19:32 

xLuQx napisał(a):
Tylko nie każdy ma net 50 mega więc dla Ciebie może jest całkiem w porządku ale dla mnie np to tak średnio ;/

Od tygodnia mam 50 :twisted: wcześniej miałem 25 i też było ok, kolega ma 4 [neo chyba] i również daje radę, ale pisze że czasem odczuwa lag :stupid:
Idę pograć 2 godziny... się zobaczy.

PostNapisane: 14 gru 2010, 07:07 

Ile razy można pisać, że prędkość połączenia nie ma żadnego związku z pingiem.

PostNapisane: 14 gru 2010, 16:31 

KeFaS napisał(a):
Ile razy można pisać, że prędkość połączenia nie ma żadnego związku z pingiem.

Czy ktoś tu pisze o pingu? Bo w sumie też to się ma do lagów różnie, ja mam ping raz niski raz wysoki, spore różnice a tak jak pisałem wyżej, nie widzę zmian jeśli chodzi o lagi. Wczoraj grałem dość dłuższą chwilkę na różnych serwerach, jest w miarę ok w moim przypadku, lagi nie są dokuczliwe.

PostNapisane: 14 gru 2010, 16:37 

Lagi obserwuje w zależności od serwera. Raz większe, raz mniejsze.
Czasem (niestety rzadko :evil: ) zdarzy się serwer gdzie gra mi się bardzo dobrze, wszystko wchodzi, dochodzi i zaliczane jest na czas.
Na tą chwilę nie obserwuje wzmożonego lagowania na wszystkich serwerach tak jak było po wyjściu patcha.

PostNapisane: 14 gru 2010, 19:10 

No i stało się. Po rzekomym update'cie serwerów z internetem 6mb nie da się grać na zagranicznych serwerach, nie ważne czy niemieckich, brytyjskich, filipińskich czy nigeryjskich. Po prostu nie da się grać. Ba, na polskim G4G mam czasem ładne teleporty. Good job, Dice!

Dla porównania: wczoraj grałem w Project Reality na serwerze z bodaj Los Angeles i ŻADNYCH lagów nie odczuwałem.

Obrazek

PostNapisane: 14 gru 2010, 21:16 

Wczoraj 2 godzinki, dziś godzinka-zero lagów :twisted: dodam, ze nie grałem na Polskich serwerach :omg:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 313 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2