Odnośnie samego faktu udostępniania bety.
Czy ktoś naprawdę myślał że dadzą najnowszą dostępną na ten czas wersje? To co dostaliśmy wybrano kiedyś tam (pewnie z 2 albo 3 miesiące temu) bo było stabilne i przekazano ekipie do wdrożenia. Jedni zajeli się udostępnianiem a drudzy nadal pracowali nad kodem. My mamy przetestować tak jak ktoś już napisał serwery, przeciazenia, stabilnosc i ewentualnie znaleźć problemy które pojawiają się na niektórych konfiguracjach.
Mnie gra się podoba. Nie wspomnę nic o błędach bo to beta. Ale po kolei:
1. Sam wygląd i funkcjonalność battleloga na plus ale powinni to zaimplementować do gry i dodatkowo do przeglądarki wgląd do statystyk a nie wszystko tylko do przeglądarki. Poprostu pomysł dobry ale nie ta forma (jak jeden z przedmówców wspomniał - wchodzenie do kampani jak się nie ma neta uniemożliwione :/)
2. Niestety nie udało mi się wyplenić z siebie tego oczekiwania na kontynuacje rozgrywki z BF 2. Wiedziałem że to nigdy nie będzie taka gra jak BF 2 ale jakieś źródełko (jakże żywe) nadziei było. Myślę że musimy się pogodzić z tym że BF2 już nigdy nie wróci. Dla mnie dlatego że:
a) we wszystkich nowych grach będzie trudniej dostrzec wroga niż w BF2 (dla mnie nie było to trudne). Wszystko przez więcej szczegółów na mapie i lepsze tekstury/cienie itp.
b) kiedy ktoś zaczął do Ciebie strzelać mogłeś czasem odskoczyć/położyć się i jeszcze wygrać pojedynek (tutaj jeszcze nigdy mi się to nie udało -> możliwy znaczny spadek umiejętności przez długą przerwę) - może to i lepiej bo to oznacza że hitboxy lepsze i większy dmg broni ale przecież to też było charakterystyczne dla BF2. Przez to (przynajmniej ja) muszę grać wolniej. Bardziej ostrożnie. Czasem wręcz kampić (a nie lubię tego strasznie).
3. Mimo tego że to nie jest kontynuacja BF 2 to dla mnie jest to jego godny następca. Naprawdę fajnie się gra (wyjątkiem na razie był support gdzie cały czas mnie jechali :/)
4. Myślę, że te szybkie awanse są specjalnie po to by przetestować również system rankingowy w dość krótkim czasie a w pełnej wersji trochę to spowolni. Choć z drugiej strony może rzeczywiście lepiej jak by wszystko było dostępne szybko. Nie było by dużych dysproporcji.
5. Podoba mi się to że gram na low i różnica jest znikoma. Kilka fpsów w kieszeni w razie większej zadymy a komp przeciętny