MilkyWayPL napisał(a):
_OskaR napisał(a):
Jeśli już kupować coś taniego, to z metalowym gearboxem. Plastikowy raczej nie wróży dużej wytrzymałości i zasięgu.
Poza tym, jeśli na strzelankach średnia to np. 400 fps, to niezależnie od tego, czy mamy 400, 100 czy 5 fps - nas zaboli tak samo.
to ciekawe czemu mój kolega jak rambo szedł na mnię, dostając 20 kulek po mordzie, a jak mnie raz trafił, przerwaliśmy zabawę, tak mnie dupa bolała
100 fps- nie boli | 200fps- boli kurde :/ | 300fps- W NOGI!
No to ja powiem swoją wersję
100fps - nie poczuję
200fps - da sie odczuć
300fps - z bliskiej odległości tak do 10 metrów zaboli , powyżej 10 m powinno poprostu efektownie uderzyć
400fps - bardzo boli przy poniżej 10 metrów , zostawia siniaki nawet przez ubrania
700fps - niech się nie waży strzelać z mniej niż 30 metrów.......
Ubiór to jakby druga podstawa porządnej strzelanki , warto mieć camo do lasu i do terenów zabudowanych lecz to 2gie nie jest takie konieczne bo można użyć camo do lasu
Okulary ! o tym niech każdy myśli na początku
PAMIĘTAJ! Ty wiesz ile masz FPS , ale nie wiesz ile FPS jest w replice osoby która do ciebie celuje !!!!
Okulary to podstawa i nie warto kupować BHP za 10 zł.... oczy się nie goją jak rana
Odradzam kupowania masek z siatką , niby dobre bo nie paruje , ale przy większej mocy repliki farba z siatki może odprysnąć
A teraz o replice - gearboxy plastikowe to niewarta inwestycja , metalowe zębatki pożyją znacznie dłużej.
Aha no i przekaz dla osób które myślą że najlepsza replika to najmocniejsza replika
NIE! Fps to nie wszystko , ja z 340 fpsami moją m4 strzelam równie dobrze co cyma z 450 fps
a kulka lecąca z większą prędkością może kogoś zaboleć i zmienić cel gry z zabawy na nieszczęscie