Teraz jest 29 lis 2024, 05:59

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 lis 2011, 11:03 

Witam. Moj problem z gra nie wygląda jak u wiekszość, czyli totalna zwiecha i kaplica. U mnie jest, że czasem odpalę BF-a i wszystko śmiga ja ta lala na ULTRA ustawieniach i nie wazne ile czasu bym grał, ale czesciej jest tak i to w 90%, że gram około 3-5 min i gra zaczyna strasznie klatkowac doslownie z 2-4 fps i za chwile odpuszcza na 10-15 sek. i znowu zaczyna klatkować. Bawiłem sie sterownikami nic nie pomoglo, instalowalem najnowsze stery do dzwiękówki i też nic, zmniejszałem zegar karty ( tu mam wrazenie ze czasem to pomaga, ale to tylko moje wrazenie), bios grafiki tak samo najnowszy. Dodam tez, że podczasl laczenia sie z serwerem wyskakuje czarny obraz i nic dalej sie nie dzieje pomaga tylko Ctrl+Alt+Del i trzeba zatrzymac proces ale potem jak jeszcze raz sie polacze do tego samego serwera to juz normalnie zaczyna sie ładować. Zauwazyłem tez, że jak zmienie ustawienia na wysokie to raczej problemu z przycinaniem nie ma tylko czemu to dzieje sie na ultra? Singla grałem na ultra i nic nie było wiec rozkładam rece bo nie mam pojecia co jest grane. Moze ktoś zna na to odpowiedz.

Sprzęt na jakim gram to i3-2300, 560ti OC 1GB, 4gb ramu

Dodam,że gra to full orginal, a nie jakiś rusek.

PostNapisane: 15 lis 2011, 12:51 

Prawdopodobnie gra zabiera cały ram na karcie w ultra i dlatego jest klatkowanie

PostNapisane: 15 lis 2011, 13:12 

No jakoś mnie to mnie nie przekonuje, gdyż na singlu wszystko było ok. W multi nie bylo roznicy czy na ekranie jest dym czy duzy obszar bo to klatkowanie wystepuje nawet w malych pomieszczeniach.

PostNapisane: 15 lis 2011, 22:12 

Problemy z temperaturami? Taki nagły spadek wydajności jest najczęściej związany z za dużą temperaturą GPU (tu też występują artefaky) bądź CPU. Sprawdź temperatury za pomocą HWMonitor. A to, że w singlu tego nie ma można wytłumaczyć tym, że multiplayer ma większe wymagania ;).

PostNapisane: 16 lis 2011, 16:46 

Temperatury sprawdzone i wszystko jest OK jesli chodzi o temperature procka grafiki itd. Zauwazylem ze to klatkowanie glownie jest przy ruszaniu lewo, prawo nie wazne czy widze duzy obszar czy siedze gdzies w budynku. Ogolnie jak wczoraj pograłem to cale to klatkowanie sprawia wrazenie jak by to byla wina za słabego sprzetu (ale czemu przez pierwsze pare minut smiga az miło, przeciez powinno klatkowacx od samego poczatku). Zrobilem jeszcze jeden test z zegarem grafiki, zrobiłem odwrotnie niz wszyscy i podkreciłem grafe z 900 na 970 i gra po pewnym czasie BF wywalił błąd ale nie zrobil tzw. freeza. Będe dzis wsadzał taka sama grafike tylko innego producenta i zobaczymy co bedzie sie działa. Macie jeszcze jakieś pomysły?

PostNapisane: 16 lis 2011, 16:51 

Powyłączaj wszystkie zbędne programy działające w tle. Może coś żre ram i brakuje do płynnego grania?

PostNapisane: 16 lis 2011, 17:22 

Dobra dla pewnosci wezme jeszcze 4 gb ramu i zobaczymy co sie bedzie działo. Strasznie mnie to wkurzylo, odpuscił bym gdyby to klatkowanie bylo odrazu jak wejde do gry a nie po pewnym czasie bo to jest nienormalne zeby tak było.

PostNapisane: 16 lis 2011, 19:31 

Sprawdź sobie pamięć ram jakimś programem testującym. Czasami nawet najlepsze kości mogą być wadliwe.

PostNapisane: 16 lis 2011, 22:36 

Dziwne jest to bo te zachowanie jest jak najbardziej efektem przegrzewających się podzespołów. Może podaj na wszelki wypadek te temperatury w stresie, po kilku minutach gry w Battlefielda 3 to ocenimy ;).

PostNapisane: 17 lis 2011, 02:26 

Sprawa wyglada następująco, klatkowanie ustapiło po dolozeniu 4gb ramu ale teraz pojawily sie artefakty i glownie wygladaja tak jak by wychodzily z celownika i nie zawsze one sa i strasznie migocza. Mieliscie lub znacie takie przypadki? komputer jest czysciutki i temperatury w stresie sa ok.

PostNapisane: 17 lis 2011, 15:49 

Mnie tam przeróżne linie idą zewsząd, przyzwyczaiłem się do tego, a to że połowa z nich powoduje to że widać przez ściany to jeszcze lepiej.

PostNapisane: 17 lis 2011, 16:03 

Też mam te linie ale nie na każdej mapie. Już się z nimi oswoilem.

PostNapisane: 17 lis 2011, 16:09 

Tylko te linie czasem przechodza na reszte ekranu i potrafi byc 3/4 czarnego ekranu i tak jeb.... migocza ze az głowa boli po 2min patrzenia. Jest na to jakos sposób?

PostNapisane: 17 lis 2011, 17:48 

Polecam programik Game Booster 3 :)

PostNapisane: 17 lis 2011, 22:38 

Artefakty po dołożeniu ramu? ;o Czyżby padakowaty zasilacz? Podaj jego markę i moc.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2