witam
Chciałbym podzielić się własnymi wrażeniami z grania w bf3, w wersji na ps3.
Na samym początku zacząłem grać w kampanię - ale trafiłem na niezwykle irytujący moment [ których w kampanii jest wiele ] i zacząłem grać po sieci.
I wrażenia póki co [64h] jak najbardziej pozytywne, co nie zmienia faktu, że jest wiele rzeczy, które irytują.
Jeżeli chodzi o minusy to na pewno trzeba wspomnieć o stabilności gry - BF3 jest pierwszym tytułem, z którym mam takie problemy na konsoli. Problemy z serwerami [często nie chce się połączyć, rozłączanie w trakcie gry], zaskakująco często crashe gry [wymagany jest reset konsoli].
Często pojawiają się też problemy, o których pisali użytkownicy wersji PC. Zielone przebłyski, znikający HUD.
Wczoraj miałem też ciekawą sytuację - po śmierci miałem podgląd na zabójcę, następnie pokazało się na chwilę menu wyboru klasy i spota... Po czym całe menu zniknęło. Jedyne co mi pozostało to śledzenie poczynań mojego teamu przez "niebieskie okulary"
oczywiście trzeba było ponownie uruchomić grę.
Dziwi mnie brak możliwość sprawdzenia ustawień serwera w trakcie gry, czy dodanie go do ulubionych [przynajmniej takiej funkcji jeszcze nie znalazłem]
Natomiast w samej rozgrywce także istnieje szereg błędów, które potrafią podnieść ciśnienie. Znikające pociski z RPG, halogen i inne tego typu rzeczy były już wielokrotnie wspominane.
W wersji ps3 jest trochę uproszczeń względem pc - grafika [to akurat jest mało ważne], serwery max 24 slotowe [trochę szkoda, MAG pokazał że można...] i przede wszystkim sterowanie - nie rozumiem, czemu domyślne sterowanie dla różnego typu pojazdów jest trochę inne... w czołgu się strzela jednym przyciskiem, w pojeździe opancerzonym innym...
I na koniec pozostaje tylko wspomnieć o graczach, z którymi niestety trzeba się męczyć. Nie jestem żadnym pr0 graczem, ale uważam, że skoro już zacząłem grać i rozumiem podstawowe zasady gry to staram się zrobić wszystko, żeby wygrać. A co poniektórzy gracze grając w podbój myślą chyba że to jest TDM... Przejmujemy flagę [przy bazie przeciwnika] i nagle 90 % zespołu zostaje i się kampi czekając na wroga, a to że tamten przejmuję 2 pozostałe bazy i szybko wygrywa jakoś im nie przeszkadza.
Ogólnie z gry [online] zadowolony jestem, mam nadzieję, że dodatek drogi nie będzie , bo gra się przyjemnie, chociaż czasem poirytować się można. Dosyć mocno zastanawiam się nad kupnem wersji PC, bo jednak zestaw klawiatura + myszka, więcej graczy i bardziej rozbudowane plansze wyglądają ciekawie. Tylko szkoda mi trochę tego 39 poziomu