Dordzy koledzy. Miałem ten sam problem. Gram na i5 2500K, GeForce GTX 560 ti 1GB, 8G RAM Kingston.
Przeszukałem wszystkie możliwe fora w celu ustalenia, o co chodzi ze zwiechami w trybie multi (po 5 minutach gry bzzz i alt+ctrl+del) .
Z tego, co zostało wymienione i tutaj problemem może być:
1. Niewłaściwy sterownik karty graficznej (albo za stary, albo za nowy, jak co niektórzy sugerują).
2. Nieauktualny klient Punk Buster.
3. Punk Buster gryzący się ze zintegrowaną kartą dźwiękową Realtek (Rozwiązanie: albo wyłączasz dźwięk, albo kupujesz kartę innego producenta, albo grasz na serwerach bez PB, albo wyłączasz procesy PB A i B podczas gry na serwie z PB)
4. Za wysokie taktowanie rdzenia na kartach z fabrycznym OC (głównie na GTX 560ti) - po zmniejszeniu, niektórym ponoć problem ustępuje.
5. Za wysokie ustawienia detali i rozdzielczości (nie zawsze się sprawdza).
6. Nieaktualne sterowniki karty dźwiękowej.
7. Za mało pamięci RAM w systemach 32bit.
8. I wiele innych, dziwnych problemów/rozwiązań.
W moim przypadku aktualka całego systemu (świeżo zainstalowany Windows 7 64bit, wszystkich sterowników i wszystkich programów [PB]) nic nie pomogła.
Załamany już chciałem się poddać, gdy na jednym z zagranicznych for przeczytałem, że może pomóc... uwaga... ZAKTUALIZOWANIE BIOSU KARTY GRAFICZNEJ. Tyczy się to przede wszystkim posiadaczy kart GTX 560ti, którzy zdają się najczęściej cierpieć na problemy ze zwiechami. Zaktualizowanie BIOSU (nie sterowników) w moim przypadku było banalnie łatwe i POMOGŁO na 100%. Wszedłem na stronę producenta mojej karty (GIGABYTE -
http://www.gigabyte.com/products/produc ... =3707#bios) i ściągnąłem plik. Aktualizacja odbywa się z poziomu Windowsa, więc nie jest potrzebna jakaś dodatkowa wiedza (reset po instalce).
Zarejestrowałem się tutaj, tylko po to, by może to komuś pomogło. Jeżeli tak, to napiszcie odpowiedź, by inni mogli to sprawdzić.