Teraz jest 17 lis 2024, 19:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 lis 2011, 00:13 

Też chciałbym to wiedzieć ,żeby rozwiać niektóre kwestie

PostNapisane: 22 lis 2011, 11:52 

Sokar44 napisał(a):
To że Ty o czymś nie słyszałeś nie oznacza że tego nie ma.

Jakie życiowe :D Ale mimo że napisał to Sokar, popieram :)

@grifcio
Prosił bym Cię o nauczenie się zasad stawiania przecinków i kropek w piśmie komputerowym bo to strasznie wygląda...

@DeathName
Wiadomo już coś? EA odpowiedziało na jego temat?

PostNapisane: 22 lis 2011, 14:05 

Sasquacz napisał(a):
Sokar44 napisał(a):
To że Ty o czymś nie słyszałeś nie oznacza że tego nie ma.

Jakie życiowe :D Ale mimo że napisał to Sokar, popieram :)

@grifcio
Prosił bym Cię o nauczenie się zasad stawiania przecinków i kropek w piśmie komputerowym bo to strasznie wygląda...

@DeathName

Mogę pisać jak chcę ,nie muszę tego zmieniać

PostNapisane: 22 lis 2011, 14:08 

gram na rosyjskiej. nie widzialem jak narazie zadnych problemow z serwerami, laczeniem, czy czegos innego ;-) oprocz aktualizacji dzisiejszego patchu :P

PostNapisane: 22 lis 2011, 14:10 

grifcio napisał(a):

To sie nazywa grzecznie powiedziane spie**alaj.

PostNapisane: 22 lis 2011, 14:22 
Moderator forum

grifcio napisał(a):

viewtopic.php?f=1&t=9932
Punkt 5F.

PostNapisane: 22 lis 2011, 14:39 

Uapa napisał(a):
grifcio napisał(a):

viewtopic.php?f=1&t=9932
Punkt 5F.

Nie doczytałem mój błąd .

PostNapisane: 23 lis 2011, 11:37 
Redaktor Battlefield.pl

Sasquacz napisał(a):
@DeathName

Mam już wstępną odpowiedź. Ale czekam jeszcze na 100% pewniaka. Napiszę, jak już będę miał potwierdzenie.

PostNapisane: 26 lis 2011, 03:54 

Dalej nic nie wiadomo?

PostNapisane: 26 lis 2011, 03:58 

Wszystko jest jasne, jestem jedynie Advisorem, sam grywam w battlefield 3 więc takie fora jak to nie są mi obce. Jednak ustalanie moich danych personalnych oraz potwierdzanie ich i identyfikacja przez tutejszych redaktorów jednak trwa i trwać będzie bo danych personalnych nikt im nie przekaże gdyż są objęte dziennikiem ustaw Z 2002 R. NR 101 POZ. 926 o Ochronie Danych Osobowych. Jedyną odpowiedź jaką uzyskają jest taka, że żaden pracownik EA Polska nie będzie korzystał z prywatnych łącz komunikacyjnych. Ja tak robię aby pomóc, status pracownika nie jest tutaj w żadnym stopniu znaczeniem, jednak sugerując swoją szeroką wiedzę i posiadanie informacji z pierwszej ręki, jestem bardziej zauważalny co da większy przepływ informacji. To tyle. Możecie traktować mnie jako pracownika lub podszywacza, złodzieja lub sprzedawcę kluczy, gwałciciela lub mordercę...

Aczkolwiek bez obaw, rosyjskie wersje gry są tak samo legalne jak inne o ile zostały zdobyte w trafny, legalny sposób. Jedyne blokady jakie się pojawiły były spowodowane czarną przeszłością egzemplarzy, po recharge paypal oraz korzystania ze skradzionych kart kredytowych. Rosyjska wersja upoważnia do gry tak samo jak Japońska. To czy uwierzycie w te słowa, zależy tylko i wyłącznie od was, chcecie potwierdzenia? - Wystarczy napisać prostą i krótką wiadomość na Live Chat Support z Advisorem, prosząc o Ruchina - przedstawiciel ds. sprzedaży - Advisor Battlefield 3 trzykrotnie wyżej ustawiony niż ja. Ja tylko przekazuję informację, jak to przyjmiecie - leży w waszej woli.

ul. Iłżecka 26
02-135 Warszawa Polska

PostNapisane: 26 lis 2011, 13:41 
Moderator forum

Tylko mi nie chcemy Pańskich danych osobowych :) Te już Pan podał. Proponuje by Pan przeczytał w/w ustawę a po zapoznaniu się z tekstem , określił w którym miejscu złamiemy prawo pytając czy dana osoba jest pracownikiem EA.
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 0021010926

PostNapisane: 26 lis 2011, 13:46 

Czesc!
Ja gralem w Bad Company 2 na kluczu z allegro. Teraz mam Bf3 RU i połowa mojego klanu tez.
Nigdy nie słyszałem, aby ktos dostal bana za rosyjski klucz. Jesli tak sie stanie, poinformuje was napewno.
Pozdrawiam

PostNapisane: 26 lis 2011, 16:47 
Moderator forum

R4lph napisał(a):
Czesc!
Ja gralem w Bad Company 2 na kluczu z allegro. Teraz mam Bf3 RU i połowa mojego klanu tez.
Nigdy nie słyszałem, aby ktos dostal bana za rosyjski klucz. Jesli tak sie stanie, poinformuje was napewno.
Pozdrawiam

To mało słyszałeś.
Użyj opcji szukaj na tym forum w dziale Problemy BF:BC2. To tak w gwoli informowania.

PostNapisane: 26 lis 2011, 19:46 

Powiem tyle, jak ktoś używa haxów albo kupuje grę za pomocą kradzionych bądź nielegalnych kart albo innych machlojek, to później są bany .
Dlaczego nasuwa mi się na myśl jedno stwierdzenie :wyeliminowanie sprzedających taniej na allegro w celu zwiększenia kupna gier z linków na stronie głównej, które są droższe :o . Każdy ma prawo kupować tam gdzie chce.
I to sprawdzanie pracowników EA, na pewno wam to się uda, na pewno wam zweryfikują dane :wink:(podadzą jeszcze numer telefonu oraz adres zamieszkania )

PostNapisane: 26 lis 2011, 20:54 

grifcio napisał(a):
Powiem tyle, jak ktoś używa haxów albo kupuje grę za pomocą kradzionych bądź nielegalnych kart albo innych machlojek, to później są bany .
Dlaczego nasuwa mi się na myśl jedno stwierdzenie :wyeliminowanie sprzedających taniej na allegro w celu zwiększenia kupna gier z linków na stronie głównej, które są droższe :o . Każdy ma prawo kupować tam gdzie chce.
I to sprawdzanie pracowników EA, na pewno wam to się uda, na pewno wam zweryfikują dane :wink:(podadzą jeszcze numer telefonu oraz adres zamieszkania )

Widzisz, z tym kupowaniem gdzie się chce, nie jest zupełnie tak jak napisałeś.

Zabezpieczenia regionalne w przypadku produktów programistycznych jak gry, etc., etc. (o czym zresztą była już kiedyś mowa), są dlatego że cały światowy biznes (nie tylko ten z grami) jest podzielony na pewnego rodzaju sektory.
Jest to spowodowane różnicami PKB, które to różnice są (lub powinny być) bezpośrednio związane z zarobkami ludności poszczególnych krajów. Najprościej zobrazować to na zasadzie krajów rozwiniętych i rozwijających się, na dokładkę jeszcze tych zwanych potocznie trzecim światem.
Przez powyższe, różnice cenowe i jakościowe produktów, są znaczne a nawet więcej, bo od najniższej ceny danego produktu w "biednym kraju", cena w "kraju bogatym" może być o kilkaset procent wyższa. W przypadku produktów programistycznych nie da się ich wykonać z gorszej jakości materiałów, bo przecież nie można "okroić" danej gry tak jak np. spotykamy słabsze, ale za to tańsze wersje kart graficznych, procesorów, a nawet mebli i innych rzeczy. Cen więc nie da się raczej ustawić na takim samym poziomie dla wszystkich, bo albo w tych "biednych" regionach nikt by nie mógł sobie na taką grę pozwolić, albo dana firma byłaby zmuszona zarobić mniej, chcąc trafić również do konsumenta "biednego", dając zaniżoną cenę globalną.
Pomijam tu już kwestie transportowe i dystrybucyjne, bo nie o tym mowa.

Twórcy gier, a ogólnie programów, znaleźli więc taki sposób jak właśnie w BF3, czyli rejestracja kodów odpowiadających poszczególnym lokalizacjom.

Polega to na tym, aby uniemożliwić proceder kupienia np. 1k egzemplarzy w "biednym kraju X", w którym 1szt. przykładowo kosztuje 15$, a następnie ich sprzedaży w "bogatym kraju Y" po powiedzmy 30$, jeśli w tym bogatym kraju oficjalna cena gry wynosi 40s.

Trzeba też pamiętać, że to producent ustala zasady, co, gdzie i w jakiej cenie chce sprzedać, bo to przecież on trzyma w ręku pakiet praw autorskich.

Cieszmy się, że dzięki rozwojowi telekomunikacyjnemu (głównie chodzi o internet i e-sprzedaż), zwykli pośrednicy i hurtownicy, nie mają już takiego pola manewru w dyktowaniu cen (nakładaniu marży).

Polityka Dice nie odnosi się więc raczej do pojedynczych osób, które kupiły sobie pudełkową grę w sklepie będąc na wakacjach w Rosji :D.
Nie jestem ekonomem, ale logika, poza tym co można przeczytać na temat światowego biznesu, mówi mi że to jest właśnie tego powodem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2