Teraz jest 18 lis 2024, 21:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 paź 2010, 16:26 

Witam, mam problem z moimi statystykami. Grałem na jednym serwerze, gdzie zdobylem na koniec 4 fragi - byl koniec rundy i mnie wywalilo, jednak zawsze przed runda i po rundzie sprawdzam stan statystyk (mialem wiele przypadkow, ze szlo znakomicie i sie nie zapisywalo..) wg ilosci fragow - bylo 84, skonczyla sie mapa (co prawda podczas ladowania mnie wywalilo) ale naliczylo - i bylo 87. Zagralem wiec na innym serwerze. Zdobylem 24 , lecz zabilem swojego kolege, wiec mialem punkty na -4. Skonczyla sie mapa - i ja rutynowo chcialem zobaczyc, czy statystyki sie zapisaly a tu pisze ze mam 07. Jak to mozliwe, skoro mialem 24 fragi? ILE TO JEST 87 + 24 ?!?! Na dodatek taka ciekawostka: bylo 13,387 fragow, a po rundzie... 13,307!! Czy mozliwe jest ze fragi leca wstecz?! Czy jest to wogóle możliwe? Czy może mi się coś pomieszało? Gra jest mocno niedopracowana i naszpikowana wręcz bugami, więc już praktycznie wszystkiego się po niej spodziewam.

Dodam, że usuwam czasem cache z Moje Dokumenty/Battlefield2 (przez to szybciej chodzi). Czy to mogło na to wpłynąć?

Obrazek

PostNapisane: 2 lis 2010, 22:02 

Matenix napisał(a):
Dodam, że usuwam czasem cache z Moje Dokumenty/Battlefield2 (przez to szybciej chodzi). Czy to mogło na to wpłynąć?

To jest bardzo prawdopodobne.Nie usuwaj go przez jakiś czas i daj znać czy dalej sie tak dzieje.

PostNapisane: 2 lis 2010, 23:15 
Redaktor Battlefield.pl

SniperOwner napisał(a):
Matenix napisał(a):

To jest bardzo prawdopodobne.Nie usuwaj go przez jakiś czas i daj znać czy dalej sie tak dzieje.

ta jasne :omg:

Przyczyn może być 1234. Statystyki się nie zapisują wstecz. Jeśli naprawdę było tak, jak mówisz ( a podejrzewam że jakąś cyferkę przekręciłeś), to pewnie jest to błąd wyświetlania statsów w grze albo chwilowa awaria jakichś serwerów gamespy

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 25 gru 2010, 16:58 

To poradźcie coś na to: gram na rankingowym serverze, nic nie wywala, nie szwankuje. Koniec rundy. Czasem pisze, że byłem tam najlepszym snajperem, czy komandosem itp. Rutynowo idę zerknąc na BFHQ nie rozłączając się przy tym z serverem, efekt? Brak aktualizacji statystyk. Tak się bardzo często dzieje - czy to źle poszło, czy dobrze, zapisuje się losowo. Dzieje się tak GŁOWNIE na serverach super@infantry, super@vehicles, oprócz tego TAF Dragon Vally. Jedynie na serverze Sandviken odnotowuję zawsze zapisane staty i na Kifferstuebchen, choc dzisiaj znowu dobrze szło, ale poszło z dymem.

Czy moje statystyki odzyskam? Czy EA ma problem z zapisaniem ich?

PS. Taka ciekawostka: na super@ statystyki nie zapisują się najczęściej po pierwszej rundzie grania (nie zawsze ale często).

Obrazek

PostNapisane: 25 gru 2010, 18:50 

Pretensje ze się nie zapisują miej do EA...

PostNapisane: 25 gru 2010, 19:15 

Mogę miec do nich pretensje, ale nic to nie zmieni. Ja chcę wiedziec, co jest grane, bo nie ma ŻADNYCH podstaw, żeby te statystyki się nie zapisały. Pewnie Tobie też parę razy nie zapisało (nie uwierzyłbym, jeśli byś mi napisał, żę masz aktualizowane staty na bieżąco), ale taki urok tej jakże niedopracowanej gry. Bug na bugu buga pogania!

Obrazek

PostNapisane: 25 gru 2010, 19:30 

Matenix napisał(a):
Mogę miec do nich pretensje, ale nic to nie zmieni. Ja chcę wiedziec, co jest grane, bo nie ma ŻADNYCH podstaw, żeby te statystyki się nie zapisały. Pewnie Tobie też parę razy nie zapisało (nie uwierzyłbym, jeśli byś mi napisał, żę masz aktualizowane staty na bieżąco), ale taki urok tej jakże niedopracowanej gry. Bug na bugu buga pogania!

Czytasz to co napisałeś przed wysłaniem?
Jeśli nie (albo tak, to widocznie Ci nie wychodzi) to masz tu odpowiedź na to pytanie

Matenix napisał(a):
Ja chcę wiedziec, co jest grane

Odpowiedź to:

Matenix napisał(a):
ale taki urok tej jakże niedopracowanej gry. Bug na bugu buga pogania!

Jeszcze co do:
[quote="Matenix"Pewnie Tobie też parę razy nie zapisało (nie uwierzyłbym, jeśli byś mi napisał, żę masz aktualizowane staty na bieżąco)[/quote]
A po co mi statystyki? Wiem jak umiem grać, i wiedzą to "ludzie z mojego otoczenia". Żeby się chwalić że mam większe k/d ratio? :stupid:

PostNapisane: 25 gru 2010, 21:53 

A więc to bug... więc chyba nic z tym nie zrobię :) A tak na przyszłośc trochę życzliwości by Ci się przydało w tych Twoich odpowiedziach. Spróbuj następnym razem postawic się w czyjejś sytuacji ( bo ogółem to zauważyłem, że Twoje odpowiedzi wyglądają na wielką łąskę z Twojej strony i przysługę w stylu "ale oni mają problemy omG!!") ale wybacz... nie WSZYSCY są w tym wszystkim tak obeznani jak Ty. Ty też pewnie na początku mało wiedziałeś na temat tej gry i burzyłeś się na wszystko, co szwankowało.

Wesołych.

Obrazek

PostNapisane: 25 gru 2010, 23:19 

Matenix napisał(a):
A więc to bug... więc chyba nic z tym nie zrobię :) A tak na przyszłośc trochę życzliwości by Ci się przydało w tych Twoich odpowiedziach. Spróbuj następnym razem postawic się w czyjejś sytuacji ( bo ogółem to zauważyłem, że Twoje odpowiedzi wyglądają na wielką łąskę z Twojej strony i przysługę w stylu "ale oni mają problemy omG!!") ale wybacz... nie WSZYSCY są w tym wszystkim tak obeznani jak Ty. Ty też pewnie na początku mało wiedziałeś na temat tej gry i burzyłeś się na wszystko, co szwankowało.

Wesołych.

Wiesz co?
Nudzi mnie już dwudziesty temat o tym w tym miesiącu...
Może trochę inicjatywy z Twojej strony, i poszukał byś trochę w tym dziale, a nie potem plucie się, że nie odnosimy się do was jak do królów 8)
Jeśli było nie miło - SORY - taki jestem :D
Polecam się na przyszłość ;]

PostNapisane: 26 gru 2010, 17:49 

Cytuj:
( bo ogółem to zauważyłem, że Twoje odpowiedzi wyglądają na wielką łąskę

Żeby były jeszcze dobre...

Odpowiedź jest szalenie prosta, serwery aktualizują statystyki o danej porze dlatego też po wyjściu z gry i wejsciu do bfhq, nie ma bądź nie zawsze są efekty.

Cytuj:
nie uwierzyłbym, jeśli byś mi napisał, żę masz aktualizowane staty na bieżąco

Brak zapisu a brak aktualizacji to 2 różne rzeczy.

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

PostNapisane: 26 gru 2010, 21:09 

Tu chodzi jednak o zapis statystyk po rundzie, który najzwyczajniej w świecie NAWALA. Co mam więc zrobic, aby zwiększyc prawdopodobieństwo zapisu statystyk po rundzie?

Obrazek

PostNapisane: 26 gru 2010, 21:47 

Sprawdzać statystyki o 3/4 rano (w nocy?)
Wtedy się aktualizują...
Btw. podaj link do profilu... (bo tam jest napisane o której się aktualizuje, może u Ciebie być inna godzina)

PostNapisane: 26 gru 2010, 22:15 

Czy to znaczy, że wszystkie niezapisane staty po rundzie, są zapisywane o tej 3/4 rano?

Link do profilu... mój login chcesz?

Obrazek

PostNapisane: 27 gru 2010, 14:33 

twój login/nick/link do stat

PostNapisane: 27 gru 2010, 14:40 

kappi&matti (miałem dzielic konto razem z bratem, ale nicku się już nie zmieni) :)

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2