Teraz jest 12 gru 2024, 07:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 lis 2011, 18:28 

Witam serdecznie wszystkich. 3 dni temu siedząc grając jak psycho udało mi się odblokować tv guide, nawet nie wyobrażacie sobie jaki wtedy byłem szczęśliwy, że zacznie się swoisty ownage przeciwnych helikopterów rodem z BF2 a przede wszystkim tych $@(&*@$(*&$*&(@ skampionych AA, niestety, albo ja jestem mega noob albo panowie z DICE spartaczyli robotę jeszcze bardziej niż w przypadku BF2, mianowicie:

W helikopter trafilem juz X razy, zawsze kończyło się to centralnym przeniknęciem przez wrogie heli ( wykluczam lagi, gram na serverach z pingiem 20-40 ). Lekko zniesmaczony postanowiłem skupić się na niszczeniu wrogich pojazdów, oho, jest czołg, leci TV Gudie leci... po czym uderza idealnie w czołg -> nic, ani krzyżyka ani informacji o unieruchomieniu pojazdu kompletne zero ( tv guide jest w stanie rozwalić czołg 1 rakietą ) dopiero uderzenie rakietą z góry daje jakieś efekty ( zdarzy się właśnie zniszczyć wrogi czołg 1 tv bądź unieruchomienie ) i na szczęście tutaj można się wyćwiczyć, chyba, że latasz z nie ogarniającym pilotem to już w ogóle jest kaplica, lecz w przypadku AA jakbym nie trafił 90% rakiet w ogóle nic nie robi, panowie, jakieś sugestie?

P.S. W żadnym wypadku nie jest to topic sfrustrowanego playera mającego dość AA! :) Jest na szczęście na nie inny miażdzący sposób, Heli 4 eva! :)

Ostatnio edytowano 14 lis 2011, 18:32 przez Explozzer, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 14 lis 2011, 18:32 

A co to ten TV guide? Sam rakieta kierujesz czy co?

PostNapisane: 14 lis 2011, 18:34 

Tak, jest to rakieta, która sam sterujesz podczas lotu.

PostNapisane: 14 lis 2011, 18:40 

No więc co do czołgów t się nie zgodzę bo zawsze jak walę z tv-ka to się unieruchamiają ale do heli to rzeczywiście jakby te pociski miały no-clipa i przenikały przez nie :/

PostNapisane: 14 lis 2011, 18:44 

ireun napisał(a):
No więc co do czołgów t się nie zgodzę bo zawsze jak walę z tv-ka to się unieruchamiają ale do heli to rzeczywiście jakby te pociski miały no-clipa i przenikały przez nie :/

W tym momencie mnie zaszokowałeś, gdziekolwiek byś nie uderzył to masz minimum unieruchomienie?

Fakt faktem, że w poprzednim poście trochę źle to napisałem, nie tylko uderzenie z góry daje efekty aczkolwiek jest wg. mnie najpewniejsze, bo już kilkakrotnie zdarzyło mi się, że uderzyłem od przodu a efektu zero.

W przypadku AA trafiasz tak samo jak w czołg?

Ostatnio edytowano 14 lis 2011, 18:45 przez Explozzer, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 14 lis 2011, 18:45 

No czasami jak walnę nawet obok w ziemię to nie zawsze al często się unieruchamiają ;P

Edit: W AA jeszcze z tego nie waliłem bo dopiero wczoraj wieczorem z japońcem to odblokowałem : d

PostNapisane: 15 lis 2011, 12:07 

Zainteresowanie tematem coś kiepskie, chyba, że jak na razie tylko ja z ireunem odblokowaliśmy TV ^^

PostNapisane: 15 lis 2011, 12:43 

Ta rakieta TV ...

Co do czolgow to musze powiedziec ze trafiam na 100% i zawsze jakas szkode robi. Co do strzelania w helikopter - bez szans. Rakieta nawet jak trafie to "odbija" sie od helki i leci dalej.

Wiecej problemow robi to ze strzelajac z TV czesto:
- obraca wlasny helikopter do gory nogami
- zabijam wlasna helke przy odpaleniu TV
- rakieta nie startuje prosto do przodu
- mam klatkowanie i nie moge wysterowac (sprzet i internet odpowiedni do gry)

Fajna sprawa, moze jakims patchem to zrobia.

PostNapisane: 15 lis 2011, 12:50 

Nie wiem dlaczego operatorzy samolotów,czy też heli wiecznie narzekają na te biedne pojazdy AA, nie dość, że robią to co do nich należy (czytaj starają się ubić wrogie pojazdy latające), co wcale nie jest takie proste, przy doświadczonych pilotach z poodblokowanymi pierdółkami (bo kiedy by nie namierzyć, nawet z polepszeniem ładowania, w AA próba zestrzelenie kończy się zawsze na odpalonych flarach) i tak zostaje tylko mozolne nawalanie z działka. Proponuję zasiąść od czasu do czasu za sterami AA i zobaczyć jak to jest w praktyce.

PostNapisane: 15 lis 2011, 13:20 

Dlatego, że z powietrza powinno się spokojnie kosić wszystko na ziemi. A tu trzeba jakieś wygibasy robić, flary puszczać, przecież to straszne lamerstwo. Pro jest przelot nad mapą i likwidacja wszystkich pojazdów oraz piechoty, które nie powinny mieć się czym odgryźć, no bo jak to tak? Stingery też należy zlikwidować, bo to be rurka jest.

PostNapisane: 15 lis 2011, 14:03 

Arctico1 napisał(a):
Nie wiem dlaczego operatorzy samolotów,czy też heli wiecznie narzekają na te biedne pojazdy AA, nie dość, że robią to co do nich należy (czytaj starają się ubić wrogie pojazdy latające), co wcale nie jest takie proste, przy doświadczonych pilotach z poodblokowanymi pierdółkami (bo kiedy by nie namierzyć, nawet z polepszeniem ładowania, w AA próba zestrzelenie kończy się zawsze na odpalonych flarach) i tak zostaje tylko mozolne nawalanie z działka. Proponuję zasiąść od czasu do czasu za sterami AA i zobaczyć jak to jest w praktyce.

"mozolne nawalanie z działka" Że kurde co byle nie zauważysz tego AA to tylko ja przelecisz nad nim helką albo nawet jetem to masz dead'a bez szans na ucieczkę...

PostNapisane: 15 lis 2011, 14:34 

Wczoraj kilkukrotnie umknąłem helką Tungusce, a nawet dwukrotnie rozpindrzyłem ją w drobny mak. Da się.

PostNapisane: 15 lis 2011, 15:19 

Explozzer napisał(a):
P.S. W żadnym wypadku nie jest to topic sfrustrowanego playera mającego dość AA! :) Jest na szczęście na nie inny miażdzący sposób, Heli 4 eva! :)

Właśnie po to napisałem P.S. Aby uniknąć tego typu zbędnych komentarzy:

Arctico1 napisał(a):

bądź takich arcydennych w celu nabicia posta:

ZbiR napisał(a):
Dlatego, że z powietrza powinno się spokojnie kosić wszystko na ziemi. A tu trzeba jakieś wygibasy robić, flary puszczać, przecież to straszne lamerstwo. Pro jest przelot nad mapą i likwidacja wszystkich pojazdów oraz piechoty, które nie powinny mieć się czym odgryźć, no bo jak to tak? Stingery też należy zlikwidować, bo to be rurka jest.

Jak widać niektórzy mają problem z czytaniem ze zrozumieniem bądź chęć nabicia posta przewyższa wszystko.

Z AA nie mam żadnego problemu, wygibasy dobrze, że trzeba robić bo przynajmniej nie jest nudno :) Chciałem tylko wiedzieć, czy inni mają podobni problem z TV.

@ Banana: Ja klatkowania nigdy u siebie nie uświadczyłem.

PostNapisane: 15 lis 2011, 15:25 

Bo trzeba umieć latać, taki noobek wsiądzie to heli i chciałby od razu rządzić w powietrzu, a tu mu jakieś AA przeszkadza, i płacze dlaczego EA na to pozwoliło :cry: Od razu lament, że odebrać rakiety, skrzywić działko plot :mrgreen: Tak samo jak płacz o moździerze, lub ręczne wyrzutnie rpg, niektóre serwery nawet zabraniają nawalać tymi zabawkami, a przecież to broń jak każda inna. W takim UT, można się nawalać rakietami i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Tylko BF jest jakiś inny.

PostNapisane: 15 lis 2011, 15:30 

A nie jest tak, że jak czołgista ma pancerz reaktywny to pierwszy hit nie zadaje dmg?

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2