Teraz jest 8 lis 2024, 05:00

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Za słaby ???
PostNapisane: 26 lut 2011, 10:35 

Witam,
BC2 dalej mi się ścina. Konfiguracja mojego komputera:

Procesor Amd Athlon 64 x2 2.6ghz +5000
K. graficzna ATI Raedon x1300 PRO 256mgb
Ram 2Gb
Zasilacz Logic 600W

Czy trzeba kupic cos lepszego i pobrac service paka 3 bo mam 2 ?

PostNapisane: 26 lut 2011, 12:49 

Proc do za szybkich nie należy, choć raczej dałoby się pograć. Ale grafa to już słabizna. Jak RAMu wystarczy, to wystarczy - można sobie sprawdzić zużycie. W pierwszej kolejności grafa i zasilacz (na markowy), procka można ew. podkręcić.

PostNapisane: 26 lut 2011, 13:45 

zasilacz kupiłem w wczoraj i nie zdaje mi się żeby go wymieniac. a karta graficzna już predzej ale na opakowaniu pisze że poczeba 256 a ja tyle mam. trzeba servis pak 3 ??? czy obedzie się bez niego ??

PostNapisane: 26 lut 2011, 14:01 
Moderator forum

Musisz mieć SP3, wystarczy że klikniesz na Windows Update i pobierzesz .
Bez tego BC2 nie będzie działał poprawnie. Zmień kartę graficzną bo możesz nie odpalić gry.

PostNapisane: 26 lut 2011, 14:03 

Sama moc zasilacza to nie wszystko - lepiej mieć markowe 450-500W, niż niemarkowe 600W. Nie dość, że niemarkowego nie obciążysz owymi 600W, bo po prostu się spali, to taki zasilacz nie będzie dobrze trzymał napięć. Jak zawierałeś umowę na odległość, to możesz spróbować go zwrócić. Jeśli jednak ufasz takiemu czemuś - korzystaj. Nie musi wcale paść etc. Możesz mieć szczęście i zasilacz będzie działał dłużej niż niektóre markowe modele. Pamiętaj jednak, że zasilacz to, obok dysku, najbardziej awaryjny komponent i wypadałoby inwestować w solidny sprzęt - zwłaszcza, że tani badziew może spalić nie tylko siebie, ale także uszkodzić inne komponenty.
Co do grafy - radziłbym przeczytać dokładniej:
Cytuj:
Karta graficzna: GeForce 7800 GT lub ATI X1900 (karta z 256 MB RAM)
Technicznie grafa się nadaje, ale co innego X1300Pro, a co innego X1900. Integry Intelka mogą "mieć" jeszcze więcej pamięci, a są słabsze. http://www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.html

PostNapisane: 26 lut 2011, 15:41 

to skąd wiesz czy jest markowy czy też nie ??? Dodam tez, że na multi mniej mi się ścina niż na singlu.

PostNapisane: 26 lut 2011, 16:43 

To Logic, a Logic to kupa. Ma beznadziejną linię 12V i kiepsko trzyma napięcia. Komputer zdecydowanie za słaby, w singlu lepiej chodzi bo Single ma mniejsze wymagania niż multi. Imho cały sprzęt do wymiany.

PostNapisane: 26 lut 2011, 18:37 

A skąd wiesz że Mercedes to lepsza marka niż FSO Polonez? :stupid:
Są MARKI i marki co nie zmienia faktu że bez lepszej DUZO grafy se nie pograsz.

PostNapisane: 26 lut 2011, 22:26 

Logic to syf, potwierdzam.
Ten komp się ogólnie nie nadaję do nowych gier.

PostNapisane: 28 lut 2011, 08:53 

Napisałem : ''Dodam tez, że na multi mniej mi się ścina niż na singlu."

Trzeba czytac uważnie. Dobry zasilacz powinien dużo ważyc.
A właśnie jak zwiększyc FPS-y ? Słyszałem o jakimś programie który zwiększa FPS-y o ok. 10

PostNapisane: 28 lut 2011, 10:21 

Lukajn chłopie naprawde chcemy Ci pomóc i wierz osobą doświadczonym że
a) Logic nie jest żadną markową firmą (cena też o czymś świadczy porządny zasilacz 600W kosztuje pow. 300zł...)
b) Na tej grafice sobie nie pograsz i żaden program tego nie przeskoczy

Ew. jak chcesz troche FPS zwiększyć wejdź w plik settings ini i ustaw wszedzie na LOW oraz directx=9 NIC więcej nie zdziałasz,ra nawet w okolicach 30FPS jest naprawdę kiespką grą.

Waga zasilacza świadczy tylko o tym ile za niego możesz dostać na złomie 8)

PostNapisane: 28 lut 2011, 10:31 
Moderator forum

Lukajn[PL] napisał(a):
Słyszałem o jakimś programie który zwiększa FPS-y o ok. 10

Jak założysz do Fiata 126p czyli tzw Malucha lepszy silnik, to masz szanse startować w F1 ??
Jak mawiał mój ŚP Tata, "... z g...a bicza nie ukręcisz ..."
Jedyny ratunek to zmiana komponentów komputera, inaczej żaden program Ci nie pomoże.

PS
Kup gaśnicę i postaw obok kompa, może się przydać. Aha, jak będziesz gasił płonący komp to najpierw odłącz go od prądu ...

PostNapisane: 28 lut 2011, 15:44 

:twisted: waga zasilacza . Co nie zmienia faktu, że na X1300 wygodnie nie pograsz. Faktycznie nie doczytałem i chwała Bogu , że Ci multi działa lepiej niż single. Programy które zwiększają FPS'y jako tako nie istnieją przynajmniej do BC2. Można co najwyżej podkręcać niektóre podzespoły, ale od tej możliwości jesteś również odcięty z powodu Twojego jakże przesyfnego zasilacza. A to czy waży mało czy dużo nic nie mówi o jego jakości. Nie długo się dowiem, że mój low-endowy na obecne czasy komputer, który waży dobre ponad 10kg jest niesamowicie wydajny i Metro 2033 powinno chodzić na nim na najwyższych detalach, rozdzielczości i z wszystkimi bajerami... ;). 4 osoby mówią Ci o tym, że ten zasilacz to padło a Ty się upierasz, że nie. To po co prosisz o pomoc skoro wiesz lepiej? Wolałbym już Modecoma MC-350 350Watt niż tego Logica.

PostNapisane: 28 lut 2011, 16:42 

Astinz napisał(a):
A to czy waży mało czy dużo nic nie mówi o jego jakości. Nie długo się dowiem, że mój low-endowy na obecne czasy komputer, który waży dobre ponad 10kg jest niesamowicie wydajny i Metro 2033 powinno chodzić na nim na najwyższych detalach, rozdzielczości i z wszystkimi bajerami... ;).
Niejedna porządna buda potrafi ważyć więcej. :D Ale co do wagi zasilacza - jest w tym trochę prawdy. Miedź kosztuje, a lekka nie jest. Tani zasilacz = mało (m.in.) miedzi = niska waga. Kieeedyś miałem w łapkach Codegena 400W i Modecoma 350W - było mniej więcej 1 vs 2kg. Porządne, mocniejsze zasilacze potrafią ważyć więcej.

PostNapisane: 28 lut 2011, 17:19 

Mój Chieftec 560Watt z kolei jest leciutki i nie powiesz mi, że należy do słabych zasilaczy :>. Co nie zmienia faktu, że sama waga nie jest wyznacznikiem jakości. Logic to ścierwo i przy tym zostańmy ;)... Z ciekawości chyba wezmę swoja budę na wagę, lekka to ona nie jest tym bardziej, że całkiem nie dawno zamontowałem tam Scythe'a Yasya. Czyli dodatkowy kilogram ;).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2