Teraz jest 12 gru 2024, 07:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 lis 2011, 15:32 

A mnie wkurzają latarnie. Niby cała mapa ulega zniszczeniu a już nieraz się zablokowałem czołgiem przez latrnie. Murki, ściany i drzewa normalnie da się pokonać a latarni nie :/

PostNapisane: 16 lis 2011, 16:14 

Ja normalnie przenikam przez latarnie. (mowie o przewroconej latarni)

Może masz za wysokie ustawienia i twoja latarnia jest zbudowana z większej liczby wielokatow i tekstur, co czyni ja bardziej solidna. Joke

PostNapisane: 16 lis 2011, 22:33 

Rozbroiłeś mnie :lol:

U mnie latarnie są takie jakby trochę przeźroczyste, na mapie: Przeprawa przez Sekwanę, tak samo jak antena w Amtracu gdy jadę jako pasażer. Zablokować na nich też się da, a i nawet zginąć jak biegnę sprintem i zahaczę bo mnie ktoś zepchnie. Rozumiem, że to tak w realu też można ;)

PostNapisane: 17 lis 2011, 00:48 

Mnie najbardziej zapienia Battelog przez przeglądarkę, jak dla mnie to chory pomysł. Nigdy nie miałem zielonych mignięć, żadnych artefaktów (trójkąty przez cały ekran to typowy artefakt grafy, a nie gry), zdarzało mi się w ostatniej chwili przed zabiciem, pociągnąć w mojego mordercę z RPG i tylko kilka razy pocisk nie doleciał, z reguły gość też ginie. Z działka PL ścinam drzewa rozwalam samoloty, czołgi i co tam chcecie, a latarni nie ma szans, chciałbym mieć czołg z takiego materiału zrobiony jak latarnie, byłbym nieśmiertelny :lol:

PostNapisane: 17 lis 2011, 01:01 

fan11 napisał(a):
(...) Z działka PL ścinam drzewa (...)

Stacjonarnego czy mobilnej pelotki? Bo ze stacjonarnego, tego co stoją koło lotnisk to nie jestem w stanie ściąć drzewa. Tyle razy próbowałem żeby sobie oczyścić widok i nic. Kiwają się tylko ale stoją jakby były tytanowo-kelvarowe. Działko w czołgu też drzew nie rusza. Jakiś koszmar normalnie :shock:

PostNapisane: 17 lis 2011, 01:22 

Ze stacjonarnego, jakoś nigdy nie miałem większych problemów, są chyba dwie mapy (dokładnie nie pamiętam) gdzie drzewa stoją przy samym działku - jedna z nich to chyba pustynna burza (ale mogę się mylić teraz nie ma jak sprawdzić, bo logowanie padło)

PostNapisane: 17 lis 2011, 06:43 

Na Caspianie sa w bazie ruskich gumowe drzewa. Walilem ze stacjonarnej^^ Moze bali sie ze im "totalnej destrukcji" na budynki zabraknie;)

PostNapisane: 17 lis 2011, 09:24 
Zbanowany

Noktowizja: odczuwam na wlasnej skorze helki z noktowizja i czolgi z tym wynalazkiem, lub kamperow z noktowizyjnym celownikiem i np z m249, lub f2000. IMO: to juz jednak przesada, jak na gre - jakies przegiecie w kierunku udynamicznienia gry, czy raczej science fiction? Oczywiscie wiem, takie systemy (nokto) sa uzywane - ale ich poprawna obsluga, to zmudna i dlugotrwala nauka. A w grze: ma taki tyle systemow maskujaco-obronnych, ze stracic takiego b. trudno (chyba ze 'hs' z rpg/smaw/tank), a lata i 'medzi' po calej mapie - najczesciej przegrywajac rozgrywke, ale lapiac mnostwo fragow... Podobnie z tankiem.

Jesli juz, to imo: odblokowanie takiego cacka powinno byc naprawde dlugotrwale i to bardzo... Chociaz w dobie stat paddingu i tak nie jest to zaden problem... Tak jak i serwery odpalajace gre gdy pojawi sie pierwszy i jedny gracz, czasami 'gracz'...

@down:
na spokojnie i powoli przeczytaj me wypociny jesio raz...

Ostatnio edytowano 17 lis 2011, 10:38 przez [Yossarian], łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 17 lis 2011, 10:15 

"Ale oso chodzi" z ta noktowizja. Ze mnie koles widzi jak kampie po krzakach? Bo jak na otwartej jestem, to wisi mi czy widzi mnie na kolorowo czy normalnie. Nie raz mnie ktos z tym ubil, ale co mam sie zalic. Ze mnie newbie zabil z f2000 m320 itp. Niech ma, niech sie cieszy ze i on moze dzieki temu cos w grze zdzialac. Duzo zabawy wszystkim, tym z f2000 i tym ze "zwyklym" kalaszkiem.

Up@ nie mozesz wiedziec w jaki spisob czytalem ^^ to raz a dwa moje wypociny nie odnosza sie tylko do twojego posta. Tak ze spokojnie.

Wallhack to nie jest, pokazuje tylko to, co nie jest zasloniete. Jezeli zbyt czesto strzelaja do mnie krzaki, to "lesniczy" moze byc pewny ze zaloze w koncu to cos i go znajde. Skoro polowa graczy Q wcisnac nie raczy, to trzeba poradzic cos w temacie.

Claymory nie sa naliczane w battlelogu, to mnie denerw na maxa. Bo sadze te grzybki pod choinkami, a ze "grzybiarzy" sporo to i lowy udane^^

Ostatnio edytowano 17 lis 2011, 11:48 przez Satyr, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 17 lis 2011, 10:37 

Szlabany w Damavand peak są tak twarde, że ważący parę ton hammer musi dwa razy w nie uderzyć by przejechać :D

PostNapisane: 17 lis 2011, 15:45 
Zbanowany

I taka ciekawostka: kilka razy uzylem M1014, niestety tak sie skladalo, ze goscie nawiewali z serwerow, wiec i ja wychodzilem, przed zakonczeniem rozgrywki (samemu sie kiepsko gra)... Moje zdziwienie jest dosyc duze, poniewaz: mam na b.logu iles tam czasu uzycia tej strzelby, iles pociskow wylecialo z mej lufy, natomiast zero (0) killow choc byly... Reasumujac, ww. staty na owym b.logu, sa o kant dEupy postrzaskac...

ps tak wiem, ze jesli wyjdziemy przed zakonczeniem rozgrywki/rundy, tracimy wszystkie statystyki.

edit:
ups, pojawil sie Raport z pola bitwy i... zaliczylo jakiegos tam killa, czyli: wychodzenie z serwera przed zakonczeniem rozgrywki, nie powoduje 'zaniku' statow...

Ostatnio edytowano 17 lis 2011, 16:12 przez [Yossarian], łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 17 lis 2011, 15:50 
Zbanowany

[Yossarian] napisał(a):
ps tak wiem, ze jesli wyjdziemy przed zakonczeniem rozgrywki/rundy, tracimy wszystkie statystyki.

mi sie wydaje ze nie, gdy wyjdziemy i po jakims czasie na serwerze sie skonczy runda na battlu wyskakuje zielona ikona po lewej i wtedy dopisuje staty, dopisuje pkt i kile nie wiem jak z baretkami

PostNapisane: 17 lis 2011, 16:08 

Wczoraj zauważyłem, że celownik M145 (3,4x) jest zbugowany w AS VAL. Po zbliżeniu do oka jest OK, oddalasz a celownik wciąż zajmuje cały środek ekranu i nic nie widać. :D

up:
[Yossarian] napisał(a):
Noktowizja: odczuwam na wlasnej skorze helki z noktowizja i czolgi z tym wynalazkiem, lub kamperow z noktowizyjnym celownikiem i np z m249, lub f2000. IMO: to juz jednak przesada, jak na gre - jakies przegiecie w kierunku udynamicznienia gry, czy raczej science fiction?

Na noktowizję też jest sposób: Spec Ops black camo, odblokowywane na 42 levelu. Podczerwień Cię nie widzi, chyba że masz założoną kamizelkę z dodatkową amunicją/granatami/przeciwodłamkową, wtedy widać korpus a nie widać nóg. :lol:

PostNapisane: 17 lis 2011, 18:54 

Błędów jest pewnie więcej.. ale to co mi przeszkadza to latarka, za duży czat (wiemy ze to poprawią).. resp przed lufą wroga. Mogli by też poprawić zniszczenia pojazdów, żeby nie tylko się paliły.. tak jak to było w BC2.. to samo tyczy się łazika którego za chiny nie idzie obalić, nie ważne jak wysoko by polecał w powietrze i jak bardzo by się na bok przechylił zawsze spadnie jak kot.. na cztery łapy. Nie raz też widział, że ktoś przeładowywał broń i jednocześnie strzelał - ale pewnie było już tutaj o tym pisane.

PostNapisane: 17 lis 2011, 19:01 

$c(o)rn78 napisał(a):
Na noktowizję też jest sposób: Spec Ops black camo, odblokowywane na 42 levelu. Podczerwień Cię nie widzi, chyba że masz założoną kamizelkę z dodatkową amunicją/granatami/przeciwodłamkową, wtedy widać korpus a nie widać nóg. :lol:

Aż muszę sprawdzić. Szybko dobijam te 5 lvli i jedziemy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2