Teraz jest 18 lip 2025, 10:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 lis 2011, 23:44 

Mnie gra co chwila się sypie z powodu problemów z połączeniem i wymagań z kosmosu, dość często zamiast ekranu ładowania widzę czarny (w przeciwieństwie do innych) ekran i grę muszę włączać ponownie.
Panie, nie jesteś sam.
Sam jest ten co problemów nie ma.

PostNapisane: 4 lis 2011, 23:46 

A to że czarny ekran to też tak miałem.
Nic pozostało nam czekać.

PostNapisane: 4 lis 2011, 23:47 

Gdzieś tak za pół roku gra powinna osiągnąć poziom pełnej grywalności.
Nic tylko czekać albo co chwila toczyć pianę z mordy próbując grać w obecnym stanie rzeczy.

PostNapisane: 4 lis 2011, 23:56 

Eh szkoda, że wcześniej nie przeczytałem że ludzie mają takie błędy.
Tak to w życiu bym tego * nie kupił.

PostNapisane: 5 lis 2011, 00:02 

No ale widać że dużo ludzi gra i takich problemów najwyraźniej nie mają.
Ja ani razu się nie połączyłem z serwerem chodź próbowałem x razy.

Nawet na pusty serwer próbowałem wejść i nic.

PostNapisane: 5 lis 2011, 12:44 

zadna z przedstawionych metod nie dziala przynajmniej u mnie. przegladajac rozne fora doszczeglem pewien schemat. problemy dotyczace uruchomienia gry z cialgym initalizing/matching itd tycza sie wybranych kart graficznych. nie wiem dlaczego tak jest, ale jest to pewnie zwiazane jakims blacyhm bledem. w moim przypadku jest to rad 4670hd spotkalem sie z taim samym problemem 3-4 razy. tak tez wiec radze sie uzbroic w cierpliwosc, i poczkeac na patch ktory naprawi ten blad. pzdr p.zbr !

PostNapisane: 5 lis 2011, 18:27 

Dobra jeśli chodzi o ten błąd to jest on związany z tym że nasz bf3 jest w folderze z nazwą battlefield 3 "tm". Musimy pozbyć się tego tm i wszystko będzie działać normalnie, ale robimy to przy wyłączonym originie i najpierw zmieniamy nazwę folderu na battlefield 3 i tak samo robimy w rejestrze czyli wpisujemy regedit i przy naszych kluczach gdzie mamy linijke tam gdzie znajduje się nasza gra usuwamy dopiske tm. Odpalamy origina i działa;). Pozdrawiam, i wrazie co gg:2483242;) na viscie rejestru od bfa szukamy w hkey_local_machine/Software/ea games i electronic arts i tam zmieniamy ;)

PostNapisane: 5 lis 2011, 19:43 

Wydaje mi się, że wiekszość problemów pomimo tego, że różnych ma swoje korzenie w sterownikach. Poniewaz konfiguracje komputerów są liczone w tysiącach to i sterowniki inne no i problemy. Ja mam słabe pojęcie o przyczynach wysypywania sie gry, ale na przykład mój problem jest taki: każdorazowo po restarcie komputera czyli np. codziennie po włączeniu muszę zainstalować na nowo sterownik grafy. Początkowo myślałem, że nowe stery są po prostu złe i ładowałem starsze. Gra się włączała na starszych i jeszcze starszych, ale po restarcie kompa już nie. Dlatego teraz instaluję codziennie te same najnowsze stery. Nie trwa to długo i mozna grać więc nie szukam specjalnie przyczyny (znaczy nie pytam bo sam nie mam pojęcie dlaczego tak jest). U mnie wysypanie gry wygląda tak, że podczas wchodzenia na serwer gra wiesza się na czarnym lub białym ekranie, a po włączeniu menedżera zadań można podejrzeć komunikat o błędzie karty graficznej właśnie.

PostNapisane: 5 lis 2011, 20:22 

Mam taki sam problem jak ty, czarny lub biały ekran i komputer się zawiesza.
Ok pobiorę jeszcze raz sterowniki zobaczę czy się uda.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2011, 12:39 

Może miał ktoś już taki problem że po ponownej instalacji(wywalało mnie na pulpit albo wogole gra sie nie otwierała) , gra sie zainstalowała i zaktualizował i ma status gotowa po kliknieciu w originie lub w battelogu graj odpala sie sprawdzanie daty pemiery i po minucie wyskakuje "Podczas sprawdzania daty premiery w Internecie nastąpił błąd, ponów lub wyjdz".
Do EA nie moglem sie dodzwonic.

Troche to irytuje przeciez jest juz ponad tydzien popremierze....

Zmiana daty w biosie nie pomogla zreszta byla oki..

PostNapisane: 6 lis 2011, 13:32 

usun wszystko co zwiazane ejst z bf, usun bf z rejestru, reinstaluj gre. usun znaczniki tm w folderze z gra, w reejstrze zrob to samo i deopiero odpal origina. powinno zalatwic problem. jak nie to strzel formata i po sprawie.

MattPL napisał(a):
Dobra jeśli chodzi o ten błąd to jest on związany z tym że nasz bf3 jest w folderze z nazwą battlefield 3 "tm". Musimy pozbyć się tego tm i wszystko będzie działać normalnie, ale robimy to przy wyłączonym originie i najpierw zmieniamy nazwę folderu na battlefield 3 i tak samo robimy w rejestrze czyli wpisujemy regedit i przy naszych kluczach gdzie mamy linijke tam gdzie znajduje się nasza gra usuwamy dopiske tm. Odpalamy origina i działa;). Pozdrawiam, i wrazie co gg:2483242;) na viscie rejestru od bfa szukamy w hkey_local_machine/Software/ea games i electronic arts i tam zmieniamy ;)

nie mialem znacznikow tm w folderach, jedynie w jednum katalogu rejestru. wiec u mnie to nie jest tego sprawka.

bo jak juz pisalem
pan.zborek napisał(a):
instalacja pieknie slicznie zagranicznie wejcie na battlelog'a klik na kampanie chwila czekania, swiecaca sie wpasku ikona bf3 i bialy widok w oknie w ktorym powinna (chyba :D ) widniec gra. w menadzerze bf ze hoho 95% z procesora sciaga a tu nic sie nie dzieje. parametry komputera nieco wyzsze od tych na pudelku, sterowniki aktualne. i smutno w sercu... :(

wiec jesto to sprawka zwiazana z karta, w najgorszym wypadku bede musial kupic sobie nowa :D
ale licze na jakies pomocne sugestie

PostNapisane: 6 lis 2011, 15:22 

No więc mój problem wygląda tak: po zainstalowaniu battlefielda 3 (Origings było już na kompie) wchodzę na battlelog wybieram server, łącze się i gra na początku włączyła się z tym, że ekran był cały czarny i tylko co jakiś czas były przebłyski także było widać menu przez ułamek sekundy. Tak było na singlu jak i multiplayer. Gdzieś przeczytałem, że grę da się uruchomić ale na Window mode, chwilę mi zajęło włączenie tego na ślepo ale faktycznie się udało ALE tylko na singlu. Jeśli chodzi o multiplayer podczas łączenia wyskakuje normalnie connecting initalizing itd. i tyle czasami dojdzie do playing a czasami nie z tym, że gra na to nie reaguję pojawia się co prawda ikonka battlefielda na pasku i na tym koniec. Spotkał się ktoś z czymś podobnym? Jakieś sugestie? (Wersja płytowa). Mam również najnowsze sterowniki

System operacyjny : Windows 7 64 bit
Service Pack: 1
Ilość ram: 4096
Procesor : AMD Athlon(tm) II x4 640, ~3.0GHz
Karta graficzna: Ati Radeon HD 5600

PostNapisane: 6 lis 2011, 18:58 

normale napisał(a):
No więc mój problem wygląda tak: po zainstalowaniu battlefielda 3 (Origings było już na kompie) wchodzę na battlelog wybieram server, łącze się i gra na początku włączyła się z tym, że ekran był cały czarny i tylko co jakiś czas były przebłyski także było widać menu przez ułamek sekundy. Tak było na singlu jak i multiplayer. Gdzieś przeczytałem, że grę da się uruchomić ale na Window mode, chwilę mi zajęło włączenie tego na ślepo ale faktycznie się udało ALE tylko na singlu. Jeśli chodzi o multiplayer podczas łączenia wyskakuje normalnie connecting initalizing itd. i tyle czasami dojdzie do playing a czasami nie z tym, że gra na to nie reaguję pojawia się co prawda ikonka battlefielda na pasku i na tym koniec. Spotkał się ktoś z czymś podobnym? Jakieś sugestie? (Wersja płytowa). Mam również najnowsze sterowniki

System operacyjny : Windows 7 64 bit
Service Pack: 1
Ilość ram: 4096
Procesor : AMD Athlon(tm) II x4 640, ~3.0GHz
Karta graficzna: Ati Radeon HD 5600

W MENU gry NIEMA AZEBY URUCHOMIC W windows mode, WIEC JAK URUCHOMILES W OKNIE GRE? JAK DOKLADNIE NAPISZ .. DZIEKI.

Win7 64bit
295.73
http://www.youtube.com/watch?v=a31tvabui5w

PostNapisane: 6 lis 2011, 19:05 

Zwykle wystarcza Alt+Enter.

PostNapisane: 6 lis 2011, 19:22 

Mofixil napisał(a):
Zwykle wystarcza Alt+Enter.

acha okej dzieki myslalem ze jaks komenda? a moze znasz komende azeby dopisac do bf3.exe (bf3.exe -windowmode ??? czy inaczej?)

Win7 64bit
295.73
http://www.youtube.com/watch?v=a31tvabui5w

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2