Coz snajper a strzelec wyborowy to duza roznica.
Przynajmniej ja tak myslalem.
Ogolnie gram prawie non stop reconem i jak wielu zauwazylo skonczylo sie uber agresywne granie te klasa ( od kiedy 4-ro taktowe karabiny mimo swojego olbrzymiego ladunku prochowego nie sieja wcale zniszczenia NAWET na odleglosc 30mm ).
Czy dobrze ze 4-ro taktowki sa takie slabe?
Kazdy se sam na to odpowie.
Jedno jest pewne, wymusza to trzymanie sie na dystans jesli korzystamy z 4-ro taktowek, a dla mnie to troche bol bo lubilem grac agresywnie.
Ulubiona bron?
Definitywnie M40 jesli gram na normalu. Czemu?
-Ladniej wyglada
-Minimalnie mniejszy opad pocisku od SV ( tak MI sie wydaje, nie recze za to zadnymi faktami )
-Szybkie przeladowywanie jesli gramy z odblokowanym /prostym/ zamkiem (?) co pozwala na oddanie 2 celnych strzalow w korpus jesli przeciwnik zmienia pozycje na przestrzeni okolo 10/20 metrow.
-Zaraz po odblokowaniu dostajemy M40 z pieknym celownikem x8
Co do SV , jedynym plusem jest jego celownik mechaniczny ( tzw. iron sights ) ktory przypomina te od ''wiatrowek'' i idealnie sie nadaje do strzelania na mniejsza odleglosc.
Ulubiona bron vol.2.
grajac na Hardcore mode - oczywisce M98B z swoim masakrycznym dmg, swietna celnoscia ( ktora chyba delikatnie spadala po patchu? ) i fajny wyglad
No ale nie wszystko jest takie kolorowe, mimo ze M98B swietnie sie nadaje do agresywnego snajpienia to ma swoj wielki minus, czyli tylko 5 pestek. Coz tzeba miec to na uwadze ( chociaz g18 swietnie zalatwia sprawe jako secondary weapon
)
Samopowtarzalne snajperki?
Jedyny, niezastapiony SKS!
Czemu?
Bardzo subiektywnie - bo mi sie podoba ''rytm strzelania'', ciezko to wytlumaczyc slowami ale tak juz jest. ( mniej wiecej chodzi mi o czestotliwosc klikniec w stosunku do zerowania sie celownika.... )
Oczywiscie kazdy bedzie gral tym co pasuje pod jego ''stylowke'' i inne osobiste preferencje
Pozdroo