Cielaku głupi
.
Wytłumaczę to na helkach, bo mnie to dotyczy i wychodzi na to samo.
Chodzi mi tylko i wyłącznie o to, że kiedyś Macra były dostępne tylko i wyłącznie dla osób latających helką 2vs2. TYLKO. Z czasem 2vs2 zainteresowali się ludzie z większych klanów - w tym ja. Złapałem zajawkę i latałem tam z 1-2 miesiące zanim dostałem jakiekolwiek macro. Było ono słabe, ale pomagało przy manewrowaniu między budynkami etc (do tego ma służyć). Zaczęło się od "jednej osoby" w klanie, doszło do kilku. Jedna osoba miała dojścia/znajomości i dostała lepsze macra to się przecież podzieli z klanowiczami, skoro korzystają tylko i wyłącznie na 2vs2. Niestety, skończyło się na głupocie i naiwności - teksty typu "dałem macro jeszcze Kowalskiemu, ale spoko bo to mój kolega". Było takich przypadków multum i na tyle się to rozwinęło, że obecnie nawet taka osoba jak Ty Anusus ma do niego dostęp - żałosne. Stało się to na tyle popularne, że ludzie nie potrafiący wystartować helką mają je od swoich klanowiczów.
O co mi chodzi w tym całym długim i zbędnym wywodzie? Nawet jeżeli taki ćmok helkowy jak Ty ma do tego dostęp, to bądź tak miły i nie naprowadzaj graczy, na oficjalnym forum gry, jak coś takiego dostać. Tym bardziej, że autor tematu o nic takiego nie prosił.