Krox napisał(a):
Szczerze powiedziawszy poziom graczy (przeciętnych) w grze jest prawie że zerowy. Wszedłem na pierwszy-lepszy serwer medykiem z MG3, nabiłem staty coś około 25-5 i ku mojemu zdziwieniu byłem pierwszy w rankingu. Najbardziej irytujący są gracze z Elite broniami, zazwyczaj mają się za najlepszych na serwerze. W porównaniu do tego co było jeszcze kilka miesięcy temu w P4F, to co jest teraz to kpina (chodzi mi o klimat gry i poziom graczy). Imo oczywiście.
No sorry, ale czytam takie opinie od lat i w końcu przedstawię swoje zdanie, otóż najbardziej skarżą się gracze sądzący, że już lepszych nie ma i skarżą się na wszystko gdy im "nie idzie", a gdy idzie za dobrze to też się skarżą bo noobowstwo i nuda wszędzie. Źle jest oczywiście gdy w grze bronie nie są zrównoważone, ale jakieś różnice jednak muszą posiadać. Ja gram tylko inżynierem więc broń z zasady jest słabsza bo mam przecież rpg więc używam kupowanej za srebrniki, ale cud to żaden nie jest. jednak każdy może broń sobie za ugrane punkty kupić i robić z nią to samo co te niedobre nooby i mniej narzekać oczywiście. Ja mógłbym naokrągło marudzić, że medyk (ulubiona profesja "progamerów") to noobowska klasa bo jak tylko zaliczy parę kulek to zaraz rzuca sobie apteczkę w jakimś dołku i po chwili wychodzi na kolejną ofiarę, ale już w pełni sił, a co ja mogę? Ilu mogę ustrzelić na 100hp? Jeden strzał snajpera zabiera mi 70 hp. Krótko: chodzi mi o to, żeby nie skarżyć się na korzystanie przez graczy z tego co gra daje bo w końcu dojdzie do absurdów jak na przykład: "zabił mnie bo się schował za beczkami", "albo zabiłeś mnie frajerze bo przeładowywałem broń".
Było to wałkowane w każdym bf-ie bo w każdym grają i lepsi i gorsi ludzie, ale napinają się tylko lepsi. Takie są warunki serwerów publicznych i z tym też trzeba sobie radzić, a nie tylko z własną bronią. Pozdrowienia dla lepszych i gorszych