Teraz jest 21 lip 2025, 01:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 lis 2011, 16:45 

Od dnia premiery "latam" na mysz i klawiature....zwiekszylem jedynie nieco czulosc myszy..
Sadzilem jednak, ze na joystick musi latac sie o wiele lepiej.... Tak wiec wczoraj przetestowalem nowo zakupionego joya...thrustmaster USB joystick...ku mojemu zaskoczeniu, juz po pierwszych 5min wrocilem do myszy i klawiatury. Byc moze to kwestia przyzwyczajenia ale mysz wydaje mi sie bardziej precyzyjna i co dzwine ..szybsza....a przynajmniej manewrowanie idzie mi o wiele sprawniej niz na joyu....jak do tej pory nie mialem wiekszych problemow z wymanewrowaniem innych pilotow...a wielu z nich bylo wysokich ranga. Nie twierdze, ze jestem jakims tam asem hehe....ale radze sobie....

PostNapisane: 14 lis 2011, 09:42 

No właśnie to zależy od kalibracji i konfiguracji Joya, tak ja mam tracera i nie da się go poprawnie ustawić.

PostNapisane: 15 lis 2011, 21:17 

Markill napisał(a):
...thrustmaster USB joystick...

Ile cie to cudo kosztowalo? 20-50 zeta. Ten wynalazek nie ma nawet osi z.
nqnzzn napisał(a):
ja mam tracera i nie da się go poprawnie ustawić.

To samo co trastmajster. Jesli chcecie powaznie pomyslec o lataniu joy-em, to pomyslcie o
Saitek Cyborg Evo (lub cos mocniejszego ze stajni Saitka) ewentualnie
Logitech Extreme 3d lub Force 3d.
Posiadam Saitka Cyborga i nie umiem usiasc za czyms innym jak latam jet-ami.
Cena 230-250, ale warto.
Ps. Przy odpowiednio mniejszej predkosci robi sie ciasniejsze zakrety. Na klawce jest to dosc ciezkie, ale wykonalne. Joy odciaza.

PostNapisane: 17 lis 2011, 00:25 

Ja na początku grałem klawiatura + mysz, było dziwnie ale się przyzwyczaiłem, do heli brakowało mi płynnej przepustnicy więc próbowałem użyć pedałów od kierownicy, ale nie mogłem ich skonfigurować. Po kilku (dwóch) dniach kupiłem CYBORG F.L.Y. ni pieruna nie mogłem sobie z nim poradzić, ale (nie wiem jak i gdzie) wbiłem się na serwer, gzie byłem tylko ja i mogłem latać do bólu, więc wyćwiczyłem się i teraz stwierdzam, że joy jest zdecydowanie lepszy, ale i tak zastanawiam się bo czasami gość którego gonię robi o wiele lepszy skręt i kilka razy mnie wymanewrowali, ale joy spoko, polecam.

PostNapisane: 17 lis 2011, 20:07 

Osobiście już w BF2 Heleną latałem na myszce bo się przyzwyczaiłem i mozna to robić dobrze. Natomiast jeśli chodzi o jety to to choćbyś po mistrzowsku ogarnął mysz, to piloci z joyem i tak zjedzą Cie na śniadanie. A jak chcesz skutecznie latać w BF3 to znajdź serwer gdzie nie można grać mechanikiem xDD latanie w BF3 to jest totalna porażka. Ulecisz 20 m i już 4 igły Cię beda namierzać. Pojazdy latające w BF3 nie stanowią o sile tak jak w BF2, tutaj to są po to, żeby mechanicy mieli na czym pkt nabijać ;)

PostNapisane: 20 lis 2011, 16:14 

Czy w heli strzelec może odpalać flary a pilot gaśnice?

PostNapisane: 20 lis 2011, 16:37 

=FPPL=kanka92 napisał(a):
A jak chcesz skutecznie latać w BF3 to znajdź serwer gdzie nie można grać mechanikiem xDD latanie w BF3 to jest totalna porażka. Ulecisz 20 m i już 4 igły Cię beda namierzać. Pojazdy latające w BF3 nie stanowią o sile tak jak w BF2, tutaj to są po to, żeby mechanicy mieli na czym pkt nabijać ;)

NOPE.TXT

Właśnie te igly sa za slabe, zeby od tego zginac jetem musze sie niezle postarac.
Bo nie dość że jeden raz możesz wszystko co leci skontrować za pomocą flar to później jak znów ktoś cie namierzy to wystarczy cały czas uciekać w 1 strone i zanim cie dogoni rakieta to już znów ci się naładują flary...

Może nie jest tak jak w bf2 w conq z tą dominacją, ale w rushu ogarniety pilot kontruje wszystkie pojazdy wroga, wiec mogą sobie tylko biegac...

###

Jak juz cos ma byc op to te niezniszczalne aa w bazach wroga... I siedzi jeden taki całą gre w tym, a ci w samolotach specjalnie tam uciekają bo wiedzą że nie polecę tam za nimi ;s

PostNapisane: 21 lis 2011, 11:44 

Który joy w bf3 obsłuży przepustnice, ( moj tracer obsluguje tylko tak jak klawiatura MAX i OFF, nie moge ustawić by jet pomykał stałą prędkością mniejszą od maxymalnej)

PostNapisane: 21 lis 2011, 13:02 

Ja mam Logitecha 3D Extreme i obsługuje. W weekend był przyjaciel z Cyborgiem Evo i też obsługuje. Latanie Evo, to bajka w porównaniu z Logitechem! W zasadzie - nie ma co porównywać, samolot na Logitechu w porównaniu z Evo jest niczym jumbo jet w porównaniu z sokołem, to co to za porównanie?

PostNapisane: 21 lis 2011, 13:22 

Czyli najlepszą opcją do bf3 był by Saitek_Joystick_Cyborg_FLY???

Czy coś innego polecacie? Bo tak myślę że chyba sobie kupie, bo to dziwne że 20 lvle które nie wiedzą jak zmieniać bronie manewrują mnie tak że nie wiem co się dzieje ;s

Czyli jak ma się takie cuś to w czasie lotu już nic nie muszę robić klawą/myszką? Wszystkie przyciski obsłuży mi? (Nigdy nie miałem to się nie znam)

PostNapisane: 21 lis 2011, 15:13 

Szczerze to imo latanie jetami w BF3 na joyu nie ma sensu a jeszcze większym bezsensem jest kupować joya tylko do tej gry. Na nie jednym symulatorze zęby zjadłem ale latanie joyem w tej grze to jakaś kpina (mam saitek cyborg evo force więc żadne tam gówno). Dużo lepiej lata się myszką co mnie totalnie zdziwiło bo w BF2 joy w jecie to podstawa. Ale jak już się uparłeś to Saitek Cyborg FLY będzie dobrym wyborem. Chyba że wolisz starszą konstrukcję ale z force feedbackiem i sensorami optycznymi - wtedy bierz to - http://allegro.pl/rarytas-joystick-sait ... 23269.html
Ale jak pisałem jak chcesz joya tylko do BF3 to imo nie ma sensu, latałem na joyu w 2 i była kolosalna różnica w porównaniu do myszki w 3 ta różnica jest tak znikoma że właściwie to jej nie widzę i na myszy to nawet jakoś lata mi się lepiej.

PostNapisane: 21 lis 2011, 15:59 

A to już różnie, bo ja np. nie potrafię latać na klawie nawet w łatwym bf3. Tzn. w ogóle, to latam, ale jak mam tak latać, to wolę naparzać z buta.

PostNapisane: 21 lis 2011, 18:55 

Nie będę się wdawał w dyskusję czy joy, czy klawia, zwłaszcza, że sam kupiłem specjalnie do BF3 właśnie Saitek Joystick Cyborg FLY 5 i oceniając sprzęt powiem, że jest naprawdę niezły, od groma (i ciut) przycisków, bardzo dobra jak dla mnie ergonomia ich rozmieszczenia, ale jak się nigdy nie latało joyem to nas początku było ciężko się przyzwyczaić, ale teraz - bajka.

PostNapisane: 21 lis 2011, 19:29 

NoAim napisał(a):
Szczerze to imo latanie jetami w BF3 na joyu nie ma sensu a jeszcze większym bezsensem jest kupować joya tylko do tej gry.

Moim zdaniem jest sens, jeśli na serio chcesz być w tym dobry, a co do samego kupowania to będę miał to za darmo więc tu nie mam problemu :D

Tak więc postanowione, kupuje tego saiteka cyborg.
Dzięki za odpowiedzi.

PostNapisane: 22 lis 2011, 20:07 

A jak na tym Saitek Joystick Cyborg FLY 5 PC działa "rozgladanie się"

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2