Teraz jest 12 gru 2024, 07:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 lis 2011, 05:38 

Na początku, zastanawiałem się czy to nie jakiś bug, ale chyba jednak nie. Nie wszyscy to mają, a tylko ludzie z niektórych klanów (nie wszystkich). U tych bez tagów, też tego nie zauważyłem. Grałem na różnych serverach i na kilku miało to miejsce.
Od razu mówię że servery te, były raczej bez modyfikacji, bo po killu od takiego potrójniaka, za kżdym razem ustawiałem na nich dodatki, żeby sprawdzić ocb i dawało się wybierać tylko z tych, które miałem odblokowane.

Jak wiadomo można mieć 3 dodatki, a w tym każdy jest inny. No, może jedynie heli lecące z pasażerem (jeśli obie osoby mają ustawione np. flary, maskowanie, itp....), może mieć coś podwójne.
Po zestrzeleniu jak wiadomo pokazuje się tabelka, kto i czym nas ustrzelił i jakie ma ulepszenia. Widzimy jednak tylko dodatki tej osoby która nas załatwiła, czyli jak nas kropnie pilot śmigłowca, to dodatki pasażera się przecież nie wyświetlają.

Problem w tym, że od wczoraj 99% trafień zaliczyłem od jetów i heli które miały potrójne maskowania. Namierzyć takiego prawie nie idzie, a jak już się namierzy, a raczej zacznie namierzać, to pomimo to że mając przecież wszystkie 3 ulepszenia zajęte przez te maskowania, to on i tak włącza ECM (łatwo mi to wyczuć, bo sam tego używam i wiem jak działa), a po chwili puszcza jeszcze flary.

Widziałem też startującego Mi, gdy po rozbiciu helki blisko jego lotniska przyczaiłem się z wyrzutnią i go namierzyłem. Jak się zorientował, to zaczął puszczać flary dosłownie co 5 sekund. Zrobił to ponad 10 razy. Dałem sobie więc spokój i wyszedłem z serva, bo taka gra to przecież nie gra.

Ktoś może wie o co tu chodzi i jak oni to wszystko mogą wykorzystywać, mając przecież tylko 3 sloty ulepszeń?

PostNapisane: 7 lis 2011, 09:30 

Może miał czity. Grałeś na serwerze PB?

PostNapisane: 7 lis 2011, 10:33 

Też grałem z takimi gościami co mieli 3x stealth i to na różnych serwerach.
Moim zdaniem to zwykły bug.

PostNapisane: 7 lis 2011, 21:30 

No właśnie w tym rzecz że gram tylko na serverach rankingowych z PB. Czy jest to bug czy cziterstwo, to ja nie mam zielonego pojęcia. Nikt chyba raczej nie zaprzeczy stwierdzeniu, że niektóre bugi, są wykorzystywane przez cziterów na ich korzyść. Najważniejsze jednak jest to że jakkolwiek by tego nie nazwać, to działa. Nie mam powodu żeby kłamać mówiąc, że naprawdę kogoś z takimi ustawieniami nie da się praktycznie zlikwidować pociskami naprowadzającymi.

Kolejny dowód na czity, albo jak kto woli bugi, mimo wszystko wykorzystywane przez cziterów jest taki, że wczoraj lecąc na tyle rozważnie, aby nie mogła mnie dosięgnąć ręczna wyrzutnia, zostałem załatwiony przez kolesia z pistoletu. Nie zestrzelił mi helki, ale załatwił mnie w niej jedną kulką. Zrozumiałbym, gdybym był do niego obrócony przodem i przestrzeliłby mi szybę, ale ja byłem nad wodą i to tyłem do lądu, a on w okolicy jednej z baz. To już kpina.

Koleś ma nick Omenra669 i mapę skończył z 1st Miejscem i wynikiem 51 do 4 około 05:05am polskiego czasu.
Specjalnie po grze sprawdziłem sobie jego staty http://bf3stats.com/stats_pc/Omenra699#pc i muszę przyznać że z tym ratio które od tamtej pory do teraz skoczyło z 7.41 na 7.47 (Kills: 2996, Deaths: 401), coś mi tu bardzo śmierdzi. Ja rozumiem że ktoś może być harpaganem masakratorem, ale przyglądnąłem mu się w akcji i nie jest z niego żaden Rambo.

Gra traci swój charakter współzawodnictwa, jeśli ludzie nie grają uczciwie. Zresztą co za radocha z grania jeśli się oszukuje. Przecież cały urok tej rozgrywki, polega na wykazaniu się umiejętnościami nie tylko przed innymi, ale też przed samym sobą.

PostNapisane: 7 lis 2011, 22:21 
Zbanowany

A mnie rozwalił czołg z flarami :shock:

PostNapisane: 7 lis 2011, 22:38 

UP@2
To popatrz jakie ten ma staty. Mialem nieprzyjemnosc gry z nim i jego kolega w teamie :omg:

PowerRambo
K/D Ratio 10.55
Headshots 4 270

http://bf3stats.com/stats_pc/PowerRambo#pc

MasterK1ll3r
K/D Ratio 32.87
Headshots 8 703

http://bf3stats.com/stats_pc/MasterK1ll3r#pc

PostNapisane: 8 lis 2011, 01:51 

Ale co tu patrzeć na K/D - wystarczy SPM. Imho wszystko w granicach 650-700 spm ociera się już o cheat-y (ewentualnie skill taki jak robot :) ). Wszystko powyżej SPM 700 punktów to już cheaterzy i dziwię się, że ich EA/Dice z automatu nie banują. Nawet PB byłby zbędny w tym przypadku.

PostNapisane: 8 lis 2011, 02:57 

A noooo, niezły czad :D. Ten MasterK1ll3r ma niezły kill streak bonus: 159 :D:D:D. To tak, jakby sam załatwił połowę zespołu przeciwnika.
Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie, to nie byłaby raczej żadna zabawa tak grać, wiedząc że nie ważne czy wyceluję i gdzie będę patrzył to i tak trafię.
Też się dziwię że EA/Dice na to pozwala. W ten sposób przecież wyrabiają sobie złą markę u prawdziwych graczy i fanów serii BF.

PostNapisane: 8 lis 2011, 03:00 

A czemu ich nie raportujecie na PB?

PostNapisane: 8 lis 2011, 03:09 

W BF'y gram od początku i praktycznie od kiedy pamiętam był do nich PB, ale muszę przyznać że nawet nie wiem jak się tam raportuje. Z tego co słyszałem, to trzeba mieć chyba jakieś dowody, a nie będę przecież robił w tym celu filmików, kosztem jakości grafiki i klatek w grze.
Zresztą zastanawiam się czy cokolwiek by to dało, lub zmieniło.

PostNapisane: 8 lis 2011, 03:34 

Screeny wystarczą, nawet jeden byle by było na nim widać te "niecne" czyny

PostNapisane: 8 lis 2011, 09:31 

Czyli konto z tymi kosmicznymi statami nie wystarczy do zgłoszenia?

PostNapisane: 8 lis 2011, 14:55 

Myślę że samo konto ze statami to chyba raczej nie, bo oficjalnie przecież możemy się spotkać np. w 4 osoby (tak jak ktoś gdzieś na forum zapodał na jakimś filmiku z yt), strzelać do siebie i reanimować - jest to zupełnie legalne.
Natomiast koleś o którym ja pisałem na początku miał coś pokminione. Jak go zacząłem obserwować, to zauważyłem że walił byle gdzie i byle czym a i tak praktycznie zawsze trafiał.

PostNapisane: 8 lis 2011, 15:18 

tadecki napisał(a):
Myślę że samo konto ze statami to chyba raczej nie, bo oficjalnie przecież możemy się spotkać np. w 4 osoby (tak jak ktoś gdzieś na forum zapodał na jakimś filmiku z yt), strzelać do siebie i reanimować - jest to zupełnie legalne.
Natomiast koleś o którym ja pisałem na początku miał coś pokminione. Jak go zacząłem obserwować, to zauważyłem że walił byle gdzie i byle czym a i tak praktycznie zawsze trafiał.

Mylisz się, statspadding jest niedozwolony, a EA regularnie czyści konta takim ludziom, nie oznacza to banowania ich na pbbans, ale daje do zrozumienia, że wielki brat patrzy

DOGFIGHT POLISH JET CUP 2010

PostNapisane: 10 lis 2011, 10:51 

a znana jest jakaś odpowiedź ze strony EA na te potrójne maskowania itp ? czy to bug w wyświetlaniu czy jak ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2