Primo
To nie EA jest winna (choć raz) Po prostu brak w Polsce serwerowni które chciałyby być oficjalnym hostingodawcą dla gier EA. Gamesnet o ile dobrze wiem, po prostu zbankrutował a na ich zgliszczach powstały 2 firmy które wolą hostować mniej wymagające gry.
G4G na dzień dzisiejszy nie może sprzedawać serwerów gier bo nie ma osobowości prawnej. Mogła by to robić INEA która jest właścicielem G4G ale nie wiem czy będzie tym zainteresowana. To już pytania do Wicia.
Ja wiem z niepotwierdzonych źródeł, że nie będzie serwerów G4G w BF3 ale ostrzegam że to może być zwykła niepotwierdzona plotka. To tylko wskazuje jaki mamy bałagan na polskim rynku.
ESTcobs napisał(a):
Przynajmniej w starym temacie na forum.ea.pl pamiętam że pisał ktoś że chciał uzyskać status owego providera jednak nie dało rady bo EA nie nawiązywała kontaktu.
A miał własną dużą serwerownie ?? Do mnie jak pisze ktoś że masz kiosk Ruchu i chciałby sprzedawać mój towar , też takiej osoby nie traktuję poważnie. Jestem handlowcem od 17 lat i nie trzeba mnie uświadamiać jak działa rynek
ESTcobs napisał(a):
Poza tym żeby była jasność, głownie chodzi mi o to żeby DICE zobowiązało się dostarczyć pliki serwera dedykowanego do BF3 zarówno pod Windows'a jak i Linuxa.
Niestety to już nie czasy BF2 gdzie serwer mogłeś odpalić w domu. Już od BF2142 EA postanowiło kontrolować mocniej rynek i czerpać z tego zyski. Wcześniej , firmy "krzaki" stawiały serwery nierankingowe BF i EA nie miała z tego ani grosza. No i zniknęły serwery na których możliwa była gra na pirackiej wersji gry. Mnie osobiście nie dziwi taka postawa choć oczywiście jako graczowi nie do końca musi mi się podobać.
G4G o ile nie ureguluje swojego statusu prawnego, nie może sprzedawać serwerów gry bo nie ma jak wystawiać faktur i rozliczać się z fiskusem.
Jeśli nadal ubolewasz nad tym że nie ma polskiej firmy hostingowej to proponuję byś zakupił/wydzierżawił kilka lub kilkanaście serwerów, napisał do EA że chcesz hostować ich gry. Policz ile musisz wydać pieniędzy na serwery i obsługę a ile będziesz miał wpływów za sprzedane sloty . Potem możemy wrócić do rozmowy
Może teraz zrozumiesz dlaczego Twój post na forum.ea.pl wylądował w koszu. To nie EA ma zapewnić serwery w Polsce a ich partner tylko że nikt się nie garnie by zostać ich partnerem. I tyle.
PS
Nie ma i nigdy nie było fizycznie stojących w Warszawie serwerów gry BC2 czy CoD BO. To tylko takie sztuczki z przekierowaniem. Tak naprawdę fizycznie maszyna stoi w Frankfurcie. Na tym forum niejeden się naciął na tą Warszawę ... Nie zastanowiła Was sprawa wielkości pingów z niby serwera warszawskiego ??