Teraz jest 24 lis 2024, 07:00

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 519 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 mar 2011, 20:07 
Zbanowany

@up:
i dobrze im tak^^

PostNapisane: 13 mar 2011, 20:42 

zresztą konsole panowie z dice powinni mieć głęboko w d*pie, bo zresztą i tak konsole nie będą miały możliwości pełnej zabawy

PostNapisane: 13 mar 2011, 22:03 

[Yossarian] napisał(a):
@up:
i dobrze im tak^^

Oczywiście! :D

hanskloss napisał(a):
zresztą konsole panowie z dice powinni mieć głęboko w d*pie, bo zresztą i tak konsole nie będą miały możliwości pełnej zabawy

Ale zrozum ignorancie, że konsole to główny zysk dla "kostki" i gdyby robili tylko dla PCtowcow to zarobiliby o wiele mniej. Mimo, że niecierpie konsol to rozumiem DiCE. Powiedz szczerze, gdybyś był na miejscu szefostwa firmy robiącej gry to nie myślałbyś o kasie?

PostNapisane: 13 mar 2011, 22:23 

Dla konsolowców niech robią BC, a dla PCtowców normalne gry. A tak pozatym myśle, że skoro ma to być konkurencja dla Army czy Flashpointa kosolowcom ta gra sie nie spodoba.

PostNapisane: 14 mar 2011, 01:24 

ClintEastwood napisał(a):
Znajomy ma 8800 i nigdy o niej by zlego slowa nie powiedzial. Widac twoja jest specyficzna.

Ja mówię, 8800GTS 512MB G92. Ostatnio zdechła na zimne luty. Ostatnio z tego co czytam zaczęły padać układy graficzne G80 i G92, także nie polecam brać nic z tej półki bo zdychają (głównie zimne luty). Przynajmniej był pretekst żeby kupić GTX460 Windforce SOC. Raczej na tym pogram w BF3 ;).

PostNapisane: 14 mar 2011, 01:29 

Troedsson mądrze prawi. Twórcy gier śmigają odstano ciągle na starych już silnikach (jak choćby UE3) a do tego są wtórne. Grając w co nowsze gry ma się wrażenie, że już w to graliśmy. Jednak jak znam życie to najnowszy kotlecik a la CoD sprzeda się i tak lepiej, marka bije w tym przemyśle jakość [niestety]. BF3 poziomem sprzedaży może się jedynie do niego zbliżyć but who cares ?

PostNapisane: 14 mar 2011, 09:31 

Call of Duty wypracował sobie dobrą markę przez długie lata, produkując pierwsze 4 odsłony gry, które faktycznie do świata FPS wniosły wiele.
Kolejne części; WaW, MW2 i BO to odgrzane kotlety, z nieznacznie poprawioną grafiką i nowymi mapkami/ broniami etc, nic nowego (o... przepraszam zwiększyła się ilość kil strików... sic!...).
No ale konsolowcy i, co tu dużo mówić, "młodzi" gracze pieją z zachwytu, a IW i Treyarch wypuszczą kolejnego gniota-kalkę i już zacierają ręce, bo kasa spłynie szerokim strumieniem.

W gruncie rzeczy nie dziwię się DICE, że przyjął taką politykę. Gdyby nie zakasali rękawów i wypuszczali gry na tym samym silniku, ubiegł by ich ktoś inny.

PostNapisane: 14 mar 2011, 20:12 

Przepraszm bardzo, ale należę do "nowych" graczy, na dodatek konsolowych(zaraz pewnie stanę wrógiem publicznym nr 1 :D ) i wcale cod mi nie imponuje. Grałem trochę w coda 2 i 4 i wolę serię Battlefield. W BC2 gram od premiery, do tego grałem w BC, tak samo PCtową dwójkę, a na Battlefielda 3 czekam z utęsknieniem. Smuci mnie tylko, że z każdą informacją BF 3 na konsole jest coraz bardziej okrojony. Za to mój komputer nie podoła następnej części. A co do coda to mnie o tyle nie dziwi polityka Activision, co zastanawiają mnie ludzie kupujący kolejną, prawie identyczną grę po raz kolejny.

PostNapisane: 14 mar 2011, 20:54 
Zbanowany

Mam CoDy, BFy i MoHy.
Zdecydowanie BF (w tym wypadku bc2) jest gra z rozmachem i nie nudzaca sie po kilkunastu godzinach gry.

PostNapisane: 14 mar 2011, 23:32 

mblot napisał(a):
Przepraszm bardzo, ale należę do "nowych" graczy, na dodatek konsolowych

Nie mam zamiaru nikogo obrażać, nie o to mi chodziło.
"Nowy" nie znaczy "szczeniak" - to tak w skrócie.

A z tymi konsolami to jest tak, że teraz jest czas, że jak sam widzisz, konsole ograniczają rozwój rynku gier, bo są zwyczajnie zbyt słabe. Jak wyjdzie PS4 czy Xbox720 (czy cokolwiek to będzie), to poziom się wyrówna.
Nie dziw się, że konsolowcy postrzegani są przez graczy PC w nie najlepszym świetle, bo przez "nich" w grach na PC nie ma wielu rzeczy, które były od dłuższego czasu na blaszaku (w FPS np. wychylanie na boki, kółko rozkazów, dedykowane serwery (patrz MW2) czy inne). A dlaczego? A no dlatego, że rynek gier skierował się szczególnie w kierunku konsol, bo tam producenci widzą kasę i to była główna platforma do programowania. PC dostawał ochłapy w postaci orżniętych produktów, bo producentom nie chciało się robić czegoś dodatkowego dla platformy PC.
I stąd ta niechęć.
Teraz z nadejściem BF3 sytuacja się odwraca i to PC jest górą. To miłe wynurzenie po tylu latach 8)

PostNapisane: 15 mar 2011, 00:04 

Wierzbin napisał(a):
mblot napisał(a):
Przepraszm bardzo, ale należę do "nowych" graczy, na dodatek konsolowych

Nie mam zamiaru nikogo obrażać, nie o to mi chodziło.
"Nowy" nie znaczy "szczeniak" - to tak w skrócie.

A z tymi konsolami to jest tak, że teraz jest czas, że jak sam widzisz, konsole ograniczają rozwój rynku gier, bo są zwyczajnie zbyt słabe. Jak wyjdzie PS4 czy Xbox720 (czy cokolwiek to będzie), to poziom się wyrówna.
Nie dziw się, że konsolowcy postrzegani są przez graczy PC w nie najlepszym świetle, bo przez "nich" w grach na PC nie ma wielu rzeczy, które były od dłuższego czasu na blaszaku (w FPS np. wychylanie na boki, kółko rozkazów, dedykowane serwery (patrz MW2) czy inne). A dlaczego? A no dlatego, że rynek gier skierował się szczególnie w kierunku konsol, bo tam producenci widzą kasę i to była główna platforma do programowania. PC dostawał ochłapy w postaci orżniętych produktów, bo producentom nie chciało się robić czegoś dodatkowego dla platformy PC.
I stąd ta niechęć.
Teraz z nadejściem BF3 sytuacja się odwraca i to PC jest górą. To miłe wynurzenie po tylu latach 8)

Prawdziwi gracze, mają i konsole, i PC oczywiście. Powód?
Wiele gier jest tylko na konsole, w które prawdziwy gracz, musi zagrać :)

Ale to nie oznacza, że gracze PC-towi są do kitu, bo ja sam wolę grać na myszce i klawiaturze.
Większa swoboda działań

PostNapisane: 15 mar 2011, 15:30 

ja osobiście konsol nie lubię, bo brak mi swobody.

PostNapisane: 15 mar 2011, 18:59 

Par4no1d napisał(a):
Ale zrozum ignorancie, że konsole to główny zysk dla "kostki" i gdyby robili tylko dla PCtowcow to zarobiliby o wiele mniej. Mimo, że niecierpie konsol to rozumiem DiCE. Powiedz szczerze, gdybyś był na miejscu szefostwa firmy robiącej gry to nie myślałbyś o kasie?

Nie masz racji, najwięcej zysków generuje w przypadku BC2 wersja PC, bo nie tylko sama sprzedaż, ale dzierżawa serwerów daje im duży dochód ( ten sam system na pewno będzie w BF3, a w przypadku wersji konsolowej są w tym względzie ograniczeni zapisem licencji MS/Sony).
Do tego dochodzi największa ilość aktywnych graczy, a to oni decydują o popularności/żywotności dodatków (polecam sprawdzić ile ich wyszło do BF2, oraz jaka była aktywność graczy w dodatku V do BC2). Akurat o wybraniu i wprowadzenie PCta w nextgenowość zdecydowała zwykła kalkulacja zysków.
Cytuj:
to PC-towcy są głównymi odbiorcami naszych gier.
Karl Magnus Troedsson

Wersja konsolowa będzie mocno odbiegać nie tylko w względzie multi (wielkości map, ilosci graczy sprzętu), ale i technologicznie, dlatego do tej pory nie ujawniono oficjanie ani skrawka video, czy jpga z PS3/x360 robiąc delikatne uniki typu:

Cytuj:
PC to definitywnie nasza główna platforma. Wersje konsolowe będą musiały zostać przeskalowane w dół”, donosi Karl Magnus Troedsson, szef DICE.

PostNapisane: 15 mar 2011, 21:00 

Jeszcze się skończy tak, że wydadzą na konsole z opóźnieniem. :P ahh to by był piękny dzień choćby z jednotygodniowym opóźnieniem wersji na konsole. Sprawiedliwości stało by się zadość.

PostNapisane: 15 mar 2011, 21:17 

I dobrze, niech konsolowcy obrywają. Battlefield był dedykowany na PC, a nie na konsole. Nam nie można mieć chociażby Forzy czy God Of Wara to niech oni dostają okrojonego Battlefielda. To i tak za dużo...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 519 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 35  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2