akasta napisał(a):
socki napisał(a):
A mam takie małe szybkie pytanko. Grać też zamierzacie cały czas przez VPN? Bo jak nie to przecież od razu Wam wręczą w nagrodę bany za niezgodność klucza ze strefą, jak to miało i nadal ma miejsce w BC2. Chyba, że to całe wcześniejsze aktywowanie inaczej działa.
Czlowieku zanim cos napiszesz to choc troche rozeznaj sie w temacie. VPN potrzebny jest tylko do uruchomienia gry - po weryfikacji gra prawdopodobnie zacznie sie decompresowac (wyczytalem gdzies na ea uk ze moze to potrwac 2-3H). Ludzie ktorzy chca to zrobic licza na wczesniejsza gre w single playera a do tego nie trzeba nawet sie logowac na originie wiec jak maja dostac bana? Nawet jak ktos bedzie chcial zagrac w multi to potrzebne mu ip z korei bedzie tylko po to zeby wejsc na battleloga zaraz po wejsciu moze zmienic na swoje ip i dopiero zaczac grac!
Ale po cholerę mam się rozeznawać w temacie? Raz, że sam stosować tego nie zamierzam (jestem w stanie cierpliwie usiedzieć, poza tym życie to nie tylko granie) Dwa: Wy, specjaliści jesteście bardzo dobrze poinformowani ([...]gra prawdopodobnie[...], [...]gdzieś wyczytałem[...].) więc liczyłem tylko na szybką odpowiedź na szybkie pytanie. Nie jest mi ona do niczego potrzebna poza czystym zaspokojeniem ciekawości. Weryfikacja polega na przesłaniu do serwera identyfikatora aplikacji (którym może, ale nie musi być też numer seryjny) oraz identyfikatora sprzętu (pewnie jakiś hash generowany na podstawie konfiguracji komputera). Zapytałem się tylko: Co zamierzacie zrobić gry okaże się, że tak naprawdę "zarejestrowaliście" właśnie swoje numery seryjne w strefie Asia?
Ot wsio.