Teraz jest 25 lis 2024, 01:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 lis 2011, 22:39 

@marcinkf
Wejdź w akcesoria, następnie wiersz polecenia i wklep komendę bcdedit /set increaseuserva 3072 .

@edit: Bym zapomnial, po komendzie uruchom ponownie komputer.

PostNapisane: 3 lis 2011, 22:57 

jakie akcesoria :?:

PostNapisane: 3 lis 2011, 23:02 

Start->Wszystkie programy->Akcesoria->Wiersz polecenia.

PostNapisane: 3 lis 2011, 23:07 

Albo znaczek windows na klawiaturze+R.

PostNapisane: 3 lis 2011, 23:25 

co to daje :?: bo ja nic niezauwazyłem 8)

PostNapisane: 4 lis 2011, 09:48 

Astinz napisał(a):
@marcinkf
Wejdź w akcesoria, następnie wiersz polecenia i wklep komendę bcdedit /set increaseuserva 3072 .

@edit: Bym zapomnial, po komendzie uruchom ponownie komputer.

to co napisales bylo podawane ale do SYSTEMOW WINDOWS 32bit-owych a ja mam 64bit i taka zmiana ztego co wiem niejest potrzebana to co pisales jest potrzebne do 32bit bo tam procesowi jest przydzielane jakos chyba max? 2gb Ram a w 64bitach niepotrzeba tego robic.

pozdro

NIECHCE MI SIE TLUMACZYC ALE JEST BARDZO PROSTO OPISANE NA PRZYKLADZIE:

" Exceeding 2GB (/3GB increaseuserva) in Vista/Windows7 (Out of Memory error)
32-bit versions of Windows are capable of addressing up to 4GB of memory, but 2GB are reserved for the OS, so only 2GB remain for apps like Quartus.

By default, machines with 4GB running 32-bit Windows will not use space above 2GB.

I found various app notes and web articles on editing the boot.ini file to add the "/3GB" setting in Windows XP, which increases the address space for apps to 3GB and reduces the OS portion to 1GB.

Since Windows Vista and Windows 7 don't use a boot.ini file, you have to use a different approach.

These newer versions of Windows get their boot information from a particular "store" which is edited by a command-line program called "bcdedit" (Boot Configuration Data Editor?) under C:\Windows\System32.

If you simply run the command "bcdedit' from a "DOS" command window
(Start -> All Programs -> Accessories -> Command Prompt) you should see a list of current settings.

If the command prompt returns a message "Configuration Data Store could not be opened. Access is denied." or opens another command window which immediately disappears, those are indications you need to run the program with explicit administrator privileges.

To run a command window with admin privileges, click on
(Start -> All Programs -> Accessories -> Command Prompt)
but MAKE SURE TO RIGHT-CLICK ON COMMAND PROMPT
and then select "RUN AS ADMINISTRATOR"

Once the command window opens, the option switch to edit is called "IncreaseUserVA" (Increase User Virtual Address Space), and it is done by typing

bcdedit /set IncreaseUserVA 3072

It should return "The Operation Completed Successfully."

After that, you can simply type "bcdedit" and the returned data should show "IncreaseUserVA 3072" under the "Windows Boot Loader" section.

Reboot the machine and it should work for you. This fixed my "Out of Memory" error when STARTING: NP: bf3 on a 4GB Windows Vista/WIN7 -32 machine. I monitored the ............... processes (quartus_fit) under task manager and verified in the post-compile reports that over 2GB were used.

..................... ZRODLO internet I WYSZUKIWARKA google....................

Win7 64bit
295.73
http://www.youtube.com/watch?v=a31tvabui5w

Ostatnio edytowano 4 lis 2011, 09:57 przez marcinkf, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 4 lis 2011, 09:50 

razor34 napisał(a):
co to daje :?: bo ja nic niezauwazyłem 8)

ANO DAJE I POMAGA ALE JESLI MASZ 32BITOWY SYSTEM bo jesli uzyjesz tej komendy kazdemu procesowi jest wiecej przydzielane pamieci niz standarowo ... zaleznie ile wpiszesz przy komendzie. PAMIETAM ZE NA POCZATKU TRZEBA BYLO TO ROBIC Z TA KOMENDA PRZY Wiedzminie 2 tez to podawali i pomagalo.

pozdro

PS. zerknij tu to bedziesz dokladniej wiedzial --> http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q ... 05&bih=788

pozdrawiam

NIECHCE MI SIE TLUMACZYC ALE JEST BARDZO PROSTO OPISANE NA PRZYKLADZIE:

" Exceeding 2GB (/3GB increaseuserva) in Vista/Windows7 (Out of Memory error)
32-bit versions of Windows are capable of addressing up to 4GB of memory, but 2GB are reserved for the OS, so only 2GB remain for apps like Quartus.

By default, machines with 4GB running 32-bit Windows will not use space above 2GB.

I found various app notes and web articles on editing the boot.ini file to add the "/3GB" setting in Windows XP, which increases the address space for apps to 3GB and reduces the OS portion to 1GB.

Since Windows Vista and Windows 7 don't use a boot.ini file, you have to use a different approach.

These newer versions of Windows get their boot information from a particular "store" which is edited by a command-line program called "bcdedit" (Boot Configuration Data Editor?) under C:\Windows\System32.

If you simply run the command "bcdedit' from a "DOS" command window
(Start -> All Programs -> Accessories -> Command Prompt) you should see a list of current settings.

If the command prompt returns a message "Configuration Data Store could not be opened. Access is denied." or opens another command window which immediately disappears, those are indications you need to run the program with explicit administrator privileges.

To run a command window with admin privileges, click on
(Start -> All Programs -> Accessories -> Command Prompt)
but MAKE SURE TO RIGHT-CLICK ON COMMAND PROMPT
and then select "RUN AS ADMINISTRATOR"

Once the command window opens, the option switch to edit is called "IncreaseUserVA" (Increase User Virtual Address Space), and it is done by typing

bcdedit /set IncreaseUserVA 3072

It should return "The Operation Completed Successfully."

After that, you can simply type "bcdedit" and the returned data should show "IncreaseUserVA 3072" under the "Windows Boot Loader" section.

Reboot the machine and it should work for you. This fixed my "Out of Memory" error when STARTING: NP: bf3 on a 4GB Windows Vista/WIN7 -32 machine. I monitored the ............... processes (quartus_fit) under task manager and verified in the post-compile reports that over 2GB were used.

..................... ZRODLO internet I WYSZUKIWARKA google....................

Win7 64bit
295.73

PostNapisane: 4 lis 2011, 16:03 

@marcinkf
Poćwicz pisanie chłopie, bo tego bełkotu czytać się nie da.
Tylko nie wychodź z "dys-".

Ad rem.

Problem podobny jak u większości- odpalam multi, mapka się ładuje i gdy jestem na ekranie wyboru drużyny/klasy/respa następuje przepiękny crash objawiający się "freezem" gry, tzn. obraz stoi a w tle słychać zapętlony dźwięk.
Sprzęt to nie jakieś cudo, ale sądzę, że chociaż w niskich powinno działać.
Lapek Samsung R522
P8700 2,53GHz
4GB RAM
HD 4650M
win 7 64bit.
Stery aktualne.

Ma ktoś jakiś pomysł/hipotezę?

PostNapisane: 4 lis 2011, 20:01 

Ja mam problem z ,,Battlefield3 przestał działać... "

Co ciekawe...
Grę kupiłem w czwartek tydzień temu, miałem ten błąd... W piątek zainstalowałem nowe sterowniki do nvidii i przez weekend pograłem 6godzin, a w niedziele wieczorem znów zaczął wyskakiwać błąd chociaż nic nie dotykałem i ani nie zmieniałem, a z tego co widziałem również żadnej aktualizacji do BF3 nie było....

Robiłem już wszystko co znalazłem w necie i dalej dupa x]

PostNapisane: 4 lis 2011, 20:06 

bartezowsky napisał(a):
Ja mam problem z ,,Battlefield3 przestał działać... "

Co ciekawe...
Grę kupiłem w czwartek tydzień temu, miałem ten błąd... W piątek zainstalowałem nowe sterowniki do nvidii i przez weekend pograłem 6godzin, a w niedziele wieczorem znów zaczął wyskakiwać błąd chociaż nic nie dotykałem i ani nie zmieniałem, a z tego co widziałem również żadnej aktualizacji do BF3 nie było....

Robiłem już wszystko co znalazłem w necie i dalej dupa x]

umnie od poczatku mialem ZWIS CRASH itp ale raz gram pare minut a raz wogole niemoge jakas kaszana kleska itp...

sam juz niewiem co robic tylko czekac na jakas sensownego PATHa

Win7 64bit
295.73

PostNapisane: 4 lis 2011, 20:16 

ja proponuje ustawić zasilanie na zrównoważone lub wysoka wydajność, gdyż połowa z Was ma oszczędzanie energii.

PostNapisane: 4 lis 2011, 20:24 

ink100 napisał(a):
ja proponuje ustawić zasilanie na zrównoważone lub wysoka wydajność, gdyż połowa z Was ma oszczędzanie energii.

w moim przypadku sie mylisz ja mam raz na wysoko wydajnosc a raz na zrównoważona i tez nic nie pomaga. :-(

Win7 64bit
295.73

PostNapisane: 4 lis 2011, 20:54 

ja tak samo raz na srednie raz na wysoki i ultra i to samo się dzieje , nieda sie nawet zagra w multi .

PostNapisane: 4 lis 2011, 21:36 

Mialem 9600GSO. Zmieniłem na nowy GTs450 i gram beż żadnych problemów. A czym sie rozni karta uzywana od nowej? Ilością kurzu. Dodam, że mam wersje od GIGABYTE która slynie z fantastycznego chłodzenia na fermi. W tym jest problem, PRZEGRZEWANIE!

PostNapisane: 4 lis 2011, 21:44 

Zelazo94 napisał(a):
Mialem 9600GSO. Zmieniłem na nowy GTs450 i gram beż żadnych problemów. A czym sie rozni karta uzywana od nowej? Ilością kurzu. Dodam, że mam wersje od GIGABYTE która slynie z fantastycznego chłodzenia na fermi. W tym jest problem, PRZEGRZEWANIE!

Ztym sie niezgodze ja mam tak jak w "podpisie karte" a chlodzona jest bardzo dobrze (moze glosno ale dobrze - (podczas ostrego grania osiaga max 60-70`C) grajac przez 2godziny-4godz. w ultra detalach wiec jest okej a kurz jest systematycznie czyszczony -wiec u mnie to nie problem!.

Win7 64bit
295.73

Ostatnio edytowano 4 lis 2011, 22:05 przez marcinkf, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2