Teraz jest 25 lis 2024, 00:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2004, 08:35 
Moderator forum

Wolfman twoj post byl calkowicie i bezapelacyjnie pozbawiony sensu :twisted:
Radeon 9800XT jest mocniejsza karta niz Radeon 9800pro, i raczej nikt nie bedzie chcial jej zamieniac sterownikami na slabsza :)
Jesli ci chodzilo o 9800SE - patrz wypowiedzi Tomy'ego...

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 04:34 

Jutro odbieram sprzecik....i stąd moje pytanko,czy moglibyście mi polecić jakies sterowniki do R 9700??
Z tego co naczytałem sie w necie na róznych forach wynika ze najnowsze nie znaczy "najlepsze"...do tego o co chodzi z tymi sterwonikami Omegi...czym jest soft mod(tzn. w praktyce bo w teorii z samej nazwy można wnioskowac...)??

Z góry THX 4 info

PS.Mam kłopoty ze stroną ATI więc prosiłbym o podanie mi linka w miare mozliwosci....

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 05:58 
Oldboy Battlefield.pl

omegi
http://www.omegacorner.com chyba ale google prawde ci powie...

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 10:22 

mialem omegi 3.10 i catalysty
owiele lepiej czuje sie na catalystach :)

calalyst pod xp - http://www2.ati.com/drivers/wxp-w2k-cat ... 12924c.exe

calalyst pod me/98 - http://www2.ati.com/drivers/wme-catalys ... 12924c.exe

nie wiem dlaczego nowe omegi nie maja opjci podkrecania karty :roll:

p/s
za ile r9700 :O

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 10:50 

999...w sumie bardzo sie opłaca...z tymże jest to "built by ATI"....dam Ci link:
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9526
..no ale 8 potoków i szyna pamieci 256 bitowa,3,6ns...myslałem z początku zeby zakupic Powercolora 9600 pro(najszybsze 9600 pro i taniutkie :) ) ale dzieki Tomy'emu znalazłem sobie tego radka :) .

Co do @R9700 to raczej...nie będzie na razie takiej potrzeby :D ,nie jestem wymagający...M (otion) X (treme) 440 nauczył mnie pokory :P :wink:....
THX za linki...mam kłopoty ze strona ATI(nie wiem czemu :( ),ale z linków ciągnie na szczęscie :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 11:08 
Moderator forum

Uff qubix zdazyles zmienic posta :) a juz cie cytowalem ze Herc 9700 nonpro ma teraz tez Hynixy 3.6 ns... (przynajmniej ja takie mam, czerwona PCB karty).
Predkosc ci raczej wystarczy, karta powinna sie podkrecic na Pro. Ze sterownikow polecam jeszcze DNA Drivers (linka nie posiadam, sorry). Sa szybsze niz referencyjne i Omegi, i maja wbudowany o/c'er

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 11:44 

Sorka :)Zweryfikowałem to i zauktualizowałem posta,heh...z tym że ja widzialem taką specyfikacje techniczną Herkules 9700 z dostepem 2,8ns w neciku na jakiejs stronce OC...jakies bugi :? ...
Okota napisał(a):
google prawde ci powie...

heh dlatego też wole sie o wszystko spytać,bo ludzie róznie sprawe widzą,wiem ze to jest logiczne ze ATI wiedzie prym,ale są ludzie którzy by mnie zabili jak bym im powiedzial ze FX 5700 Ultra jest wolniejszy od ATI 9700... :?

Jest jedna rzecz tylko która mnie martwi.... :(
-im szybszego mam kompa...tym mi Flashback(Delphine Software) gorzej chodzi... :cry: :cry: :cry:
Obecnie mam kłopot z detekcją ruchomych obiektów(windy,drzwi)...paranoja...jakj miałem 256 ddr333 takie rzeczy sie nie działy :shock: :shock: ,kupiłem 256 333 i... :cry: (all pod winde XP prof.)

No cóż 486 dx 4 juz w drodze(z Quarantine na pokładzie).... :D ,olschool RLZ

Heh....moglibyście mi polecic jeszcze jakis napęd CD-RW ????
Przedewszystkim wydajność/cena :P ....Lite-On LTR-52327S (180 PLN)-nad tym mysle...ale jak zwykle naczytałem sie testów porównań i opini i prosiłbym o weryfikacje...

Z góry thx....

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 11:52 
Moderator forum

mysle ze ten Liteon bedzie dobrym wyborem, mam 48x tej firmy i nie narzekam (a przy moim uzytkowaniu to pewnie LG juz by mi umieralo :) ). Paru ludziom ktorym polecilem te napedy tez one odpowiadaja.

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 12:48 

dokladnie polecam cd-rw lite-on mam i jest dobrze, ostanio nawet dvd tej firmy zakupilem :P

P/S

czy ktos kto ma radeona ma moze program redline od pokrecania ?? jak cos to prosze o kontak na GG-1122635 bog zaplac :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 15:05 

Mayek jakiej firmy byl ten radiator i zasilacz :?: logi z gg mi gdzies zniknely...

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 15:30 
Moderator forum

MohammedZaherSzah napisał(a):
Mayek jakiej firmy byl ten radiator i zasilacz :?: logi z gg mi gdzies zniknely...

Radiator? Masz na mysli coolerek? Z tanszych to Spire Falcon/WhisperRock II a z drozszych Thermaltake SilentBoost. Zasilacz to Chieftec 360W Single Fan (HPC360-202) lub z tanszych jakis Fortron lub Deer (ale nie polecam :) )

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 17:13 
Moderator forum

Mayek napisał(a):
Z tanszych to Spire Falcon/WhisperRock II

Minimum WhispeRock III.

Mayek napisał(a):
a z drozszych Thermaltake SilentBoost.

Jak chce zaszaleć do Zalman 7000 Al-Cu lub Cu :wink:

Mayek napisał(a):
Zasilacz to Chieftec 360W Single Fan (HPC360-202) lub z tanszych jakis Fortron lub Deer (ale nie polecam :) )

1. Podstawa to Chieftec 360W.
2. Z tańszych Huntkey z nowej serii - minimum 350W.
3. Deer - wystrzegać się niczym Codegeneów, Megabajtów i innych łatwopalnych scalaków :wink:
4. Forton - dobra marka ale minimum 400W.

300-tki potrafiły uraczyć większość użytkowników zjawiskiem swojej "niewyrabialności" w przypadku mocno prądożernego PC-ta.

Osobiście nie byłem zachwycony, co ukazałem w swojej recenzji newsowej na p.r.g.k.s i forum.b3d bezpośrednio po pojawieniu się w kraju wersji 300Wat-owych.

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2004, 16:18 

Niestety znowu jest przełożenie ogólnej moderniazacji mojego sprzętu :(. Jednak dostałem już Radeona i sprubóje namówić mamę na kupno zasilacza, tylko nie wiem czy to ma większy sens. Mma bowiem ECS P6S5AT która ma 4 AGPl, do tego jeszcze Celeron 1200 i 256 DDR i czy jest jakiś sens montować go na tydzień?

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2004, 16:22 
Moderator forum

Dowodca_Pawel napisał(a):
czy jest jakiś sens montować go na tydzień?

Pewnie :wink:
Przynajmniej obeznasz się z nowym nabykiem.
Po zmianie jednostki na mocniejszą, będziesz miał widoczną różnicę na korzyść nowego zestawu. Na obecnym zestawie będziesz Radeonowi podcinał skrzydła, ale potem ... poczujesz moc :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2004, 17:10 

Heh mój czerwony R9700 lezy sobie w pudełeczku po MX ie 8x AGP(o zgrozo w takim mi go dali :o :shock: :lol: )...heh...lezy sobie bo....mam zasilacz za słaby....
Tak wogóle to mam obudowe ATX EXTRA,zasilacz 300W,ale sredniej klasy...moze nawet nizszej...w serwisie mi powiedzieli ze będę trouble poniewaz R9700 bierze napiecie z AGP...heh...tego nie wziołem pod uwage(Houston...think that We ve got a BIIIIG trouble)...no cóz raczej wezmę tego Chieftec 360W....będę miał troche spokoju na dłuzszy czas...ale...wolał bym coś tanszego....240 zeta to troszke duzo...na tle R9700 i CD-RW....
:? :? :( ...byle nie "łatwopalnego scalaka " rzecz jasna.... :)
Heh czego to człowiek dla BF Vietnam nie zrobi...w życiu bym sie nie spodziewał że zrobie moderke...a jej bezpośrenia przyczyną będzie EA....
LOL :?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2