Teraz jest 23 lis 2024, 06:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 mar 2011, 13:31 

Witam serdecznie.

Wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem BF2 Complite Collection. Wcześniej - przyznam - grałem na piracie w celu przetestowania gry (czy mi pójdzie, czy mi się spodoba etc.). Niestety w obu przypadkach - oryginału jak i pirata, mam pewny problem, mianowicie nie wyświetla mi niektórych tekstur w lewym, dolnym rogu ekranu taktycznego, obszar ten obejmuje 1/4 całego ekranu.

Obszar ten zaznaczyłem na poniższych zdjęciach czerwoną ramką:
Obrazek
Z tego co wiem, to menu broni powinno wyglądać mniej więcej tak:
http://tnij.org/moj_obrazeczek

również w grze napisy są źle wyświetlane i z tego co wiem, to powinien się w tym miejscu znajdować poziom życia.
Obrazek

Trochę mi to przeszkadza w grze, bo nie mogę się cieszyć w pełni jej możliwościami, np. z trudem mogę wybrać grenadiera, medyka itp. To samo się tyczy miejsca odrodzenia - nie mogę wybrać punktu, który się znajduje na mapie w tym obszarze. Po "wjechaniu" w to miejsce kursorem on też znika.

Warto dodać, że ma to miejsce niezależnie od sterowników karty graficznej (instalowałem nowsze/starsze - problem zostaje), rozdzielczość przed włączeniem gry też zmieniałem - nic nie pomogło.

Pirat był w wersji 1.0, teraz gram na oryginale w wersji 1.5.

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Pozdrawiam.

PostNapisane: 12 mar 2011, 15:36 

Mogłbyś powiedzieć na jakim grasz sprzęcie ?
Ostatnio ktoś na forum pisał że gra na windows 7 i ma dokładnie taki sam problem jak Ty.

Wejdź gdzieś w dział bf2 i poszukaj, tam prawdopodobnie jest rozwiązanie.
Pozdrawiam.

PostNapisane: 15 mar 2011, 18:05 

Windows Vista
Intel Pentium dual core 1,46GHz
Grafika 256 MB X3100
1 GB DDR2

EDIT:

Zrobiłem wszystko, co jest opisane w tym temacie:
viewtopic.php?f=37&t=36992

Niestety nie pomogło. :(

EDIT:
Problem rozwiązany!

Zauważyłem, że inni też mają podobne problemy, także zamieszczam moje rozwiązanie:

Start -> Uruchom -> regedit.exe -> (za pomocą Ctrl+F) wyszukujemy plik ~BF2.exe -> w ustawieniach zamiast "1" wpisujemy "0"

Ostatnio edytowano 16 mar 2011, 23:33 przez szymon08, łącznie edytowano 1 raz
Łączenie postów.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2