Teraz jest 27 lis 2024, 22:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 519 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 lut 2011, 20:16 

MilkyWayPL napisał(a):
xmariusz napisał(a):
selectable knife - tak ;]
co do platyny granatnikiem... ja tez mialem to jako pierwsza platyna :x ale wiekszosci killi mialem za zabijanie ludzi campiacych w budynkach ;] granatnikiem w sciane i po klopocie

Tak, ja tylko tak nabijałem kile, i muszę przyznać że jechałem tak na łatwiznę :P

Co do noży, po naciśnięciu klawisza noża, np ŚPM, powinno się wyjąć nóż, podejść, i króciutka animacja, podrzynania gardła.
Wiem strasznie sadystyczne, ale ciężko zabić jednym wciśnięciem noża w plecki...
Ja po prostu nie jestem za, w jakimś machaniu nożem. Chcę go widzieć, czuć, a potem widząc ten nóż dalej, zabić kogoś, a po zabiciu, dalej mieć go w dłoni.

PS. I nie że wbijamy, a nasz snajper dalej żyje, tak jak dalej ma to miejsce w BC2...

nie w plecki tylko w kark/szyja

PostNapisane: 26 lut 2011, 22:15 

[Yossarian] napisał(a):
a) no skill to raczej ktos kto wali granatami dookola tym bardziej jak ma skrzynke pod nogami, jego pierwsza platyna u asfalta to granatnik...
- lub ma platyne na cg, jako pierwsza w kolekcji broni mecha, czy tez druga - obok tankow :lol: ...
http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Szakal/

Coś sugerujesz :> ? Platyne na cg wbilem zanim ktokolwiek gdziekolwiek napisal ze to moze byc noobska bron ;d Po prostu wbijałem byle do maxa - w życiu później nie tykałem broni na której mam platyne ;d
[Yossarian] napisał(a):
Co najwyzej mozna by dodac noze rzucane - jako selectable knife.

Jak widzę jak to rzucanie się w codzie sprawuje -podziękuje ;o W sumie nie zbyt realistyczne jest zabijanie ludzi rzucanym nożem gdzie oni noszą grube ubrania i kamizelki :P
####

xmariusz napisał(a):
ogolnie jestem ciekaw jak fajnie bedzie wygladac mapa po dluzszej walce... ( zwlaszcza czeste bombardowanko z powietrza :P)

Pewnie będzie limit dziur w ziemi na jakieś pół metra ;d

Ja się ciekawie ile będą samoloty taszczyć bomb i jakie one będą :P

PostNapisane: 27 lut 2011, 01:46 

Ludzie po co wam jakieś okręty czy podrzynanie gardeł nożem. Gra ma być grywalna. To ma być platforma pod esport a nie symulator prawdziwego życia. Jak chcecie realizmu to pograjcie sobie w Operation Flashpoint.
Już męczą mnie posty ludzi z oficjalnego forum na temat większej ilości klas, realistycznych obrażeń itp.
Ja myślę, że chłopaki z DICE wiedzą co robią. BC2 to dobra gra a pewnie była tylko rozgrzewką i testem silnika przed BC3. Poczekajmy do bety.

PostNapisane: 27 lut 2011, 02:16 
Zbanowany

@up:
testem przed bf3, a poza tym, gra nie ma byc platforma dla e-sportu, a dla szarych zjadaczy chleba - ktorzy moga marzyc o czym chca...

PostNapisane: 27 lut 2011, 02:30 

Może was bawi wbijanie noża 3 razy, zanim kogoś zabijecie, ale mnie nie.

W AvP, gdy podejdzie się kogoś od tyłu, można zrobić egzekucję.
No i wtedy jest animacja, o jak to bierzemy ofiarę, podcinamy gardło naszymi "pazurami" itp.
Pomysł się w praktyce niestety nie sprawdził, ale pomysł jest świetny.

ŚPM, podchodzimy, krótka animacja (2 sek), ofiara pada, my pozostajemy z nożem w ręce. ŚPM, powrót do broni.

Ale co ja tam marze, oczywiście że tego nie będzie. Będzie to samo co w BC2, ale nie mam nic przeciwko.
Dla mnie liczą się tylko dobrze wyważone bronie :wink:

PostNapisane: 27 lut 2011, 02:53 
Redaktor Battlefield.pl

Mayk3l napisał(a):
Ludzie po co wam jakieś okręty czy podrzynanie gardeł nożem. Gra ma być grywalna. To ma być platforma pod esport a nie symulator prawdziwego życia. Jak chcecie realizmu to pograjcie sobie w Operation Flashpoint.
Już męczą mnie posty ludzi z oficjalnego forum na temat większej ilości klas, realistycznych obrażeń itp.
Ja myślę, że chłopaki z DICE wiedzą co robią. BC2 to dobra gra a pewnie była tylko rozgrzewką i testem silnika przed BC3. Poczekajmy do bety.

A ja bym chciał więcej klas niż 4, dużo różniących się od siebie. To chore, aby medycy biegali z wypasionymi pukawkami jak w bf2/bc2 . Nie powinno się też łączyć klasy anty-tanka i mechanika, to jakiś absurd. Albo się nastawia na wspieranie własnych/swojego pojazdu naprawami, albo się strzela do helek / czołgów z daleka.

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 27 lut 2011, 09:18 

MilkyWayPL napisał(a):

Jestem za, ale w takim razie, odpuśćmy sobie rangi itp. bo za dużo do ogarnięcia by było.

Co zadużo do ogarnięcia? i co mają rangi do ilości klas?

PostNapisane: 27 lut 2011, 12:55 

Apropo klas- najlepsze byłyby odświerzone z BF1942, czyli:
Scout- z nożem, pistoletem, snajperką, granatami i minami claymore
Assalut- z bagnetem, pistoletem, karabinem szturmowym(np. M16 u USA i AK101 u ruskich), granatami i granatnikiem podlufowym
Anti Tank- z nożem, pistoletem, granatnikiem ppanc. i granatami dymnymi
Medic- z nożem, pistoletem, pistoletem maszynowym, granatami, apteczką do położenia na mapie i apteczką do uleczania
Enginner- z nożem, pistoletem, strzelbą, expackami, minami ppanc. i kluczem
EDIT: jeszcze u snajpera lornetka :)

PostNapisane: 27 lut 2011, 13:07 

no, prawda. 6 klas to chyba wystarczająca liczba.
a z tym nożem, to chyba Milky ma rację. śpm to wyjęcie/schowanie noża a lpm to atak.
i jeszcze ppm to rzut: to by było świetne :)

PostNapisane: 27 lut 2011, 13:32 
Zbanowany

http://pl.wikipedia.org/wiki/Battlefield_1942
http://en.wikipedia.org/wiki/Battlefield_1942
w bf42 nie bylo clayow...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Desert_Combat
http://en.wikipedia.org/wiki/Desert_Combat
natomiast w chyba najlepszej modyfikacji bf42 klas bylo 6:
snieper, asfalt, anti tank, support (mech i med), spec ops, ciezkie wsparcie - i to naprawde dobre rozwiazanie IMHO.

PostNapisane: 27 lut 2011, 14:20 

ale przecież BF3 i tak bedzie sie rozgrywał w czasach dziesiejzych, a więc claye będą

PostNapisane: 27 lut 2011, 14:55 
Zbanowany

a skad ta pewnosc, ze beda? mam nadzieje, ze nie - bo lezacy snajper z mortarem i 'klejami' to zapewne wkrotce wiekszosc z pr0 graczy - skutecznie uniemozliwiajac normalna rozgrywke...

swoja droga czolganie sie i mozliwosc oddawania strzalow, lepiej zeby nie byla wlaczona do gry - tak jak bc2 - dlaczego?... zobaczycie na jesieni, lub raczej podaczas bety (moze zaczac sie juz w maju...).

Ostatnio edytowano 27 lut 2011, 16:13 przez [Yossarian], łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 27 lut 2011, 15:45 

bez możliwości czołgania się byłoby GŁUPIO. Wtedy grę można by nazwać Battlefield: Counter Strike. przez wszystkie 4 części była możliwość czołgania i nikt nie narzekał, nadszedł BF:BC/BC2 i nagle pojawili się przeciwnicy pozycji leżącej

PostNapisane: 27 lut 2011, 16:05 

hanskloss napisał(a):
bez możliwości czołgania się byłoby GŁUPIO. Wtedy grę można by nazwać Battlefield: Counter Strike. przez wszystkie 4 części była możliwość czołgania i nikt nie narzekał, nadszedł BF:BC/BC2 i nagle pojawili się przeciwnicy pozycji leżącej

Ja też chce żeby było czołganie, imo jest to fajna sprawa - camperów leżących w najw. trawie bym przeżył (Przeżyłem w bf2); Zresztą sam uwielbiałem włazić pod pojazdy i podkładać tam miny/c4 ;d

PostNapisane: 27 lut 2011, 16:19 
Zbanowany

oddawanie strzalow w pozycji lezacej powinno zwiekszyc ich celnosc = wyobrazmy sobie: arica rush i kilku snajperow lezacych na wzgorzach jako obroncy - to jeszcze nic - ale ilu bedzie ich po stronie atakujacych? a juz przy drugich, czy trzecich mcomach? - o ile atakujacy daliby rade zdobyc kolejne stacje...

a juz podboj to bylaby maskara - nie wspomnajac o trybie hc...

moze czolganie, tak - ale NIE, dla oddawania strzalow z pozycji lezacej - IMHO.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 519 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 35  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2