Cytuj:
Co do zasiłki, jeżeli nie zależy Ci na wyglądzie, to polecam Fortrona FSP650-80EGN
Wygląd zawsze można zmienić, spray plus wiatrak z diodami i po kłopocie kiepskiego designu. Oczywiście warto zrobić oplot kabli.
http://allegro.pl/fortron-fsp650-80egn- ... 52075.html 200zł.
Cytuj:
A ta pamięć?
Corsair 2x2GB XMS3 1333MHz Low Voltage DDR3
Ogolnie z tymi pamięciami u AMD jest tak, że na tej płycie goodRam będzie dobrze chodził, ludzie maja takie konfiguracje, z resztą GD kiedyś na rynku DDR2 wydał znakomite pamięci.
Co do Corsair'a, są to pamięci LV i zaczynają się schody, płyta jezeli nie wspiera takiego rodzaju pamięci to zapomnij o LV. Sam mam podobną sytuacje, na płycie UD5P mam wsadzone coś od OCZ i niestety nie pracują tak jak to zapewnia producent w przypadku Intela. Związek to ma chyba(jak dobrze pamiętam) z kontrolerem pamięci w CPU AMD.
Przez to odpada zabawa w Amd OverDrive, choć może już te pamięci do listy dodali, nie wiem od roku nie sprawdzałem. Reasumując pamięci będą chodziły, problem jedynie czy tak jak producent to oferuje czy może jakieś timmingi trzeba poluzować bądź dodać troche V. Tutaj więc ostrożny byłbym z pamięciami LV, różnie mogą zachowywać się z wyższym napięciem. Na niektórych OCZ LV potrzebne byo straszne podniesienie timmingów na rzecz konieczności zachowana napięcia jakie przewidział producent. Corasir do tego jest malo znany jezeli chodzi o RAM - W Polsce, musiałbyś popytać na forach zagranicznych.