Teraz jest 6 lis 2024, 14:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 mar 2011, 16:18 

No więc wstawiłem inny zasilacz do sprawdzenia. Modecom FEEL 500. Nie jest to cudo techniki ale mocniejszy trochę. Rezultat jest ten sam. Więc zapewne będzie trzeba sprawdzić normalny typu oCZ lub corsair. Póki co mam inny trochę problem ponieważ po tym zabiegu wymiany zasiłki, jak mam wsadzone ramy w dualu (czyli po staremu) to komp się uruchamia i nic. Pozostaje czarny ekran, nic nie piszczy tylko słychać wiatraczki i tyle. Jak przełożyłem ramy obok siebie tak, że nie są w dualu to jest ok. Ale nie ważne czy włoże 1 kość czy obie w magistralę nazwę to A to nic się nie dzieje właśnie i nie wiem o co tu chodzi.

PostNapisane: 29 mar 2011, 02:39 

Kto wpadl na poroniony pomysl ze zasilacz odpowiada za czas wgrywania sie map? Jezeli zasilacz nie wydala po wymianie grafiki to komputer nie bedzie chodzil wolniej - po prostu albo nie "wstanie" albo sie bedzie wieszal, ot i cala filozofia. Co do czasu wgrywania to przyczyny szukalbym w sterownikach - prawdopodobnie zostaja smieci po sterownikach do starej karty - poszukaj narzedzi do skutecznego wywalania sterownikow jak np http://www.google.co.uk/search?hl=en&source=hp&q=nvidia+drivers+cleaner&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=, wyczysc porzadnie i zainstaluj od zera najnowsze stery. Od tego zacznij i daj znac czy pomoglo, jak nie to bedziemy szukac dalej.

Zasilacz, owszem, jest wazny, ale ktos tu chyba nie do konca rozumie jak niewydalajacy zasilacz wplywa na prace komputera...

PostNapisane: 29 mar 2011, 15:13 

Zrobiłem tak jak w instrukcji. To samo. Niestety.

PostNapisane: 30 mar 2011, 04:53 

Ok, sprobuj zmienic DX11 na DX10 w pliku konfiguracyjnym i zobacz czy przyspieszy.

PostNapisane: 30 mar 2011, 17:24 

Jest poprawa i w zasadzie nie widzę specjalnie różnicy między 11 a 10. W sumie to żadnej. Ale jednak to nie to dalej jest. Dajmy na to, że jak teraz mi się ładowała gra o +/- 6-8 sek dłużej to po zmianie DX spadło do 2sek dłużej niż na starszej karcie. Oprócz tego przez ok pierwszych 10-15 sekund od wejścia na serwer (jakikolwiek) mam lagi graficzne i ping niby pokazuje 300 - 400 ale po tych 10-15 sekundach przechodzi. Wtedy tak nie było. Póki co dziękuję. Jakieś jeszcze sugestie?

PostNapisane: 31 mar 2011, 05:03 

Co do przyciec to tez mi sie zdarza ze krzaczy pierwsze pare sekund od rozpoczeciu gry, na I5-2500K@4.5GHz, 5850 toxic + 4GB nie powinno a jednak, mysle ze jedynie dysk SSD by pomogl, podobnie z czasem ladowania, zreszta wkrotce sie mam zamiar przekonac... Jak cie az tak bardzo wkurzaja te sekundy mozesz tez pokombinowac z innymi, starszymi sterownikami.

PostNapisane: 31 mar 2011, 11:37 

SSD nie pomaga w ogóle. Wiem, bo sam niedawno się przesiadłem na SSD. Oczywiście, że programy, system ładują się szybciej ale na prędkość ładowania map w grze nie ma to żadnego wpływu.
Ogólnie, nie polecam, po prostu nie opłaca się jeszcze inwestować w SSD lepiej kupić dwa zwykłe HDD i spiąć je w raid 0 i za tę samą kasę mieć kilkadziesiąt razy więcej miejsca na dane.

PostNapisane: 31 mar 2011, 23:30 

Właśnie ja mam w ten sposób 2 dyski 500GB w Raid 0. Tylko ciekawe jest właśnie to, że na gorszej karcie szybciej chodzi ta gra. Teraz tą kartę ma moja siostra, która też gra w BC ale ma słabszego procka i 2GB ramu mniej a i tak szybciej się wczytuje niż u mnie. No nie pojęte tym bardziej, że na tej samej wersji sterownikó O_o

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2