Teraz jest 25 lis 2024, 23:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 lip 2011, 12:01 

cubeo napisał(a):
Krox napisał(a):
@JOY
Jakie 20Fps? 20 to On może w singlu mieć.
Ja nie rozumiem jednego. Po co ludzie grają na siłę. Oczywiście nikomu nie zabraniam, lecz zastanawia mnie to, jaka jest przyjemność z grania przy kilkunastu FPS?

albo czytać nie umiesz albo nie potrafisz zrozumieć jakiegoś zdania, dla mnie jesteś debilem.
napisałem że mam takie same laptopy, na lap. z gorszym ge force gra nie laguje i nie zacina się,
na moim jest inaczej i mam lagi.

Zastanów się co piszesz, ponieważ ja sądzę że na żadnym z Twoich laptopów BC2 nie chodzi płynnie, więc nie musisz się tłumaczyć że masz 2 itp.
Istnieje prosta zasada, której chyba niektórzy nie rozumieją.

Laptop - praca
PC - gry

Chcesz grać na laptopie, to kup sobie takiego za 4k zł.

PostNapisane: 1 lip 2011, 12:34 

to sobie dalej tak myśli i sądź. zacznij na tym zarabiać :lol:

PostNapisane: 1 lip 2011, 13:06 

Cytuj:
Laptop - praca
PC - gry

Myślisz, że tylko ja tak sądzę?
Na tym forum znajdziesz multum użytkowników, którzy podzielają moje zdanie.
Od zawsze tak było i dopóki ceny laptopów nie zrównają się z cenami PC (zapewniam Cię że prędko się tak nie stanie [o ile nie nigdy]), dopóty laptopy będą służyły głównie do pracy.
Sam mam 2 laptopy i na żadnym nie gram w BC2, ponieważ nie jestem człowiekiem, który nie wieży w to co inni mówią. Kilka miesięcy temu zapytałem tutaj czy pójdzie mi to na moim sprzęcie, ludzie powiedzieli mi że nie więc sobie odpuściłem...

PostNapisane: 1 lip 2011, 14:06 

myśle że wole doradzić się osoby która zajmuję się komputerami od 15 roku życia do dziś niż klienta takiego jak ty.
najpierw napisałem na forum, poźniej z nim rozmawiałem, to samo mi powiedział (nie słowo w słowo) co ea napisała do mnie.
sprzęt nie ma wpływu na jakość połączenia (lagi) chyba że jesteś mądrzejszy od wsparcia technicznego EA i osoby która długo zajmuję się komputerami.
od pierwszej twojej wypowiedzi przestało mnie interesować co piszesz bo to co piszesz brzmi jakbyś pozjadał wszystkie rozumy.

Ostatnio edytowano 1 lip 2011, 14:21 przez cubeo, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 1 lip 2011, 14:13 

Łączysz się przez wi-fi czy kabel? Jak wi-fi to sprawdź czy na kablu będzie to samo. I napisz jaki to router.

Ostatnio edytowano 1 lip 2011, 14:20 przez NoAim, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 1 lip 2011, 14:19 

sprawdzałem, nie ma różnicy. aktualnie szukam u siebie adware na laptopie bo żadnego spyware nie mam.
znalazło 5ec krytycznych malware.
BroadCastPC Miner C:\Users\user\AppData\Local\Temp\GLK6622.tmp
Prutect Malware Regkey Location:...\software\ptech\
na polskim serwerze mialem ping 400
program fraps pokazuje mi 20 fps maksymalnie. w bf2 mam tyle samo.

PostNapisane: 1 lip 2011, 16:18 

cubeo napisał(a):
myśle że wole doradzić się osoby która zajmuję się komputerami od 15 roku życia do dziś niż klienta takiego jak ty.
najpierw napisałem na forum, poźniej z nim rozmawiałem, to samo mi powiedział (nie słowo w słowo) co ea napisała do mnie.
sprzęt nie ma wpływu na jakość połączenia (lagi) chyba że jesteś mądrzejszy od wsparcia technicznego EA i osoby która długo zajmuję się komputerami.
od pierwszej twojej wypowiedzi przestało mnie interesować co piszesz bo to co piszesz brzmi jakbyś pozjadał wszystkie rozumy.

Nie wiem czy zauważyłeś, ale od pierwszej mojej wiadomości na Twój temat piszę o sprzęcie a nie o jakości Twojego połączenia, ponieważ są to dwie inne bajki. Lecz według mnie, to Ty na pustym serwerze powinieneś mieć około 20FPS. Choćbyś miał i 5FPS nie ma to wpływu na ping. Mnie po prostu zastanawia po co grać w jakąkolwiek grę na kilkunastu FPS?
A nie wiem czy wiesz, ale lagi są normalnym zjawiskiem przy słabym sprzęcie, więc nie dziw się że je masz.

Jeżeli masz dobry sprzęt i słaby internet masz WYSOKIE pingi
Jeżeli masz słaby sprzęt i słaby internet masz WYSOKIE pingi

Jak już mówiłem, sprzęt nie ma wpływu na ping, bo to jest kwestia Twojego łącza internetowego.

PostNapisane: 1 lip 2011, 16:44 

większość osób gra w serie bf nie dla grafiki (znam kilka takich osób) tylko dla zabawy i frajdy.
mam wrazenie że umiesz tylko monologi pisać i w ogóle nie czytasz tego co się pisze.

PostNapisane: 1 lip 2011, 16:56 

Krox napisał(a):
słaby internet masz WYSOKIE pingi
Zdefiniuj co to słaby internet. Sporo ludzi nie rozumie lub nie potrafi zrozumieć podstawowej kwestii jaką jest to że nie zależnie czy mamy łącze 1 Mb/s czy 50 Mb/s ping będzie taki sam. Wyjaśnię to najprościej jak się da. Prędkość łącza to tak naprawdę jego przepustowość. Załóżmy że jedziemy samochodem z punktu A do punktu B pustą drogą, naszym samochodem jest pakiet i teraz:
- łącze 1 Mb/s to zwykła droga jednopasmowa
- łącze 50 Mb/s to sześciopasmowa autostrada
Przy założeniu że obie drogi są puste to i tak dojedziemy do punktu B o tej samej godzinie nie zależnie którą drogę wybraliśmy. Na pudełku BC2 w wymaganiach masz napisane: "Do gry online łącze 512 Kb/s" I tyle, nie potrzeba jakiegoś kozackiego łącza. Co wy myślicie że przez kabel lecą tekstury jak gracie? :lol:

PostNapisane: 1 lip 2011, 18:30 

Nawet jeśli masz superinternet, a dostawca przesyła Ci go przez Japonię to masz lagi.
Od zawsze panuje taka zasada, że gdy ma się problemy z internetem dzwoni się do dostawcy. Ja kiedyś miałem problemy, wtedy gdy jeszcze byłem w "szicie" zwanym Neostrada. Lecieli sobie oni ze mną w [ciach] więc po zakończeniu umowy zakończyliśmy "współpracę".
Masz lagi? Zadzwoń/ napisz/ wybierz się do dostawcy internetu...

NoAim napisał(a):
pudełku BC2 w wymaganiach masz napisane: "Do gry online łącze 512 Kb/s"

Taak. Nie sugeruj się wymaganiami, ponieważ na pudełku masz napisane również:

Karta graficzna 256MB. Pograsz na takiej - nie
Proc 2x2Ghz. Pograsz na takim - nie

cubeo napisał(a):
większość osób gra w serie bf nie dla grafiki (znam kilka takich osób) tylko dla zabawy i frajdy.
mam wrazenie że umiesz tylko monologi pisać i w ogóle nie czytasz tego co się pisze.

Ja nie gram dla grafiki, lecz jeśli mam możliwość grania na wysokich ustawieniach, to gram. Jeśli gra chodzi na niskich, lecz jest 40-50FPS to nie ma żadnego problemu w grze, lecz jeśli gra chodzi na niskich przy 20FPS to już jest poniżej granicy grywalności.
Ja czasami podczas nagrywania na stałych 30FPS odczuwam lagi, a co tu mówić o 20...

PostNapisane: 1 lip 2011, 18:57 

na pewno z netem nie mam problemu
http://imageshack.us/f/217/zrzutq.jpg/

PostNapisane: 1 lip 2011, 19:10 

Krox napisał(a):
Nawet jeśli masz superinternet, a dostawca przesyła Ci go przez Japonię to masz lagi.
Znasz takiego providera? Bo ja nie. Wiadomo że podczas awarii czasami trzeba przekierować ruch ale nikt normalny nie robi tego przez pół kuli ziemskiej.

Krox napisał(a):
NoAim napisał(a):
pudełku BC2 w wymaganiach masz napisane: "Do gry online łącze 512 Kb/s"

Taak. Nie sugeruj się wymaganiami, ponieważ na pudełku masz napisane również:
Karta graficzna 256MB. Pograsz na takiej - nie
Proc 2x2Ghz. Pograsz na takim - nie

Nie sugeruje się tym, ja to wiem. Twierdzisz że na łączu 512 Kb/s nie pogram? Kilku znajomych ma takowe i grają całkiem normalnie.

@cubeo
Podłącz ten lagujący laptop bezpośrednio pod modem z ominięciem routera i zobacz co się będzie działo. Może coś z routerem nie tak.

Ostatnio edytowano 1 lip 2011, 19:45 przez NoAim, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 1 lip 2011, 19:20 

NoAim napisał(a):
@cubeo
Podłącz ten lagujący laptop bezpośrednio pod modem z ominięciem routera i zobacz co się będzie działo. Może coś z routerem nie tak.

Nie mam takiej możliwości żeby podłączyć bezpośrednio laptopa do gniazdka tpsa.

zastanawiam się czy to nie jest przyczyną
czy gra bf2 bc2 odpala się normalnie bez płyty?
u mnie właśnie tak to wygląda i wydaję mi się że miało na to wpływ skopiowanie gry z jednego
laptopa na drugi, zainstalowałem na jednym laptopie gre, zaktualizowałem, później zainstalowałem na drugim,
w połowie wyłączyłem aktualizacje i skopiowałem ją z pierwszego laptopa na drugi.
czy to może mieć wpływ na grę w sieci? czy są jakieś zabezpieczenia na płycie bc2?

PostNapisane: 1 lip 2011, 19:32 

To nie ma wpływu, jak by coś było nie tak to by po prostu nie działała. Ja bym na twoim miejscu zabrał tego lapa do jakiegoś znajomego i zobaczył co się dzieje na innym łączu. Jak będzie to samo to masz pewność że coś nie tak z lapem/softem.

PS. I jak już się o coś pytasz w jakimś temacie to nie pytaj o to samo w innym, to nie sprawi że otrzymasz odpowiedź szybciej.

PostNapisane: 1 lip 2011, 19:57 
Moderator forum

Sprawdź czy oba laptopy są naprawdę takie same.
1. Czy mają identyczną listę zainstalowanego oprogramowania ?? (szczególnie ważne jest oprogramowanie producenta lapka)
2. Czy w obu lapkach z systemem startują te same programy ?? (msconfig -> rozruch)
3. Czy obie karty maja zainstalowane takie same sterowniki ??
4. Czy w obu lapkach masz identyczne Windows ??

PS
Jeszcze jeden warn i dostaniesz bana...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2