Teraz jest 17 lis 2024, 10:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 gru 2010, 01:37 

Z tego co się dowiedziałem w boxowej wersji BC2 można wybrać rodzaj weryfikacji gry, albo z płyty albo przez sieć, a w tym drugim przypadku płyta nie jest wymagana do gry. Ponadto przy weryfikacji elektronicznej istnieje limit ilości instalacji gry i właśnie jak to z tym jest? Czy jak limit się wyczerpie można jakoś dogadać się z EA i go odnowią czy jak, proszę o wyczerpujące wyjaśnienie zagadnienia - chętnie grał bym bez płyty w napędzie ale kwestia szatańskich DRMów od EA mnie przeraża ;p

PostNapisane: 22 gru 2010, 05:03 

jakos nie moge znalesc info ze mozna sciagac tylko 5 razy zreszta i tak pliki sa na dysku
jedyne co znalazlem to to ze mozna miec zainstalowana gre na max 3 kompach jednoczesnie
oczywiscie chodzi mi o gre z EA Downloadera

PostNapisane: 22 gru 2010, 12:10 

Ja miałem problem z Bad Company 2. Kupiłem klucz, aktywowałem w EADM i ściągnąłem grę. Grałem długi czas, ale nadszedł taki że musiałem przeinstalować system. Jak już wszystko zainstalowałem zabrałem się za BC2, więc ściągnąłem grę jeszcze raz włączam, ściąga aktualizację. Po jej zakończeniu wyskakuje komunikat następujący: Klucz rejestracyjny ze względów bezpieczeństwa został dezaktywowany. No i cudowałem przeinstalowywałem parę razy system itd. Minął miesiąc i zacząłem znowu cudować. W końcu pomyślałem że coś może być nie tak ze sprawdzaniem oryginalności przez internet, więc pobrałem obraz gry z internetu. Podczas instalacji wpisałem swój klucz i wybrałem żeby sprawdzało oryginalność z płyty. Zamontowałem mini obraz w daemon tools i w końcu się udało, mogę grać :)

PostNapisane: 22 gru 2010, 12:17 

Czasem odnoszę wrażenie że niektorzi wogóle Nie ufają suportowi ea jakbyś do nich napisał zalatwiliby to góra w kilka dni

PostNapisane: 22 gru 2010, 13:00 

Mi po prostu chodzi o to czy w BC 2 w wersji pudełkowej będę mógł grać bez użycia płyty? ;p

PS: na takim sprzęcie
geforce 8800GT 512mb
intel core2duo e6750
2x1gb ram ddr

i rozdziałka najlepiej 1680x1050 na jakich ustawieniach pogram w miarę komfortowo?

PostNapisane: 22 gru 2010, 13:24 

rompersstompers-pol napisał(a):
Czasem odnoszę wrażenie że niektorzi wogóle Nie ufają suportowi ea jakbyś do nich napisał zalatwiliby to góra w kilka dni

Na tym koncie co mam BC2 nie mogłem się zalogować na support ea (dziwne) i czytałem trochę na ten temat w internecie np: kolo dostał od supportu 2 klucze z rzędu bo coś z tą aktywacją był dalej problem, a dopiero 3 naprawił :) Więc wolałem sam wpaść na pomysł co zrobić :)

@Repack
No jasne że tak :) Ogólnie tam nie ma ogromnej różnicy pomiędzy minimum grafika a maksimum. Sam wcześniej miałem pudełkową wersję ale sprzedałem, potem żałowałem i kupiłem elektroniczą :P
U mnie na 4GB Ram, Gainward 9600 GSO 768 Golden Sample, Athlon II 245 2x2.9Ghz BC2 i BC2:V chodzi tak:
1920x1080 wszystko max bez aniso i aa. (zauważyłem że w BC2:V mam jakieś 20 FPS więcej niż w podstawce)

Co do weryfikacji wersji pudełkowej. Możesz ją zainstalować na 10 różnych komputerach ( to chyba chodzi o dysk twarty z niego bierze numer jakiś chyba, bo jak miałem pudełkową wersję i dysk zmieniałem to już pisało że pozostało 8 rejestracji czy jakoś tak ).

PostNapisane: 22 gru 2010, 14:19 

w przypadku zużycia tych 10 możliwości instalacji da sie to jakos odnowic?

PostNapisane: 22 gru 2010, 14:28 

Nie da się, wtedy pozostanie już tylko wkładać płytę do napędu. Ale o co chodzi :D Co Ty masz ponad 10 komputerów w domu? :D

PostNapisane: 22 gru 2010, 18:42 

aa to i tak żaden problem jak można zawsze tal czy siak włozyc plyte ;p tego nie wiedzialem ;p

PostNapisane: 22 gru 2010, 19:04 

U mnie w menu start jest oprócz skrótu uruchamiającego grę taki "Cofnij autoryzację tego komputera" (mimo że mam weryfikację z płyty).
W właściwościach skrótu, w polu [Element docelowy] jest taki wpis: "D:\gry\Battlefield Bad Company 2\BFBC2Updater.exe" -ead_gl_remove
Nie próbowałem i nie wiem czy odzyskuje się tym licencje.

PostNapisane: 22 gru 2010, 20:51 

Fomas napisał(a):
U mnie w menu start jest oprócz skrótu uruchamiającego grę taki "Cofnij autoryzację tego komputera" (mimo że mam weryfikację z płyty).
W właściwościach skrótu, w polu [Element docelowy] jest taki wpis: "D:\gry\Battlefield Bad Company 2\BFBC2Updater.exe" -ead_gl_remove
Nie próbowałem i nie wiem czy odzyskuje się tym licencje.

Nie odzyskuje się tym licencji.

PostNapisane: 24 gru 2010, 00:40 

Grę już posiadłem a żeby nie robić zbędnych tematów to zapytam tu:
Mapy które w instrukcji opatrzone są hasłem: "Początkowe mapy VIP" czyli Laguna Alta i Zatoka Nelosona, są one dostępne dla właścicieli zwykłego wydania pudełkowego?

PostNapisane: 24 gru 2010, 01:57 

Ja posiadam zwykłe wydanie pudełkowe i posiadam te mapy

Strefa czasowa: UTC + 2