Teraz jest 25 lis 2024, 20:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1024 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 69  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 paź 2011, 21:40 

Dziękuję obu Panom za pomoc.Zasadniczo z tymi trzaskami to nie zawsze i nie na wszystkich mapach ale prawidłowość jest taka, że jak chodze to mniej prawie niezauważalnie a jak np wczoraj szalałem Konigstigerem to już było dość słychać.Karte mam starą ale nie zintegrowaną. to pierwszy SB live!1024 ma prawie 12 lat ale z powodzeniem służy. Poza grą nie ma trzasków a i słuchawki mam nowe SB 3Dtactic Sigma.To mi idzie z kompa przez mini wieże samsunga i poza grą śmiga w zasadzie beztrzaskowo. A co do połączenia to owszem zdarza się ale pomijalnie rzadko to ostrzeżenie warning connection problem detected lecz na chwilę i wszystko się potem normuje. Z tym czasem schodkowym chodzeniem to ostatnio jak grałem na Chartres to troche z chłopakami gadałem na tym growym czacie i w pewnym momencie z z y mi sie pozamieniały. Zwykle restart mapy pomaga. A usługe a jakże mam z TV.I nieczynnym telefonem nawet.No nic pogmeram w śledziu :oops: albo w sterownikach.

PostNapisane: 8 paź 2011, 18:10 

To tam popróbuj różne ustawienia. Zaznacz / odznacz Hardware Acc. w ustawieniach BFa, zmniejsz może Khz też. Jedynie strzelam w ciemno.

A radą na problem z Z i Y jest wciśnięcie Shift Z :)

PostNapisane: 8 paź 2011, 18:25 

To tak mam ustawione a swoją drogą to hardware acceleration ucina dzwieki i dziala w sumie odwrotnie do nazwy :stupid: pobawie sie ustawieniami choć juz od dawna przymierzam sie do Xfi lub czegoś nowszego.Boć moja jak pisałem ma juz prawie 12 lat!a wciąz dziala.
Zara event.teamspeaka instaluje. :wink:

PostNapisane: 10 paź 2011, 22:49 

Nikt jeszcze chyba nie wspomniał o fejsbukowym dziale FHSW. Wystarczy się zapisać do tej grupy (czy jak to tam działa) żeby być na bieżąco informowanym o wydarzeniach w światku FHSW.

http://www.facebook.com/pages/FHSWEurop ... 4284131379

PostNapisane: 11 paź 2011, 12:27 

To już nasze forum nie wystarczy :?: dopiero co usunąłem konto na NK a tu fej-zbuk :?: :wink: Generalnie omijam tzw.portale społecznościowe, nie lubię jakoś.Może jestem uprzedzony :?:

ps.Slobo daj się namówić na Teamspeaka :!:

PostNapisane: 11 paź 2011, 19:22 

No ja też nie należę do sfejsbukowanych, umieściłem informację jedynie pro forma :)

Gracz eYe nagrał trochę gameplayu z ostatniego eventu. Polecam włączyć jakość HD. Niech ci bez soundpacka zwrócą uwagę na dźwięki w filmiku, miód na uszy :)

http://www.youtube.com/watch?v=-cf5jprOhqU

PostNapisane: 11 paź 2011, 20:31 

Cytuj:
ps.Slobo daj się namówić na Teamspeaka

Kto wie... może na następny event zaopatrzę się w microfon :wink:

Ostatni event był po prostu zaj%$isty :!: Do tego prawie 30 osób na serwerze. :omg: Ciekawe na jakim froncie będzie się rozgrywał następny event?

Mam pytanie z innej "beczki". Czy możecie mi polecić jakąś dobrą, a za razem niedrogą kartę dźwiękową do komputera? Moja integra gra tragicznie :?. Co sądzicie o Sound Blaster Audigy 2?
Głośniki jakie posiadam to logitech x-230.

PostNapisane: 11 paź 2011, 20:50 

Cytuj:
Kto wie... może na następny event zaopatrzę się w microfon :wink:

Nie musisz nawet się odzywać, wystarczy żebyś słuchał, przez co bardziej będziesz zorientowany w tym co my robimy.

Cytuj:
Ciekawe na jakim froncie będzie się rozgrywał następny event?

Obserwuj stronkę, Stefan powinien zrobić ankietę. Chyba że wymyślił już coś.

Cytuj:
Mam pytanie z innej "beczki". Czy możecie mi polecić jakąś dobrą, a za razem niedrogą kartę dźwiękową do komputera? Moja integra gra tragicznie :?. Co sądzicie o Sound Blaster Audigy 2?
Głośniki jakie posiadam to logitech x-230.

Mam dokładnie taką jak mówisz wersja SB0240, spisuje się bdb. Na allegro widzę są tanie. Używałem jej dawniej jeszcze w starszym komputerze z tandetną płytą główną. Po dodaniu dźwiękówki okazało się, że BF42 ma dźwięki których wcześniej nie było słychać (kwestia kiepskiego układu na ww płycie) no i co najważniejsze, pozycjonowanie dźwięku w słuchawkach wreszcie zaczęło działać (EAX). Audigy2 odciąży ci także procesor, co jak podejrzewam, w twoim przypadku ma niemałe znaczenie.

PostNapisane: 11 paź 2011, 21:14 

Cytuj:
Nie musisz nawet się odzywać, wystarczy żebyś słuchał, przez co bardziej będziesz zorientowany w tym co my robimy.

Nawet nie wiedziałem że można tylko podsłuchiwać. W najbliższym czasie spróbuje się tym pobawić.
Cytuj:
Mam dokładnie taką jak mówisz wersja SB0240, spisuje się bdb. Na allegro widzę są tanie. Używałem jej dawniej jeszcze w starszym komputerze z tandetną płytą główną. Po dodaniu dźwiękówki okazało się, że BF42 ma dźwięki których wcześniej nie było słychać (kwestia kiepskiego układu na ww płycie) no i co najważniejsze, pozycjonowanie dźwięku w słuchawkach wreszcie zaczęło działać (EAX).

Już szukam okazji do kupna.
Cytuj:
Audigy2 odciąży ci także procesor, co jak podejrzewam, w twoim przypadku ma niemałe znaczenie.

Oo tak! To by mi się cholernie przydało. Już pomału myślę o jakimś Core 2 duo.

PostNapisane: 11 paź 2011, 21:18 

Teamspeak fajny sam teraz na evence spróbowałem, po konfiguracji czyli balansie głaśności pomiędzy dzwiekami gry a głosem interlokutorów w słuchawkach może być idealnie :!: :)

cholera :twisted: właśnie obejrzałem fragment gameplaya!z niedzieli!k..fa jakie mapki mnie ominęły! :twisted: :twisted: :twisted: i jaka rozgrywka! :evil: :evil: :evil: :cry: :cry:

PostNapisane: 14 paź 2011, 16:42 

Czy może ktoś wie jak wyłączyć muzykę podczas ładowania się mapy?? FHSW ładuje się długo i mam już dość tej muzyki :!: :twisted:

Wkońcu mam czas na FHSW :D Mam nadzieje że pogramy z okazji weekendu.

PostNapisane: 14 paź 2011, 17:12 

hmm... Jak słuchasz przez słuchawki to je ściągnij, jak przez głośniki to wyłącz...

PostNapisane: 14 paź 2011, 17:44 

Mam zwykłe głośniki zewnętrzne. Jednak znalazłem już rozwiązanie, w menu options ustawiamy Music sound na 0 i gotowe :) Cały czas wklejałem gotowe ustawienia battlefielda, to już zapomniałem co jest w zakładce w menu opcji.

Hans wbijaj na serwer ;)

PostNapisane: 14 paź 2011, 18:32 

hanskloss napisał(a):
hmm... Jak słuchasz przez słuchawki to je ściągnij, jak przez głośniki to wyłącz...

HansKloss, czasem mnie załamują twoje porady :P

PostNapisane: 15 paź 2011, 10:26 

Cytuj:
Hans wbijaj na serwer ;)

jak tylko zdejmą mi w klanie /rkę, to będę się na FHSW pokazywać(choć i tak przez słabego kompa przy więcej niż 15 osobach na serwie nie pogram sobie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1024 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 69  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2