Teraz jest 1 lis 2024, 03:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 lis 2011, 20:38 

Bardzo prosze o pomoc, mialem wczesniej TP(livebox) bc2 smigal elegancko , od paru dni mam vectre(cisco epc2425) i nie moge sie polaczyc z zadnym serverem, moge sie zalogowac , pokazuje mi serwery . Ale za kazdym razem wywala mi blad przerwano połączenie z serwerem.Sprawdź swoje połączenie sieciowe i spróbuj ponownie.Dzwonilem do vectry i powiedzieli ze nie blokuja zadnych portow.

Plik hosts zostal usuniety
Firewall w windowsie wylaczony

PostNapisane: 4 lis 2011, 22:04 

Łączysz się kablem czy przez WiFi?

PostNapisane: 5 lis 2011, 01:20 

wifi , ale przez kabel jest to samo

PostNapisane: 5 lis 2011, 21:44 

Witam!
Ja na xbox live mam dokładnie to samo! Od chwili kiedy wyszedł Battlefield 3. Bad Company niby ok, jest połączenie online, widzę znajomych ma live. Jednak kiedy chcę dołączyć do gry online, to wyskakuje po chwili komunikat, że połączenie z EA zostało przerwane. Kiedy wrzucę Battlefielda 3, to śmiga online bez problemu.

Może blokując dostęp do gry online na BBC2 chcą zachęcać do grania w B3?
Może nie chcą by znajomi z xbox live widzieli że gram w BBC2, skoro mam B3. Widząc to pomyśleli by że BBC2 lepsza i tym samym nie kupili by nowej gry..?
Albo wszystkie serwery obsługują teraz B3, bo tyle graczy?

Ma ktoś podobny problem?

Pozdrawiam!

Albert

PostNapisane: 7 lis 2011, 19:25 

ktos ma jakas rade ?

PostNapisane: 8 lis 2011, 23:06 

Witam ponownie!

Wydaje mi się że znalazłem rozwiązanie.
Pisałem z konsultantem z EA. Opisałem swój problem-co do BBC2, dodałem że inne gry śmigają normalnie.
Oto jakie porady otrzymałem. Być może każdy z nas ma inne przyczyny. A może jednak to nie pa naszej stronie leży błąd.
Przekonajmy się!
Porada nr 1:
-Wyczyść podręczną pamięć konsoli. Idź do "moja konsola" -"ustawienia systemu", następnie do "pamięć", podświetlamy tylko nasz dysk i wybieramy żółty przycisk na naszym padzie "Y" i dalej wybieramy "wyczyść podręczną pamięć".
Po Tym zabiegu restartujemy konsole i próbujemy naszej gry online.
Nie pomogło?
Porada nr 2:
Usuwamy naszego ukochanego BBC2 z dysku, czyszcząc wszystko (łącznie z naszymi osiągnięciami; i tu polecam podłączyć pendrive i przekopiować te dane-ok 2mb. Mi osobiście po usunięciu gry osiągnięcia online wróciły).
Aby tego dokonać wchodzimy do: "moja konsola" -"ustawienia systemu" -"pamięć" -"dysk twardy" -"gry" -odnajdujemy BBC2 i usuwamy wszystko. Restartujemy konsole
To też nie pomaga?
Porada nr 3
I tu posłużę się cytatem pana z EA
"The first thing you can do is to powercycle your modem. This is done by unplugging your modem from the power supply and letting it rest for about 10 to 15 minutess and then plugging it back in. During this time, you can reset your Xbox 360's time and date setting to the 11/15/2005 by following the below given steps. • Press the Xbox Guide button on the controller to enter the Dashboard. • Sign out of Xbox Live by pressing the X button. • Select the System blade. • Select Console Settings and press the A button. • Select Clock and press the A button. • Change the date to and press the A button to accept. Combined, these steps may be able to refresh your console's connection to Xbox Live and resolve most, if not all of your connectivity issues."

Mowa tu o swego rodzaju resecie źródła internetu. W moim przypadku router. Odłączyłem go od źródła zasilania na około 30 min, pozwalając mu ostygnąć. W tym czasie zająłem się resetowaniem konsoli, które polegało na zmianie daty obecnej na :15 listopada 2005. System i tak po podłączeniu internetu zmieni datę ale ten sposób ma niejako odświeżyć konsole. Do zmiany czasu wybieramy p drogę "moja konsola"-"ustawienia konsoli"-"zegar"-"data i godzina" i zmieniamy du wyżej podanej daty. Wyłączamy konsole.
Po tym zabiegu wracamy do naszego routera/modemu, włączamy zasilanie. Czekamy aż wróci internet, odpalamy naszą konsolę i miejmy nadzieje śmigamy na naszej ulubionej grze:)

Proszę pisać i podzielić się informacją, czy porady okazują się skuteczne bądź nie.
Ja osobiście zauważyłem różnice (częściej udaje mi się dołączyć do gry online), jednak problem nie został rozwiązany do końca. Gdy zresetuje router i zaraz potem dołączę do gry , to najczęściej pomaga. Zobaczymy na jak długo. Może kupno nowego routera rozwiąże problem. Zobaczymy.

Pozdrawiam!!

xX Albert Xx

PostNapisane: 9 lis 2011, 14:48 
Zbanowany

Porada nr 4
Weź MultiLag
Obrazek

PostNapisane: 9 lis 2011, 19:58 

albert ale mi chodzi o pc

PostNapisane: 9 lis 2011, 22:01 

PC? Tu nie pomogę. Więc polecam zalogowanie się na stronie EA (www.ea.com), a następnie przejść do kontaktu z obsługą (https://help.ea.com/connect-with-us). Dostępna jest opcja telefoniczna, chat i mail. Poprzez czat konsultant krok po kroku powiedział jak rozwiązać problem. Może i Tobie pomoże.

Pozdrawiam!

Strefa czasowa: UTC + 2