Panowie pomóżcie bo sil już brak, wiec tak mobo:asus m4a77td pro, 2x4gb ozc reaper 1333mhz ddr3, radeon 6950 his, zasiłka chientec 550w plus najnowsze stery i bios do mobo , zero wirów bzdetów ani innych śmieci , win7 64bit
więc tak nie mam problemów z wydajnością kompa ale mam problem z pamięciami, testowałem różne pamiątki, podnosiłem napięcia ramu , mostka i wszystkiego czego się dało. efekt taki że za cholere nie mogą mi pracować pamięci w dualu, owszem pracują ale w innych slotach a w dualu nie, objawia się to blue screenami z różnymi błędami. czasem bywało że nawet kilka dni pamięci działały w dualu ku mojemu zaskoczeniu ale do czasu , a pozniej bach i bsody kilkakrotne. jak pisałem wyzej pamięci testowałem przeróżnych priducentów. win7 z najnowszymi updetami itp. wyjęcie jednej kości i przełożenie jej do innego slota tak aby pracowały w single channel lub jej całkowite wyjęcie - problem znikał...może ktoś z was ma jakis pomysł? pozdrawiam
EDIT: aha , procek phenomx4 955 (nie be) żaden z komponentów nie jest kręcony....help
Ostatnio edytowano 30 cze 2011, 23:30 przez szymon08, łącznie edytowano 1 raz |
Łączenie postów. |
|