Teraz jest 28 lis 2024, 16:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 kwi 2011, 11:11 

Witam, zaopatrzyłem się w Bad Company 2, lecz jak zwykle muszą być problemy...

A mianowicie, chodzi o "zamrożenie" gry podczas rozgrywki w multiplayerze (mogę grać przez 2godziny, lecz także przez 2 min). Czytałem różne poradniki, lecz żaden z nich skutecznie nie działa, ręce opadają... Czy ktoś spotkał się z takim problemem i zna rozwiązanie?

Gra pochodzi z serii EA Classics.

Sterowniki aktualne...

Konfiguracja:
CPU: Intel Core 2 Duo E6300 1,86GHZ @ 2,509GHZ + SilentiumPC Fortis
Mobo: Asus P5LD2 SE
GPU: Gigabyte GeForce 9800GT 512mb/256bit
RAM: 4GB Kingston DDR2 667mhz
Windows 7 x64
PSU: bequiet L7 530W
CASE: AeroCool RS-9

PostNapisane: 22 kwi 2011, 12:45 

ciastkoibeza napisał(a):
ja nic nie zamrażam i gra mi się dobrze :?

Ironia?

Dodam do tematu, pomaga jedynie reset komputera.

PostNapisane: 22 kwi 2011, 18:50 

Hmmm, moim okien wina idzie od strony sprzętowej. Dla pewności odwiedź stronkę www.systemrequirementslab.com/cyri/ . Na własnym przykładzie doskonale wiem, że nie jest do końca wiarygodna, ale warto zobaczyć. Drugą rzeczą jest sprawdzenie temperatury "bebechów" np. programem Everest Ultimate 2007. Na sam koniec napisz, czy procesor masz podkręcany, jeżeli tak to może być jego wina. Zwykle w tego typu grach (Call Of Duty, GTA IV) podkręcanie procka pod gry, to zwykłe "robienie głupka" z komputera :P Wnioskując, jeżeli jest to wina po stronie procka ( Ty masz 1,86GHZ @ 2,509GHZ z tego co czytam), komputer nie wytrzymuje i następuje zwiecha. Do BF:BC2 minimum to Core 2 Duo 2 GHz.

PS. W kampania też masz takie zwiechy?
PS2. Przy zawieszeniu, spróbuj kombinacją CTRL+ALT+DELETE, wybierając menadżer zadań, a następnie Wydajność sprawdzić wykorzystanie procesora.

Obrazek

PostNapisane: 25 kwi 2011, 13:33 

Masz pewno to samo co ja i inni (300+ stron na oficialnym forum EA...) Zapewno masz zintegrowaną kartę dźwiękową REALTEKa, Single Player pewno mu chodzi, występuje konflikt Punkbuster <---> REALTEK

PostNapisane: 10 sie 2011, 16:56 

jak przinstalowalem gre na inny dysk i problemy znikneły

PostNapisane: 8 wrz 2011, 19:38 

Tez miałem ten problem
Długo szukałem rozwiązania zrobiłem wszystko, co było napisane na forach polskich i zagranicznych ( reinstal PB, wyłączenie dźwięku, testy karty i pamięci pod katem przegrzewania i błędów). Pożyczyłem nawet kartę graficzna od kumpla i to samo.
W koncu zawędrowałem na forum zagraniczne gdzie jeden mądry kolega powiedział cos, czego jeszcze nie sprawdzałem. Wiec to zrobiłem, napisał ze problem dotyczy głównie nielegalnych systemów Windows w dużej mierze Windows 7. Sam miałem win7 ultimate 64 pirat.
I podał jak to sprawdzić, trzeba zrobić tak zwany rearm windowsa, (czyli przywrócić go do wersji nieaktywowanej, która działa 3 albo 30 dni nie pamietam) i odpalić grę na takiej windzie. Jeżeli gra hula to nie pozostaje nic innego jak kupić orginał.
Tak tez zrobiłem i cieszę się gra bez frezów (czasami, ale rzadko wywali do windy)
Kupiłem system Windows 7 home Premium i jestem zadowolony.

PS rearm windy można zrobić aktywatorem lub poprzez Komedę sfc z wiersza poleceń komenda ta skanuje Windows pod katem uszkodzonych lub zmienionych plików systemowy i mimowolnie dezaktywuje pirata.
Użycie tej komendy w Windows 7 wymaga troszkę wiedzy gdzie i jak ja wpisać, ale to znajdziesz dzięki wujkowi google.
może pomogłem może nie lecz staram sie

Pozdrawiam
Miś Puchatek

Strefa czasowa: UTC + 2