Teraz jest 18 lip 2025, 10:00

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 lis 2011, 15:45 

Astinz napisał(a):
Chodzi głównie oto, że na linii 12V jest mało mocy. Więc te 600W to tylko na nalepce, a w praktyce może okazać się całkiem inaczej. Tutaj lista zasilaczy z czarnej listy : Akyga, Altis, Aspire, Aton, Bestec, Coba, Codegen, ColorSit, COMPAQ, Computer, Deer, Eurocase, Everpower, Feel, Fever, Four Star, Gembird, Gigabajt, Hawk, Hec, Impet, i-box, Incore, Levicom, Linkword, L&C, Logic, LOGISYS, Megabajt, Mercury, Metropilis, Mustang, Newton Power, Platin Power, Power Color, Powercomp, Power Man, Procomp, Octigen, QTECHNOLOGY, Q-tec, RAIDMAX, Rubikon, Ropla, Sansun, SilenX, Sun Pro, Suntek, Take Me, Task, TE, Tracer, Tronje, Ultra Media, V Power, Win, Xilence, XION, X-Power, 2N.

Tutaj z kolei lista zasilaczy godnych polecenia:
Amacrox, Antec, Astec, be quiet, Chieftec, CoolerMaster, Corsair, Delta, Enermax, Enlight, Fortron (nowy, nieregenerowany), Modecom (MC, Volcano), OCZ, PCPower&Cooling, Pentagram, Seasonic, Silver Power, Tacens, Tagan, Topower, Yesico, Zalman.

Informacje głównie zgarnięte z forum elektroda, ale ile się tym interesuję zawsze był zgrzyt z i-boxami, Codegenami, Tracerami i innym shitem.

W najgorszym przypadku grozi restartem. Jak zacznie świrować to wyleci za okno. Ten model to jakiś nowy z ich oferty liczę że jednak będzie okej

PostNapisane: 18 lis 2011, 15:46 

Astinz napisał(a):
@szakal0x ogólnie chodziło mi, że coś jest nie tak skoro masz tak dziwnie mało fpsów. Ale faktem jest, że CPU lub GPU mogą się przegrzewać. Nie zdziwiłbym się jakbyś zmniejszył taktowanie karty graficznej i zyskał na wydajności ;). Może jest niestabilna?

Eh sprawdziłem

I różnica między 850mhz a 1ghz to 2-5fpsów może...Innymi słowy nie zauważalna... Temperatury są w porządku, proc nawet nie jest nigdy w 100% obciążony (Phenom 965).

Może mam jakąś inną dolegliwość kompa? Chodź nie mam pojęcia co to może być na pewno nie żadne śmieci na dyskach bo format mi nic nie zmienił jak robiłem jakiś czas temu...

edit:

To normalne że tak skacze ? Chodzi mi o te wykresy. Nie ogarniam za bardzo co to pokazuje ale coś chyba skacze za bardzo

1- lot zwykły
2-atakowanie jakiegos celu

http://imageshack.us/g/713/bf32011111814572332.jpg/

Btw fraps pokazje zupełnie inną ilość fpsów niż gra... Różnice są drastyczne, przeważnie dwukrotne ;o (Dla Frapsa, a prawdziwą ilość pokazuje ten w grze)

PostNapisane: 18 lis 2011, 23:08 

Cytuj:
W najgorszym przypadku grozi restartem. Jak zacznie świrować to wyleci za okno. Ten model to jakiś nowy z ich oferty liczę że jednak będzie okej

Chyba w najlepszym przypadku grozi restartem. Po za tym możesz doświadczyć, niestabilności, BSODów, spalenia, spalenia innych podzespołów. Do tego z góry można wykluczyć OC. Zastanów się czy nie lepiej dopłacić do porządnego zasilacza i mieć święty spokój. Po za tym, cóż z tego że z nowej oferty? Są na rynku kilka dobrych lat i ciągle produkowali shit. Ciężko im teraz zaufać.

@szakal0x, jak zapytam czy próbowałeś różnych sterowników to chyba będzie oczywiste ;)?

PostNapisane: 19 lis 2011, 00:50 

Astinz napisał(a):
@szakal0x, jak zapytam czy próbowałeś różnych sterowników to chyba będzie oczywiste ;)?

Trzech ostatnich wersji tak. Starszych nie ma raczej co - przy bc2 już kiedyś testowałem - lepiej nigdy nie było z gorszymi.

Tak się zastanawiam że jednak musi to być coś z samym sprzętem. Bo jak komputer był nowy to bc2 - 60fps na max detalach, gta4 25+fps na max mozliwych ustawieniach, a teraz? bc2 - 40fps na mid, gta4 - płynna gra tylko na mid+.
Tak wiem że patche wychodziły co psuły, jak i kompa miałem w różnym stadium zaśmiecenia... Ale po prostu wydaje mi się że powinienem mieć większą wydajność we wszystkim niż mam.
Damn, mogłem kiedyś zapisać sobie punkty z benhmarków jak nimi szpanowałem t_t

PostNapisane: 19 lis 2011, 00:55 

Astinz napisał(a):
Cytuj:

Chyba w najlepszym przypadku grozi restartem. Po za tym możesz doświadczyć, niestabilności, BSODów, spalenia, spalenia innych podzespołów. Do tego z góry można wykluczyć OC. Zastanów się czy nie lepiej dopłacić do porządnego zasilacza i mieć święty spokój. Po za tym, cóż z tego że z nowej oferty? Są na rynku kilka dobrych lat i ciągle produkowali shit. Ciężko im teraz zaufać.

Pomyśle nad CHIEFTEC CFT-650-14CS - MODULARNY albo TACENS VALEO III 600W MODULARNY (80+ BRONZE) różnica w cenie 50 zł.

edit.
Albo to :)
BE QUIET! PUREPOWER L7 630W (BN107) 80+ BRONZE ( Nie wiedziałem że to Revoltec robi )

PostNapisane: 19 lis 2011, 13:33 

@up
To są porządne zasilacze ;). Sam mam Chiefteca 560 Watt i bardzo sobie chwalę. Ale najchętniej spośród Twojego wyboru wziąłbym tego Be Quiet! .
@szakal0x
To dziwne, bo wygląda jakby Pecet Ci się zdegradował. A takie rzeczy to tylko przy hardcorowym OC i jakimś padakowatym zasilaczu. W co raczej wątpię, że dałbyś do tego sprzętu słaby zasilacz (ale podaj na wszelki) ;). Zawsze można zrobić formata i wrzucić wszystko na świeżo, jakby nie patrzeć to też może być jakieś tam rozwiązanie. Tym bardziej, że kiedyś było lepiej ;). Fakt faktem, że wydajność jest dość dużo zaniżona i szczerze, to nic mi do głowy takiego nie przychodzi. W żadne OC z CPU się nie bawiłeś?

PostNapisane: 19 lis 2011, 15:45 

Astinz napisał(a):
@szakal0x
To dziwne, bo wygląda jakby Pecet Ci się zdegradował. A takie rzeczy to tylko przy hardcorowym OC i jakimś padakowatym zasilaczu. W co raczej wątpię, że dałbyś do tego sprzętu słaby zasilacz (ale podaj na wszelki) ;). Zawsze można zrobić formata i wrzucić wszystko na świeżo, jakby nie patrzeć to też może być jakieś tam rozwiązanie. Tym bardziej, że kiedyś było lepiej ;). Fakt faktem, że wydajność jest dość dużo zaniżona i szczerze, to nic mi do głowy takiego nie przychodzi. W żadne OC z CPU się nie bawiłeś?

Nie robiłem nigdy nic z cpu (Po prostu uznawałem że przy takim nie ma żadnej potrzeby), a z oc karty dopiero ostatnio się zacząłem bawić. Format już robiłem i nic nie pomógł (Co mnie zdziwiło bo poprzedni format miałem ponad 1,5 roku wcześniej ;o

A zasilacz mam chieftec 600w więc raczej nie jest problemem :P

PostNapisane: 22 lis 2011, 11:18 

Ok Komp poskładany i sprawdzony, BF 3 śmiga na full detalach bez zająknięcia się.
Czekam tylko Na kartę Muzyczną Creative Fatality X - FI Platinum

Obrazek

Musze tylko sprawdzić FPS`y ale to musicie mi powiedzieć jak to zrobić w Grze?

PostNapisane: 22 lis 2011, 13:20 

SkylinePL napisał(a):

`(tylda) otwierasz konsolę i wpisujesz render.drawfps 1

PostNapisane: 22 lis 2011, 15:09 

$c(o)rn78 napisał(a):
SkylinePL napisał(a):

`(tylda) otwierasz konsolę i wpisujesz render.drawfps 1

Ok Dzieki za info.

PostNapisane: 22 lis 2011, 19:57 

może mi ktoś powiedzieć , jeśli ktoś wie, jaki jest potrzebny zasilacz do battlefielda 3 , bo mam 4GB RAM procka niezłego i kartę niezłą , tylko nie wiem czy zasilacz pociągnie :D mam windows 7

PostNapisane: 26 lis 2011, 13:49 

grzehuMU napisał(a):
może mi ktoś powiedzieć , jeśli ktoś wie, jaki jest potrzebny zasilacz do battlefielda 3 , bo mam 4GB RAM procka niezłego i kartę niezłą , tylko nie wiem czy zasilacz pociągnie :D mam windows 7

Dobrej marki.
Tylko tyle ci mogę powiedzieć po tym co napisałeś. Skąd mamy wiedzieć jaki jak nie powiedziałeś JAKI masz ten proc i karte. To te komponenty żrą prawie cały prąd.

#####

Znalazłem rozwiązanie swojego problemu o którym pisałem wyżej:

Cytuj:
Od rana miałem buga. Gdy chciałem się rozglądać nie będąc w pojeździe to czułość myszy była niewyobrażalnie niska(żeby się obrócić o 360* musiałem przejechać myszą 5 metrów). W pojazdach/menu było okej. Tak więc szukałem rozwiązania tego problemu - patrze, a w menu w opcji czułość myszy mam suwak na samym dole. Podniosłem go do połowy i sru. Prócz tego że mysz zaczęła chodzić jak zwykle to dodało mi to 100 fpsów!!! Ofc stojąc w miejscu w bazie ;d
Wynik jest taki że teraz zamiast ~20 fps na low gram na ~40 na med

Głupio trochę że naprawiłem karte dziś, a wczoraj zamówiłem już nową :D

PostNapisane: 26 lis 2011, 21:17 

Jak kurna zwiekszyc obroty wentylatorka na karcie graficznej ??

Posiadam : GTS 450

Prosze o jakies wskazowki .

PostNapisane: 27 lis 2011, 04:15 

Polecam rivaTuner, a dokladnie RivaTuner--> model katry--->Customize--->Low level system settings--->Enable low-level fan control--->Fixed

PostNapisane: 27 lis 2011, 11:48 

SkylinePL napisał(a):

ASUS P7P55D-E Intel P55 LGA 1156 (2xPCX/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3/CROSSFIRE)
SSD SAMSUNG 64GB 2,5" MZ-7PC064D/EU (read/write 520/160Mb/s) NORT+RAMKA ASAP + HDD WD 1 Tb

PROCESOR CORE i7 870 2.93GHz LGA1156 BOX
GOODRAM DDR3 8192MB PC1333 DUAL 2 x 4096 CL9
iBox Black Ed. 600 Watt
Zotac GeForce CUDA GTX550Ti 1GB DDR5 192BIT 2xDVI+HDMI+DP BOX

Przy tej konfiguracji na maksymalnych detalach i Rozdziałce gra chodzi na 35 FPS.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2