Powiem tak, na mojej obecnej budzie: Intel C2D E8400 3.0GHz, Asus P5QC, Radeon 4870 512mb, 4 GB ram Kingston DDR2 800MHz, Corsair 650W, beta BF3 chodzi mi "niekomfortowo", zdarzają się momenty w których ginę tylko dlatego, że gra zaczęła przycinać i haczyć, w mieście prawie w ogóle nie mogę grać (oczywiście wszystko mam ustawione na low, jedynie rozdziałki najwyższą ale jej zmiana nie wchodzi w grę). Wiem, że to dopiero beta i to prawdopodobnie wersja sprzed paru miesięcy ale nie spodziewam się cudów wydajnościowych na wielkich mapach z 64 graczami w dniu premiery.
Nie mam pieniędzy na nową budę, gdybym musiał pakować się w nowe procki Intela musiałbym zmienić chyba wszystko, gdy kupuje nowego kompa nie stawiam na nowsze podzespoły z "tych tańszych". Dlatego wpadłem na pomysł by podnieść "żywotność" mojego 3 letniego już komputera o kolejny rok a może nawet dwa.
Pomyślałem, że mógłbym zakupić do socketa 775 jakiegoś dobrego Quada np.
Q8400, wymienić słabe ramy na lepsze
TAKIE a Radka wymienić na coś nowego. Niestety w przypadku tego ostatniego jestem całkowicie zielony, osobiście wolałbym coś z Nvidii ale jeśli ktoś zarekomendowałby mi jakiegoś wydajnego, tańszego, bezproblemowego Radka to się zastanowię.
Na wszystko mógłbym wydać około 1000PLN. Jaka karta nadawałby się do takiego zestawu i czy mój obecny zasilacz wystarczy na nowe podzespoły?