@2xup
Wymienić już wymieniłem, GTSa 250 zamieniłem na GTXa 470, zmiana ilości FPSów mocno zauważalna
. Następna w planach (koło lipca-sierpnia '12) jest płytka na socket od Intela pod Ivy bridge i jeden z nowych i5
.
Kochaną obecną płytkę dobierałem tak żeby była stabilna (M4A79XTD evo), może da się odblokować 4 rdzeń ale nie wiadomo też, czy będzie chodził stabilnie
. Dodatkowo to jest rewizja C2 czyli mniejsza tolerancja na zwiększone napięcie niż obecne Phenomy z rewizji C3 więc mniejsze mozliwości OC (stabilnie dociągnąłem do 3.4GHz przy napięciu nieco powyżej 1.4).
Obstawiałem 45-60 fpsów na high w 1680x1050 ale po tym jak działała alpha u mnie na kompie oceniam że tyle fpsiorów wyciągnę tylko na medium :<.
BTW: Z podstaw budowy komputerów nie musicie mnie szkolić
.
@up
Nie wiem z czym innym miałby on konkurować, chyba że w twoim zamyśle nowe Liano to konkurent i3 2100, Phenomy II x4 to konkurenci i5 2500k a bulldozer ma być przeciwnikiem i7. Szkoda że na każdym froncie AMD w takim razie przegrywa (w kwesti CPU, Liano jako całokształt wygrywa z i3 bo ma lepszą kartę graficzną
).
No ale dobra, już się zamykam i przyjmuję wasze racje D:.
Ale ciekawy offtop sie zrobił, od pytania czy i3 pociągnie BF3 przez to czy i3 jest lepsze od phenoma kończąc na tym żebym odblokował sobie 4 rdzeń D:.