Masha , sciagnalem pirata
wiem beee , ale powiem wam kto ma kase niech sobie kupi (najwyżej sprzeda potem)
Jak dla mnie gra po prostu bomba !
Fakt , mało zombiaków bo pare rodzai , mało broni bo z 10-15 , ogółem gra mi się podobała bo idzie zrobić w gacie jak siedzisz o 2 w nocy zmęczony lekko i grasz w totalnej ciszy i nagle jakieś "Uraaaaa" zombi
Ukazanie świata z tej perspektywy jest dla mnie boskie , ludzie muszą żyć jak szczury by przetrwać.
Gra nie jest tak do końca liniowa , masz 2 rodzaje zakończeń z czego jedno - to właściwe ciężko zdobyć
Chodząc w metrze bądź jakiejś stacji, bunkrze, można sie pogubić , jest np tak że idziesz przed siebie , a tu nagle droga sie rozwidla i ponadto obok masz zejście , i niewiadomo gdzie iść , dopóki nie wyjmiemy dziennika w którym jest napisane co mamy robić oraz kompas wskazujący gdzie iść ....
Ogółem grafika stalkerowa , dziwnie sie gra bo mam wrażenie że FOV jest za blisko ustawiony no ale kwestia gustu . Oprawa graficzna w ogóle jest ładna , efekty ect.
Mało niedopracowań , bugów....
Fantastycznie to zrobili bowiem w scenkach-przerywnikach mamy ukazane nawet jak między sobą walczą 2 zombie , a 3ci próbuje nas zabić
ciekawe ujęcia...
Gra jest o tyle ciężka że wychodząc na powierzchnie nie możemy zostać tam wiecznie , bowiem trzeba mieć filtry do maski gazowej ... co bardzo precyzuje nam gre i wytycza dany czas względem ilości posiadanych filtrów (mnie sie spodobało)
W tej grze chodzi raczej o skradanie sie , umiejętne szukanie amunicji której zawsze brakuje i stałe pozostawanie w niewidocznych miejscach gdy tylko to możliwe
ja polecam