Teraz jest 26 lis 2024, 00:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 lut 2011, 19:08 

to ja się podepnę pod pytanie, z góry mówię że mam oryginalnego windows'a viste, łączę się przez wifi z routerem, jednak na kablowym połączeniu nie ma zbytniej różnicy, a także mam skoki pingu. Jak gram rozmawiając z kumplem to już w ogóle jest katastrofa, ping rzadko schodzi poniżej 200 a jak juz zejdzie to tylko chwilowo, dodam, że kolega ma internet od tego samego dostawcy i ping ma o wiele niższy ode mnie i nie skaczący :stupid: . Sprawdzałem połączenie i nie gubię żadnych pakietów oraz ping mam niski w innych grach. Czy ta gra ma na prawdę aż tak zryty kod sieciowy?

PostNapisane: 18 lut 2011, 03:11 

pzldz napisał(a):
to ja się podepnę pod pytanie, z góry mówię że mam oryginalnego windows'a viste, łączę się przez wifi z routerem, jednak na kablowym połączeniu nie ma zbytniej różnicy, a także mam skoki pingu. Jak gram rozmawiając z kumplem to już w ogóle jest katastrofa, ping rzadko schodzi poniżej 200 a jak juz zejdzie to tylko chwilowo, dodam, że kolega ma internet od tego samego dostawcy i ping ma o wiele niższy ode mnie i nie skaczący :stupid: . Sprawdzałem połączenie i nie gubię żadnych pakietów oraz ping mam niski w innych grach. Czy ta gra ma na prawdę aż tak zryty kod sieciowy?

że zryta pingowo jest to mało powiedziane :) łącze 25mb win xp/win 7 nie ważne koło 200+ i skacze...

PostNapisane: 18 lut 2011, 05:24 

To, że masz 25mega nie ma żadnego znaczenia. Zresztą było klepane wielokrotnie.
Ja mam 2 mega i pingi nie przekraczają 150.
Liczy się jakość a nie ilość.
Poczytaj poradnik dot. pingu.

PostNapisane: 18 lut 2011, 09:53 

pzldz - z czego masz neta? Nie sciągasz coś w tle? Ares itp. ? Jak router tzn. że ktoś jeszcze korzysta tak?

PostNapisane: 18 lut 2011, 11:07 

To ja sie podepne do tematu. Mam internet 512kb/s, na WinXP sciaganie szlo ok. 70 kb/s, a po zmianie na Win7 Ultimate 64 bit mam max. 55kb/s. Wiecie co mozna z tym zrobic?

PostNapisane: 18 lut 2011, 13:19 
Moderator forum

Kupić oryginalnego Windows ??

PostNapisane: 18 lut 2011, 13:39 

A jesli mam oryginalnego Windows? Pewnie o co bym nie zapytal to kazal bys mi kupic oryginalna winde.

PostNapisane: 18 lut 2011, 14:42 

Najwidoczniej win xp cie kłamał.....
Pewnych rzeczy nie przeskoczysz :) przy 512 może ci pokazywać ok 60KB/s taka norma

Najpewniej sprawdzasz lacze takimi stronami jak speedtest.pl
one są niezależne w stosunku do systemu.

ehhh i tak jako użytkownik domowy byś nie odczuł a jak rzeczywiście masz ultimate to jaki problem ściągnąc XP który będzie działał jako maszyna wirtualna i sprawdzić moją teze 8) (bo za to sie też płaci przy ultimate)

PostNapisane: 18 lut 2011, 15:11 

Ok dzieki

PostNapisane: 18 lut 2011, 15:57 

@Joy net osiedlówka, w tle jest wszystko wyłączone, nic się nie ściąga. Router jest po to tylko aby było wygodniej manewrować po mieszkaniu z laptopem, nałożone jest hasło i nikt więcej nie korzysta i właśnie w tym problem, bo niby nie powinno być w ogóle problemów gdyż tylko BC2 korzysta z internetu a i tak ping lata.

@ClintEastwood jeszcze możliwe że Twój dostawca internetu puszczał Ci większą przepustowość, ja np tak mam że niby mam 3 mb/s a wieczorami np dochodzi mi do 5 mimo iż nie ma żadnej takiej promocji czy coś ze w nocy więcej.

PostNapisane: 18 lut 2011, 23:50 
Moderator forum

Poczytaj najpierw viewtopic.php?f=108&t=34517

Co Windowsa 7 Ultimate, wszyscy wszawi złodzieje ściągają sobie Ultimate nawet nie korzystając z dodatkowych ficzerów jakimi różni się ten Windows od Home Premium. Oryginalny Windows 7 Home Premium to wydatek ok 300 zł . I taki zakup ma sens dla zwykłego użytkownika .
Po za tym nie wierzę, że ktoś kto ma net 512 kb/s chce grywać w BC 2 na jakimś przedpotopowym komputerze i ma na kompie Windows 7 Ultimate wartości ok tysiąca złotych ... Bądźmy poważni :/

Idę o zakład że taka osoba też ukradłaby grę BF Bad Company 2 ale niestety nie da się grać w multi na piracie ... Dlatego takim osobom, nie będę pomagał .
Pisałem nieraz o warezowych wersjach z zaszytymi "niespodziankami" , sprawdźcie więc sami co Wam generuje pingi :)

Polecam BT 4 :D

PostNapisane: 25 lut 2011, 15:09 

witam was wszystkich

mam pytanko
suzkalem co prawda i z gory sorry jesli juz ktos udzielil odp na to pytanie, ale ja nie moglem odnalazc :((

probelm chyba powszechnie znany
winda 7
lacze 25mbit
dziala stabilnie
nie gubie pakietow ani nic w tym rodzaju (no moze jeden na 4 tysiace wypadnie, ale to mozna powiedzeic normalne)

w server browserze ping widac 30-50
wchodzac na server jest 100-200

czy tak kazdy ma?
bo widze ze wiara ma tez takie pingi
rzaaadko kto ma ping 0-100
co przeklamuje?
browser?
czy w samej grze jest ping wyswietlany niepoprawnie?

PS - oczyhwiscei 'problem' dotyczy wieeelu serverow (wszystkich praktycznie)

pozdro
attila666

PostNapisane: 25 lut 2011, 15:20 

attila, tak to normalne (przeglądarka serwerów pokazuje ping bezpośrednio do serwera, a w czasie gry pakiety idą jeszcze przez serwery EA od statystyk), jakbyś czytał inne tematy to byś o tym wiedział.

PostNapisane: 25 lut 2011, 15:24 

siwetnie
dziekuje Ci pieknie
i sorry za lamerskie powtarzanie tematu :D

Tytuł: Grafika i Ping
PostNapisane: 2 maja 2011, 15:23 

A wiec tak mam taki problem mam laptopa Dell latitude e 5510
System:Windows 7 professional 64-bit
procesor:Intel core i 5cpu M560 2,67Ghz (4 CPUs )
Karta graficzna:Intel HD Graphic 1696 mb 1600 x 900 (32-bit)(60Hz)
Ram:9 Gb
Wydaje mi się że mam dobry sprzęt a mimo to muszę grac na najmniejszej rozdzielczości i najsłabszej jakości obrazu bo tylko wtedy gra mi chodzi szybko jak daje na średnia grafikę to gra mi już chodzi wolniej.
Następna sprawa to mój ping podczas rozgrywek multiplayer czy gram nocą czy w dzień na polskich serwerach czy zagranicznych zawsze ping mam 250 i dochodzi do 400 czasami
internet mam Neostrada 1 MB mam ruter ale biorę internet z kabla wyłączam wszystkie programy i tak nic to nie daje ruter już aktualizowałem proszę o pomoc.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2