Teraz jest 22 lut 2025, 17:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 lut 2003, 23:38 

Przetestowłem wszystkie sugestie zawarte na naszym forum, lecz... wciąż mam uciążliwe trzaski i upośledzone dźwięki w sposób - jaki mi się podoba (system) to se odtwarzam. Jeżeli ktoś ma tak cudowny dźwięk jak jeszcze w wersji 1.2 proszę o pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2003, 16:17 

Niestety dopadło i mnie - znów zainstalowałem Xp i znów mam problemy z pierdzeniem - po prostu jak gram to mi się nóż w kieszeni otwiera...jedynym sposobem jest powrót do 98 Se ale jakoś wogóle mi się ten system nie uśmiecha...moja karta to AC 97 (zintegrowana) a DirectX 9.0 - przeinstalowałem sterowniki , Directa , wyłączyłem przyśpieszenie...wszystko zrobiłem co było zalecane a i tak nie mogę grać (tzn.mogę ale raczej z "disable all sounds")
Modlę się teraz o to by Dice wydało 1.3b lub coś w tym stylu...

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2003, 16:22 

qrde ludzie ja nie wiem o co chodzi, ja mam jakąś zwykłą tanią dzwiękoowke i jest OK, dzwieki OK, nie skrzypi, nie pierdzi itp. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2003, 16:31 

Hmm może dlatego że masz "zwykłą tanią dzwiękoowke" a my super kozackie karty w których jest tyle bajerów że nie wiadomo co mogło się popsuć :)
A tak naprawdę to czytałem na forum http://www.planetbattlefield.com że z moją kartą (AC 97) są problemy w 1.3 i nie jak narazie niewiadomo jak je rozwiązać...

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2003, 16:35 

Gorefest napisał(a):
Niestety dopadło i mnie - znów zainstalowałem Xp i znów mam problemy z pierdzeniem - po prostu jak gram to mi się nóż w kieszeni otwiera...jedynym sposobem jest powrót do 98 Se ale jakoś wogóle mi się ten system nie uśmiecha...moja karta to AC 97 (zintegrowana) a DirectX 9.0 - przeinstalowałem sterowniki , Directa , wyłączyłem przyśpieszenie...wszystko zrobiłem co było zalecane a i tak nie mogę grać (tzn.mogę ale raczej z "disable all sounds")
Modlę się teraz o to by Dice wydało 1.3b lub coś w tym stylu...

Jam mam XP, tą samą karte, czyli AC 97 (zintegrowaną) i nie mam żadnych problemów z dźwiękami.

Jedyna różnica między naszymi ustawieniami jest taka, iż ja mam DirectX 8.1.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2003, 20:21 

Rozwiązałem (przynajmniej u mnie to działa) problem z pierdzeniem na winXP + SBLive 5.1 po spaczowaniu 1.3 ...
miałem już DX9 więc nie wiem jak to na DX 8.1 wyjdzie

Zrobiłem tak:
Odinstalowałem drivery Creativa (windows po restarcie załadował swoje drivery) następnie zapodałem drivery Creativa z numerkiem 3509.2.0.0 (z datą 2001-11-02), potem w opcjach dzwięku w grze "hardware acceleration" (44khz, 32 channel). Odpaliłem grę nie spodziewając się jakiś cudów i ... szczena mi opadła :lol: Tak cyniastego i przestrzennego dzwięku w grze FPP jeszcze nie słyszałem :)

Poszukajcie w sieci pliku SBLiveXPDrvUpdate.exe (około 9 mega)
:D

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2003, 20:25 

Hmm czyli jest to problem mojego DirectXa...
Ale na wszelki wypadek zapytam : Praetorius jakie masz sterowniki do AC 97 no i ewentualnie jakbyś mógł zamieścić ich lokację...

Aha miałbym jeszcze jedno pytanie - jak przywrócić starą wersję DirectXa? Bo właśnie się zorientowałem że 9.0 mi nie wraca na 8.1b :(

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2003, 21:00 

Cytuj:
Aha miałbym jeszcze jedno pytanie - jak przywrócić starą wersję DirectXa? Bo właśnie się zorientowałem że 9.0 mi nie wraca na 8.1b

Nie jestem pewien ale chyba nie da rady. Oczywiscie moge sie mylic

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2003, 21:53 

Racja - DX9 praktycznie nie da sie odinstalowac(juz w kilku miejscach tak wyczytalem). Pytanie: po co go instalowac, jesli jakis marniutki procent sprzetu go obsluguje :?
Co do trzaskow i W98 SE + zintegrowana AC97 - u mnie jest taka sama sprawa na 98SE, nie widze wiec sensu, zeby reinstalowac system, bo to raczej nic nie da. Trzeba paczyka 1.3 poprawic, co pewnie przy atakach z tylu stron nie potrwa za dlugo :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2003, 23:50 

DX 9 da się odinstalować malutkim programikiem o nazwie DX9 uninstaler.
Do ściągnięcia np. z http://www.nvidia.pl

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2003, 10:51 

Homer napisał(a):
qrde ludzie ja nie wiem o co chodzi, ja mam jakąś zwykłą tanią dzwiękoowke i jest OK, dzwieki OK, nie skrzypi, nie pierdzi itp. :wink:

no i tanie karty sa fajne i tanie :P jak zainstalowalem 1.3 to jedyne zrobil mi sie dzwiek na fulla to se go sciszylem :D a tak pozatym to wszystko gra.. wkacu nie moge miec wszystkiego na fulla bo grA zacznie skakac :D
a tak pozatym nei wypowiem sie na ten topic :D

Tytuł:
PostNapisane: 11 lut 2003, 00:13 

no i tanie karty sa fajne i tanie :P jak zainstalowalem 1.3 to jedyne zrobil mi sie dzwiek na fulla to se go sciszylem :D a tak pozatym to wszystko gra.. wkacu nie moge miec wszystkiego na fulla bo grA zacznie skakac :D
a tak pozatym nei wypowiem sie na ten topic :D[/quote]

RAMik mój drogi! Rozwiązałem w końcu ten problem kupując i instalując SB Live. Byle badziewiarska karta pozwala na dźwięk bez trzasków (już od 30 zeta). Karty zintegrowane nie nadają się do 1.3. Polecam lekką inwestycje. :D A co do dźwięków to ja już orgazm miałem w 1.1, teraz są naprawde poprawione i szczegółowe - ODLOT!!! Musze też się doRAMić bo jak dam na full'a to mi przycina.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lut 2003, 13:43 

Ja nie mam trzasków, ale za to jak siedzę w czołgu i strzelam z karabinu maszynowego to bardzo często się zdarza, że w ogóle nie słychać strzałów. Jakby karabin maszynowy z tłumikiem ;->
A mam ustawione 48 kanałów dźwięku.

Pozdrawiam.
look.

Strefa czasowa: UTC + 2