Też grałem 3 godziny i zacznę od najlepszego:
1. Dźwięk. Absolutnie na najlepszym poziomie. Z resztą DICE zawsze dbało o oprawę dźwiękową. Jest na prawdę świetny. Klimat coś a'la film "Black Hawk Down".
2. Grafika. Dużo detali, ale nawet na teksturach ULTRA nie powala z nóg. Bardzo dobre cienie i wybuchy. Kiepska optymalizacja. Ustawienia LOW i ULTRA w ferworze walki nie różnią się praktycznie niczym! FPS'ów niestety nie przybywa.
3. Gameplay: Hmm... Fajny, ale szału ni ma. Mapka Metro jest bardzo kodziarska, szczególnie drugi mcom. Na granicy kaspijskiej nie udało mi się pograć. Widać dużą dysproporcję graczy. Niektórzy uczą się chodzić inni strzelają headshoty w locie (jeden pacjent miał lvl 34
)
Słabo widoczne zranienia. Widać normalnie nawet jak się ma 14% życia. Jak ktoś nie kontroluje % życia, to można nieźle umoczyć, bo nic nie wskazuje, że coś nie gra (oprócz cyferek). Fajnie za to zrobione przyciskanie ogniem i animacje postaci.
Na początku ciężko ogarnąć skąd strzelają i gdzie się w ogóle spodziewać wroga, rządzi chaos, później człowiek to jakoś ogarnia i gra się ciut lepiej.
4. Błędy: tego akurat w grze najwięcej. Częsty brak możliwości patrzenia przez optykę, szary ekran (trzeba wcisnąć Esc dwa razy, żeby zrobił się normalny), spore lagi i teleportacje. Wywalenia z gry po końcu rozgrywki jak i w trakcie.
Dokucza też brak możliwości zdefiniowania 4 i 5 klawisza na myszce. Trochę za dużo do kręcenia na kółku; doszedł nóż.
Pierwsze wrażenie na plus.
Moja ocena bety: 7/10