W pentagonie jak jeszcze grałem to ludzie wskakiwali na te stoły w 1 roomie , poprzez jedno z drzwi którymi właziły zombiaki, dość popularny już glitch.
Był też glitch zaraz po zjechaniu w dół 1szą windą można było się dobrze rozpędzić z góry i przeskoczyć tą bariere która blokuje dostęp na dół
wtedy żaden zombiak nie wejdzie , tyle że nie wolno otwierać w środku nic bo jak otworzysz to zaczną włazić.
Nie grałem długo więc nie wiem czy to zlikwidowali.
1. Perki , na prawde przydaje sie 2x reload i Juguś , a jak masz dużo hajsu to i szybkie strzelanie sobie weź....
2. Z upgrejdowanych broni lubię jakieś ckmy , albo tą "Wściekłą Zimę" - nie wiem ale twórcy nie mieli już chyba pomysłu na nazwę
3. Najlepsza miejscówa do kampienia - PaP room , zaraz po otworzeniu drzwi 2 osoby chronią te drzwi , 2 pozostałe pilnują okien , a jeśli zachodzi potrzeba to jedna dołącza do drzwi bo w sumie tam największy atak idzie . Najlepiej jest mieć małpki , ze 2 osoby jak mają to jest bardzo dobrze . Raygun wydaje mi się tutaj lekko osłabiony choć może to tylko moje złudzenie .
Ogółem jeśli szybko zdobędziesz dobre bronie i ogarniesz perki bez zgonowania to można długo pociągnąć...
Jeśli ktoś gra z unl ammo cheatem to nie polecam używania noża taktycznego - wywali momentalnie gre bo za każdy strzał ten nóż się wbija i zostaje do końca , a gra ma pewien limit przedmiotów na mapie ustalony ( na moje oko około 50) więc te 50 wystrzelasz w chwile i serwer sie wywala
Te "cvar" komendy np. jak w cod 4 ...robiło sie na cheacie z ammo 200 claymorów i za 201 wywalało gre