Teraz jest 5 lis 2024, 18:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 kwi 2011, 16:15 

A od czego jest forum? pozatym wątpię żeby coś zdziałali... Jak na ich oficjalnym forum jest ponad 250 stron postów na ten temat i nikt od nich nie kwapi się odpisać...

PostNapisane: 14 kwi 2011, 16:35 

Forum służy głównie do dyskusji publicznej, tak mi się przynajmniej wydaje.
"Forum dyskusyjne to przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej.

Fora dyskusyjne są obecnie bardzo popularną formą grup dyskusyjnych w Internecie. Prowadzą je praktycznie wszystkie portale, większość wortali, znaczna liczba ISP. Są one także powszechne na stronach wielu instytucji, czasopism, przedsiębiorstw, uczelni itp. a także spotykane są liczne fora zakładane zupełnie prywatnie."
Kawałek tekstu z wikipedii :D .
Jeżeli chcesz wiedzieć więcej, to przeczytaj sobie całość http://pl.wikipedia.org/wiki/Forum_dyskusyjne (i nie jest to żadna reklama wikipedii).

PostNapisane: 14 kwi 2011, 17:11 
Moderator forum

Pomyślcie, lapek chodził przez rok i sterowniki Realteca były OK a od 10 dni są fe ... Szukałbym czegoś co było instalowane te dziesięć dni temu co może się gryźć z sterownikami dźwięku ...

PostNapisane: 14 kwi 2011, 17:26 

Dobra nvm głową muru nie przebije... Ciężko chyba do Was przemawia że system został postawiony od nowa, zainstalowane raz stare drivery (efekt ten sam), a później ZNÓW na nowym systemie nowe sterowniki i nadal to samo... Mam tego dosyć i ten BF ląduje do kosza... a było tak pięknie od czasów BF2... Czekam na BF3 a jak to się okaże wielką KUPĄ nie kupie już nigdy BFa :D Pozostanie mi simracing ;p

Pozdrawiam.

PostNapisane: 15 kwi 2011, 02:29 

a mi pozostało podziękować :) Sokar44 miałeś racje, chodziło o sterowniki nvidii z windows update, nie pomyślałem że sterowniki mogą sie gryźć ;)...swoją drogą nie mam pojęcia czemu mirosoft jest wciska skoro takowe juz były...nie wykrywając ich i nie podając nawet wersji nowych... nie ważne :)

jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc :) można zamknąć :)

PostNapisane: 15 kwi 2011, 07:25 
Moderator forum

MacieIKS
Odinstaluj sterowniki dźwięku, wyczyść rejestr i zainstaluj drivery ze strony Asusa. Wychodzi na to że któraś z poprawek do sterowników, wszystko ci kaszani ...
Wyłącz w Windows Update by nie aktualizował Ci sterowników. Wszystko powinno hulać.

PostNapisane: 16 kwi 2011, 21:00 

Mam ten sam problem. Po ok. 20 min. gry w multi komp się zwiesza, dźwięk "pierdzi" i jedynym wyjściem jest restart kompa. Mam windows 7 64-bit. Też mam zintegrowaną kartę Realteka. Kombinowałem już z PunkBusterem i ze sterownikami do karty dźwiękowej (wcześniej ich w ogóle nie miałem i wszystko działało dobrze, teraz też je odinstalowałem).

Słyszałem, że na 32-bitowych systemach problem nie występuje, ale nie chce reinstalować systemu dla jednej gry.

Czy komuś udało się rozwiązać problem? Proszę o pomoc.

EDIT:
Chyba znalazłem rozwiązanie. Grałem dziś ponad godzinę w multi i nie miałem żadnych problemów.

Ale do rzeczy:

1.Otwieramy menu start
2.Akcesoria
3.Wiersz poleceń
4.Klikamy prawym przyciskiem myszy i dajemy uruchom jak administrator
5.Wpisujemy cd c:\windows\system32 i wciskamy enter
6.Wpisujemy sfc /scannow i wciskamy enter.
7.Czekamy...
8.Gramy!

Źródło: http://forums.electronicarts.co.uk/batt ... st17455232

EDIT2: Jednak nie działa.

PostNapisane: 19 kwi 2011, 08:16 

Siemanko, to mój pierwszy post na forum:) Ja tak samo jak wiele osób miałem problem z zawieszaniem się obrazu. Próbowałem wszystkich wyżej opisanych metod, ale żadna z nich nie pomogła. Naszczęście znalazłem rozwiązanie, mianowicie zmieniłem tryb wyświetlania grafiki z Directx 10 na 9. Aby tego dokonać, należy wejść w dysk lokalny C ( lub inny z windą) następnie otworzyć folder użytkownicy > IMIĘ UŻYTKOWNIKA > Moje dokumenty > BFBC2. Tam znajduje się plik "Settnigs", w którym w linijce "DxVersion zmieniamy ze standardowego "auto" na dowolny, np. 9, 10, 11.
U mnie ta metoda się sprawdziła. Pozdro.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2