Teraz jest 24 lis 2024, 17:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 sty 2011, 11:45 

Głos z krzaka napisał(a):
:D OT podanie do antyCG Inkwizycji
Proszę nie potępiajci dobrej broni z powodu kilku idiotów. Będę bronił CeGlarzy tak jak broniłem snajperów w innym topicu. Blokada jakichkolwiek klas/broni prowadzi do innych patologii i zubożenia jakości rozgrywki.
Często na serwerach z ograniczeniami gracze bezczelnie wykorzystują miejsca w których ubić może ich tylko Gustav, bo 40mmGL po patchu nie daje rady.

Ale nie o to chodzi żeby zabraniać używania CG tylko żeby go używać z głową. Nie mam osobiście nic przeciwko używaniu rury przeciw piechocie która jest:
a. ukryta w budynku
b. schowana za jakimś kamolem czy murkiem
c. kampi w krzaku
Nie toleruje natomiast latania z karolem na ramieniu przez cały czas, strzelaniu z niego do piechoty jak tylko się ją zobaczy (jeden na jeden w bezpośrednim starciu). Śmieszą mnie (i drażnią także) ludzie którzy mają platynę na CG a na pozostałych broniach mecha jedną czy dwie złote gwiazdki.
Od siebie dodam że osobiście preferuje RPG lub miny.

PostNapisane: 21 sty 2011, 20:10 

moim zdaniem te poradniki są do dupy jak chcesz się nauczyć czegoś to próbuj sam :lame: a nia się pytasz o to kogoś, ja gram od premiery w bc2 i całe doświadczenie zdobyłem na polu walki.

PostNapisane: 22 sty 2011, 13:35 
Zbanowany

Calkowice zgadzam sie z Sidhem.
EdrushPL, nie masz racji, ludzie nie wiedza jak ulozyc postac zeby miec c4, banalne sprawy to misterum. Zauwz ile tu, na forum, jest pytan zupenie prozaicznych. Brawo za samoogranie - ale... zaloze sie, ze minimum 40% umiejetnosci zaczerpnales z jakiego forum lub od innych w grze...

PostNapisane: 22 sty 2011, 17:25 

Cytuj:
ale... zaloze sie, ze minimum 40% umiejetnosci zaczerpnales z jakiego forum lub od innych w grze...

nieprawda jest 1% raz sie pytałem ja strzelić z rpg7 po namierzeniu ze strzałek

PostNapisane: 22 sty 2011, 20:11 

chyba chodziło mu także o obserwowanie innych

PostNapisane: 23 sty 2011, 02:31 

ja uważam, że edrush ma całkowitą racje. Można popróbować bieganie z paroma zestawami i to wszystko. Przy takiej ilości opcji nie jest to jakaś wielka filozofia.

PostNapisane: 23 sty 2011, 04:59 
Zbanowany

Sam fakt zagladania tutaj to nauka...
Poradniki sa przydatne byly i beda. Jesli nie dla szanownych samoogrow i geniuszow, co sie wstydza przyznac, ze sciagaja - to dla mnie i podobnych mi graczy - ktorych zapewne jest duzo wiecej niz panow wszystko ssacych z mlekiem matki.
Dodam: jesli panowie uwazaja, ze poradnik jest niepotrzebny:
a) prosze zgloscic to odpowiednich instancji
b) nie wtracac sie

I pytanie: to w jakim celu sa forumowiczmi, skoro wszystko wiedza...?!

Nie ma czlowieka ktory wie wszystko. Pitolenie, ze nawet obserwacje w grze nic komus nie daly, bo sam wiedzial to smiech warte kawalki do tego dzialu:
viewforum.php?f=5

@down
Forum, to platforma wymiany mysli, projektow i przede wszystkim spotkan. Ktore prowadza do dyskusji, wymiany pogladow, a przez to nabywamy wiedze nawet nieswiadomie.
Nie bede sie rozpisywal, ale radze sprawdzic info na temat agory i forum romanum jako przykladow.

Ostatnio edytowano 23 sty 2011, 12:34 przez [Yossarian], łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 23 sty 2011, 12:16 
Zbanowany

Cytuj:
I pytanie: to w jakim celu sa forumowiczmi, skoro wszystko wiedza...?!

Aby podzielić się swoją wiedzą z innymi ?

Tytuł: Miny
PostNapisane: 15 lut 2011, 16:41 

Zauwazylem, ze nie zawsze dwie miny niszcza czolg(a powinny nawet z lepszym pancerzem), czasami po prostu traca okolo 90% zycia. Jak trzeba podlozyc miny, zeby miec pewnosc ze czolg zostanie zniszczony jak tylko na nie najedzie?

PostNapisane: 15 lut 2011, 20:43 

[Yossarian] powiedzial zebym tu zapytal wiec sie pytam. :D Jak trzeba podlozyc miny, zeby miec pewnosc ze czolg zostanie zniszczony jak tylko na nie najedzie? (nie zawsze 2 miny niszczyly mi czolg)

PostNapisane: 15 lut 2011, 21:20 

Krecix napisał(a):
[Yossarian] powiedzial zebym tu zapytal wiec sie pytam. :D Jak trzeba podlozyc miny, zeby miec pewnosc ze czolg zostanie zniszczony jak tylko na nie najedzie? (nie zawsze 2 miny niszczyly mi czolg)

Może to kwestia tego jak podkładasz miny jak są w zbyt dużej odległości od siebie to wybuch drugiej nie zadaje wystarczającej ilości obrażeń czołgowi i go nie niszczy całkowicie.
Ja miny zawsze rzucam dwie koło siebie, najlepiej do wody czy też jakiejś dziury po wybuchu w drodze bo wtedy je trudniej zauważyć. Zaobserwowałem, że sporo ludzi rzuca miny wzdłuż drogi gęsiego. Nawet jak wjadę na taką minę to nie niszczy mi to czołgu całkowicie, ale za to powoduje, że zaczynam się rozglądać uważnie w poszukiwaniu następnej. Gdybym wjechał w dwie miny które są obok siebie i eksplodowały by równocześnie to na bank bym czekał na odrodzenie, a komuś by wpadł łatwy frag.
Pytanie brzmi jak Ty rzucasz miny, że nie zawsze Ci niszczy czołg?

Tytuł: Re: Miny
PostNapisane: 15 lut 2011, 21:28 

Ty, ja widze ze jestes takim straznikiem teksasu na tym forum.. :D

PostNapisane: 15 lut 2011, 21:40 

Jak chcesz jedną zniszczyć to musisz mieć perka +25% do wybuchów

PostNapisane: 15 lut 2011, 22:25 

XerxesPL napisał(a):
Jak chcesz jedną zniszczyć to musisz mieć perka +25% do wybuchów

yy zdarzyło mi się, że przetrwał ów pan :>

nie ma to jak miny przy wyjeździe z głównej bazy, weź broń co nie potrzebuje optyki jak g3 albo m1 i jedziesz z 6minami na raz :> i ustawiaj po 3

PostNapisane: 15 lut 2011, 22:38 
Zbanowany

Miny potrzebna sa dwie do rozwalki czolgu (z perkiem wzmacniajacym sile explozji lub bez).
Branie 6ciu min to nauka nic nie wnoszaca w sztuce ich rozstawiania. Ja mam ich 3 (uzywam innych perkow zamiast zwiekszenia ilosci ladunkow wybuchowych - np lekkiego wyposazenia) i w ten sposob kontroluje siebie bardziej i przykladam sie do samego ich rozstawienia.
Jak rozstawiac miny?... W zaleznosci od terenu i celu sa rozne kombinacje... Rzadko jednak ustawiam je w rzedzie - lub raczej nigdy...

Czesto czolgi jezdza w najlepsze po moich minach - robia nawet piruety i nic... Tak zbugowana jest ta gra...

Mam ca 2.5k zaliczonych skutecznych uzyc min.

Ostatnio edytowano 16 lut 2011, 12:44 przez [Yossarian], łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2