Teraz jest 25 lis 2024, 08:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1024 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 69  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 kwi 2011, 15:32 

Cytuj:
Powiedz jak się robi, aby grać na serwerze? To z wami "po giercuje".

Jeżeli chcesz grać przez multiplayer to musisz mieć zainstalowane wszystko to co jest wypisane w pierwszym poście tego tematu, z wyjątkiem Sound & Texture Packa który nie jest wymagany. Gramy na tym serwerze codziennie w godzinach wieczornych mniej więcej od 18 do 23.
(Również w pierwszym poście Mr. J dokładnie opisał jak zrobić aby battlefield po włączeniu automatycznie łączył się z tym serwerem)

PostNapisane: 2 kwi 2011, 21:41 

Dzień dobry jestem tu nowy. :omg:
FH znam już jakiś czas boskie FHSW od niedawna. :shock:
na początek zapytam jak stwierdzić czy STpack działa bo ja różnicy dużej nie słyszę niektóre dzwięki np strzały i przeładowania w czołgach brzmią trochę tak jakby dzwięk ktoś w 8 bitach na atarynce skompresował? aeee? :oops:
mam chyba ostatni S&T z installerem no i go wrzucam niby do Mods ale już nie wiem. tam są dodane nowe mapki to je mam ale np Zwerboy w ogóle nie widzi. Sorry za sładnię ale zmęczonym a na serwer jeszcze chcę wpaść. Tydzień temu był zajefajny event na wschodzie ale wczoraj poza tym, że leciały mapy z zachodu to ludzi nie widziałem za dużo. to był event czy nie?

PostNapisane: 2 kwi 2011, 22:31 

Jeśli poprawnie zainstalowałeś ST Pack, to musisz się jeszcze upewnić, że w ustawieniach dźwięku masz zaznaczoną maksymalną jego jakość (44 khz).

Tak się złożyło, że teraz trwa turniej Forgotten Hope Tournament w którym uczestniczy sporo graczy, stąd te pustki w FHSW.

PostNapisane: 2 kwi 2011, 22:50 

Dobra. Ja rozumiem ,że bitewna etykieta sugeruje daleko idącą wstrzemięźliwość w strzelaniu do kolegów z drużyny/zespołu ale na wszystkich Bogów wojny: można przecież się pomylić, zwłaszcza, że słabo widzę co mogę udokumentować, poza tym kolega sympatische był uprzejmy dźwigać diegtariewa, którego obfity talerz skutecznie zasłaniał jedynie słuszne na mundurze dystyngcje. I nie uważam, by był to wystarczający powód żeby mnie, skromnego żuczka z serwera/mapy wykopywać.

EDIT: spoko na pavlovie dzwiękało koło uszu nieźle wiec chyba z tym S&Tpack ok. oczywiscie do momentu kicka co wczesniej opłakałem. dzięki.

I w zasadzie chciałbym spróbować swych sił w maprobieniu.
mam battlecrafta ale zabieram się do niego jak pies do jeża eeeeuuu :?
jak i skąd ed 42 najnowszy pobrać?
bo mam pomysł na Festung Marienburg 1945.

PostNapisane: 4 kwi 2011, 00:46 

VaU napisał(a):
:lol:
I w zasadzie chciałbym spróbować swych sił w maprobieniu.
mam battlecrafta ale zabieram się do niego jak pies do jeża eeeeuuu :?
jak i skąd ed 42 najnowszy pobrać?
bo mam pomysł na Festung Marienburg 1945.

dopiero co na 12 stronie wątku pisałem o tym..............

PostNapisane: 4 kwi 2011, 19:54 

Vau mapki na edytorze42 raczej nie polecam
mi wszyscy doradzają żeby zrobić mapki do Battlegroup42 więc robię
do editora nie ma nic po polsku i ja się w ogóle na nim zawiodłem

a przy okazji ściągnąłem i zainstalowałem Battlegroup42 i jest dość fajny
Dużo w nim sprzętu (chociaż mniej niż w FH ale klasy żołnierzy są wg mnie lepiej zrobione)
Niektóre mapki i pojazdy są zrobione trochę dokładniej niż w FH

I jeszcze jedno czy odpowie mi ktoś na tamto pytanie wcześniej???

PostNapisane: 4 kwi 2011, 20:12 

:omg: no faktycznie na 12 stronie jest gapa z mnie. dzięki.
Tomek144 ściągnę to co mówisz i zobaczę jak i narzędzia zbiorę. Po prostu jak widzę niektóre, w zasadzie większość map z FHSW to mi kopara opada jak na silniku z bodajże 2002 roku takie cuda i dziwy można wyciągnąć! Niestety wcześniej nic z grafiką i tego typu rzeczami do czynienia nie miałem i podchodzę do tego jak dziewica co to chciałaby i boi się :oops:
jedynie co może irytować ale to od zawsze, to to, że małe drzewka i płotki wiejskie stanowią dla czołgu przeszkodę nie do pokonania ale to podobno ograniczenia silnika. Pomyślałem ostatnio, żeby zrobić szturm na Malbork w 1945 nawet znalazłem w necie dziennik obrońcy tylko ciekawe czy w tych wszystkich edytorach da się, tak odwzorować starówkę i chyba od podstaw wymodelować zamek! Ma chyba wszystkie zdjęcia z tamtego okresu i wcześniejsze jakie zrobiono, więc dokumentacja fotograficzna jest przebogata tylko czy narzędzia pozwolą na w miarę wierne odwzorowanie czy trzeba się będzie zadowolić pakietem dostępnych budynków.
ps. w Królewie pod Malborkiem składano Focke- Wulfy 190.

PostNapisane: 4 kwi 2011, 20:44 

Ja też mam kilka planów na dość dobre wg mnie mapki
Tj. m.in. Ulepszyć Bitwę o Anglię,
(jedna z moich ulubionych) Plan Plan Doolittle'a
Pearl Harbor
No i koniecznie naloty amerykańskich bombowców na Bremen lub gdzieś indziej

PostNapisane: 5 kwi 2011, 11:14 

BG42 jest mniej realistyczny, i mniej dopracowany(gorsze tekstury, pojazdy mniejsze niż w realu itd). Ale mapki lepiej robić jest pod BF1942(ew BG42) a potem skonwertować pod FHSW

PostNapisane: 5 kwi 2011, 21:18 

No co do pojazdów to się zgodzę ale mapki, klasy żołnierzy i w ogóle te dopracowania w niektórych mapkach (najbardziej chyba w Stalingradzie chociaż nie sprawdzałem wszystkich) no i ten podkładzik przy ładowaniu się map :D

PostNapisane: 5 kwi 2011, 21:32 

hanskloss napisał(a):
BG42 jest mniej realistyczny, i mniej dopracowany(gorsze tekstury, pojazdy mniejsze niż w realu itd). Ale mapki lepiej robić jest pod BF1942(ew BG42) a potem skonwertować pod FHSW

Z tymi mniejszymi pojazdami...hmm..coś w tym jest to zwłaszcza w FH zwraca czasem uwahe że te czołgi takie jakieś mniejsze i lekkie cóś, nawet taki is2 czy konigtiger śmigają po wertepkach jak nie przymierzając abrams z turbiną gazową czy inny leopard 2b. W FH2 czołgi sprawiają wrażenie tak realistycznie ciężkich i dużych ociężałych i powolnych to chyba tak jak powinno być.
I w końcu nie wiem który edytor najlepszy do FHSW, każdy coś innego poleca. Taki Staszów czy pakfront czy kiev czy kharkow outskirts i inne mapy z teksturami takimi wyraźnymi w wysokiej rozdzielczości pewnie to w czym robione były?

PostNapisane: 6 kwi 2011, 14:40 

tak więc zróbcie mapy pod BG42, a ja je skonwertuje pod FHSW, o ile(bez urazy) będą tego warte

PostNapisane: 7 kwi 2011, 16:58 

No ok to ja mam już plan na niezłą bardzo (chyba) łatwą do zrobienia bitwę powietrzną
Zrezygnowałem z nowej Bitwy o Anglię na rzecz Bitwy o kanał La Manche
Niedługo powinienem ją zacząć i dość szybko skończyć to jak ją sprawdzisz
czy będzie godna :D żeby ją wrzucić do FHSW to daj mi znać :wink:

I jeszcze pytanie do moderatorów jak ustawić samoloty aby lewitowały w powietrzu i żeby się można było w nich odradzać
(Coś takiego jak w FH i FHSW) Wiecie o co mi chodzi :wink:

PostNapisane: 7 kwi 2011, 21:43 

:omg:
no dobra tylko że ja to swoją pracę pokażę póóóóóóźno bo jednak zajętym bardzo to parę miechów jak nic potrwa.Ale nie smućcie sie dziateczki wszak DNF 15 lat czeka na premierę.
a tak bajdełej to tomku 144 sam chętnie zobaczę Twoją powietrzną bitwę.
ps te edytory trudne mnie wydajo sie trudne. i inne narzędzia też choć wiem że łopatą i motyką tudzież widłami i młotkiem mapy nie sklecę. póli co wbijam na serwer honorowo oddać trochę krwi!

Ostatnio edytowano 24 wrz 2011, 12:05 przez VaU, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 8 kwi 2011, 19:55 

kurde bele kurde bele!!!!!! :twisted: :evil:
czemu mam dziś ciągle komunikat disconnected from serwer?
wczoraj zaczęło a teraz z iron monstera też mnie wywala!

Ostatnio edytowano 24 wrz 2011, 12:05 przez VaU, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1024 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 69  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2