Teraz jest 26 lis 2024, 00:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1024 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 69  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 lis 2011, 00:12 

Mam pytanie odnośnie lotu pocisków. Czy jest różnica w uszkodzeniach jeżeli ktoś nas trafi z odległości 100m i 1km?

PostNapisane: 16 lis 2011, 09:33 
Redaktor Battlefield.pl

slobodan napisał(a):
Mam pytanie odnośnie lotu pocisków. Czy jest różnica w uszkodzeniach jeżeli ktoś nas trafi z odległości 100m i 1km?

Jak widać ze wzorów może wpływać na uszkodzenie, ale nie przypominam sobie by miało to znaczenie w FH 0.7 przy pociskach czołgowych - niestety opłacało się walczyć na granicy widoczności.

Natomiast na pociski działa też grawitacja i z różnych odległości pociski uderzają pod różnymi kątami, a to już wpływa na uszkodzenia. Nie wspominając o tym, że można było trafić w hitbox normalnie nie widoczny od frontu jak strop wieży - na logikę kąt trafienia powinien wystarczająco mały by pocisk zrykoszetował lub zadał minimalne uszkodzenia, ale w praktyce było inaczej. Także kalkulator sobie, a obliczenia serwera sobie.

Dla odmiany w 2.4 rykoszetują w takich sytuacjach bardzo często - może nawet za często, choć tu jak wspominałem ma jednak tą zaletę, że motywuje do wykorzystania terenu aby zbliżyć się do przeciwnika i zająć lepszą pozycje do strzału, zamiast walić do siebie na granicy horyzontu bo można się zdziwić dużo częściej.

PostNapisane: 16 lis 2011, 17:33 

na granicy horyzontu... WuWu, wejdź sobie na Pixelka, i zobaczysz, jak z tygrysów walą np. na Goodwood. Z 3 kilometrów ściągają Shermana. dzięki temu, że pociski mają taką samą siłę nawet po 4 kilometrowym locie(czyli z 1 na 2 koniec Prokhorówki), to byle fog hack czyni gracza niemal niezniszczalnym. A do Mr J: testowałem na Prokhorowce. waliłem z Tygrysa do T34 i tak: pokazywało że zalicza, ale nic się czołgowi nie działo(a klucz się nie kręcił nawet)

PostNapisane: 16 lis 2011, 19:12 

3km? Oj nie wiem czy ta mapa ma w przeliczaniu chociaż 1km od krawędzi do krawędzi. Mapy w BF42 nie mogły i nie mogą być zbyt duże. Gdyby tak było, to moglibyśmy mieć bardziej realistyczne bitwy pancerne, no i zoom w celownikach czołgów miałby sens wtedy. Pamiętam największą mapę czołgową z RedOrchestry, KrivoyRog bodajże gdzie czołgi strzelały do siebie nawet z 3,5km, przy której Goodwood z FH to poletko. Samo przejechanie szybkim T-34/76 przez pół mapki zajmowało długo.

A ta prochorowka jesli sam ją sobie włączyłeś na próbę, to możliwe, że masz aktywną opcję, które uniemożliwia niszczenie własnego sprzętu. Tylko strzelam.

PostNapisane: 16 lis 2011, 20:30 

Ale jak w Battlecrafcie patrzyłem to tam napisane stoi, że najwieksze mapki 4x4km. mają.I że ma to wiekszy sens przy bitwach morskich, co moim zdaniem może być dyskusyjne. :o

PostNapisane: 16 lis 2011, 21:46 

To dziwne, przyznam się, że nawet jeśli taki Rheinubung ma te 16km kwadratowych to ja tego nie odczuwam.

PostNapisane: 16 lis 2011, 22:24 

prokhorowka jest mapą dużą, 4x4. a dla pewności, kacapem wyjechałem z bazy

PostNapisane: 18 lis 2011, 19:13 

Slobodan, jesteś proszony o podanie listy map na event który zaproponowałeś!

http://fhsw-europ.ucoz.de/forum/3-41-2

Jaki charakter ma mieć ten event? Tylko póxne bitwy z frontu wschodniego, jeśli tak to od którego roku? Czy może droga Armii Czerwonej do Berlina?

PostNapisane: 18 lis 2011, 21:41 

Widzę że mamy podobne upodobania co do eventu. Rozważyłbym jeszcze:
-Battle of Orel 1943
-Prokhorovka 1943
-Korsun Pocket 1944

Dzisiaj odkryłem dosyć ciekawy sprzęt na mapie Spurning_Fate-1943_day:
Obrazek

PostNapisane: 18 lis 2011, 23:16 

To jest artyleria S-51 testowana lecz nie weszła do produkcji seryjnej z tego co wiem

PostNapisane: 19 lis 2011, 00:07 

o Slobo, należy ci się nagroda!

Co do map. Prochorowkę wywaliłem ponieważ Spring Awakening jest podobna, tzn są czołgi i samoloty, a Korsun Pocket wydawał się zbyt duży dla niewiadomej liczby graczy. Ale ostatecznie to i tak nie ode mnie zależy.

PostNapisane: 19 lis 2011, 23:38 

No kur...brak słów! i TSa tez mamy z bani bo hasło zmienili!!! :stupid: :stupid: :stupid: :stupid:
trzeba może nowy kanał założyć z TYLKO NASZYM hasłem i uprawnieniami? :evil: :x
coś z TYM robimy? od razu mówie, że wariant siłowy nie wchodzi w grę bo "oni" też są w Unii... :wink:

Ostatnio edytowano 19 lis 2011, 23:42 przez VaU, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19 lis 2011, 23:41 

Dziwna sprawa. Rusków też zbanowało i Slobodana też. Albo jakiś atak hakera albo Marduk ma okres.

PostNapisane: 19 lis 2011, 23:45 

Ale co to w ogóle ma być? Chociaż brak erekcji u Niemca, ustawi wieczór i noc Polakowi haha! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Na poważnie: mamy jakieś możliwości? bo gościu przesadził, jak gimnazjalistka emo z bolesnym okresem
księżniczka Grymaselda von Foch! :mrgreen:

PostNapisane: 19 lis 2011, 23:49 

Przed chwilą byłem na serwie i bany leciały dla Green Shifta jakiegoś niemca też i ZZZ dostał kicka xD

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1024 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 69  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2