Teraz jest 26 lis 2024, 10:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 lis 2011, 16:22 

Niestety, muszę uznać grę Battlefield za najbardziej gówniany produkt jaki udało mi się w życiu nabyć. Poszedłem za radą przedmówcy i przeinstalowałem grę -> nie pomogło. Następnie w "Origin" użyłem funkcji "napraw" i tu się dopiero zaczęły prawdziwe jaja:
1 Odpalenie - gra przestała działać, i nie połączyło mnie z serwerem.
2 Odpalenie - przy próbie połączenia z serwerem w trybie MULTIPLAYER włączył mi się SINGLE PLAYER, żeby było śmiesznie nic się nie wyświetla o błędzie, gra myśli że jestem na serwerze.
3 Odpalenie - gra się zacina jak diabli, nie da się zacząć grać bo mam jakiś 1 fps
4 Odpalenie - wszystko działa w porządku, brak lagów czy zacięć, gra śmiga aż miło -> po 2 minutach disconnected z serwera ^^

Normalnie uznałbym że mam pecha i wyjątkowo trafił mi się zły egzemplarz, jednak bardzo dużo osób ma ten problem, i u każdego działa inne rozwiązanie, lub nie działa żadne jak u mnie. Z resztą pierwsze dni gra działała bezbłędnie więc co się stało? Jedno jest pewne, nigdy więcej nie kupię produktu DICE na PCta, pomimo mojego sentymentu do serii Battlefield...

PostNapisane: 21 lis 2011, 13:09 

Oczywiście i mnie musiał spotkać ten błąd. Miesiąc od premiery a wywala jak diabli z serwerów. Nie miałem problemu aż do teraz. Game was disconected itp. Oczywiście robiłem wszystko poprzez aktualizacje PB, reinstalację PB i dalej to samo. Ktoś wie jak to rozwiązać?

PostNapisane: 21 lis 2011, 15:54 

U mnie jest to samo od soboty, ping mam mały wchodzę na serwery z pingiem i po minucie max mnie wywala z rożnymi komunikatami. Od dnia premiery do soboty wszystko chodziło elegancko, a teraz dość że wywala to jeszcze lagi mam takie że biegnę mimo wciskania klawisza ciągle jak by mnie zatrzymywało na chwile i dalej biegnę. Jak oni mogli tak skopać tą kwestie. Próbowałem już wszystkich sposobów i nic. Pisał ktoś z was w tej sprawie do suportu?

PostNapisane: 21 lis 2011, 22:45 

Widzę że coraz więcej osób interesuję się tematem, czyli problem się poszerza. Muszę was jednak zasmucić próbowałem wszystkich sposobów o jakich czytałem i żaden nie zadziałał - a próbowałem wielu, również z anglo jęzcznych forów etc. Czy jakis sposób wam zadziała to już loteria, są nawet przypadki że dany sposób działa na jedną grę (jedna runda w bf) następnie trzeba go powtórzyć : D (za każdym razem).
Żeby nie być gołosłownym zacytuje kilka wypowiedzi:
- "Everything was relatively fine till the last sunday.
But now I get "Game got disconnected ()" every time I try to join multiplayer or campaign.
Tried to reinstall bf3, origin, punkbuster. Nothing helps."

- "I have same issue from yesterday. I tried every possible solution but no work. I updated game, PB, deleted pb folder services every thing but without any success."

- "ive been playing bf3 for weeks now and just today ive been joining servers and within
1-5 minutes i get a kick saying
"Game got disconnected: You were kicked from the game."
I mój faworyt:
- "im having the same issue. customer support gave me a 20% off ea store Pissoff Coupon for this. been playing for weeks with no problem. some update lasty night and boom same error as you" - tłum. "Mam ten sam problem. 'Helpdesk' EA dał mi 20% rabat 'na odp**ol się' na kolejny produkt kupiony na Origin. Grałem tygodniami bez żadnych problemów i ostatniej nocy BOOM ten sam problem co wasz"

Od siebie dodam tyle że z tych postow wynika ze Support EA w niczym wam nie pomoże, możecie jedynie liczyć na 20% znizke na kolejne produkty, jeżeli ktoś w ogóle ma zamiar od nich kupić jeszcze jakikolwiek produkt.

PostNapisane: 22 lis 2011, 23:07 

Witam, dziś włączyłem grę około 20 zrobiła się aktualizacja ~480Mb i znikneły problemy z wyrzucaniem z serwerów i zacięciami u mnie na PC

PostNapisane: 22 lis 2011, 23:47 

A mnie po tej aktualizacji się jakieś dziwne jaja dzieją. Wczoraj jeszcze od godziny 22 do jakiejs 4 nad ranem grałem, dzisiaj zrobiła mi się aktualizacja i wywala mi błąd punkbustera lecz zrobiłem wszystko według poradnika i było by wszystko ok gdyby nie to, że przy próbie wejścia na serwer słyszę co się w grze dzieje ale nie widzę obrazu i tak po jakiejś nie całej minucie wywala mnie w gry a w battlelogu pisze ze disconnected to server czy coś takiego.
Teraz gdy znowu próbuję wejść dostaje taki błąd:
Cytuj:
Game disconnected: you were kicked by PunkBuster. Stated reason: PunkBuster kicked player 'SzefuPL' (for 0 minutes) ... No Packet Flow

A na teście punkbustera wszystko jest ok.
Cytuj:
Starting PunkBuster Service Tests (v0.991) (11/22/11 22:48:36)
Checking OS
Windows NT 6.1 (build 7601, Service Pack 1) 64-bit
Checking PnkBstrA service status RUNNING
Checking PnkBstrA Version OK (1034)
Extracting "PnkBstrB.exe" to:
"C:\Users\krol\AppData\Roaming\PnkBstrB.exe"
OK
Checking firewall settings OFF
Is PnkBstrA explicitly allowed?
C:\Windows\system32\PnkBstrA.exe NO
Is PnkBstrB explicitly allowed?
C:\Windows\system32\PnkBstrB.exe NO
Checking if PnkBstrB is running NOT RUNNING
Getting port for PnkBstrA OK (44301)
Opening socket for packet send OK
Sending version packet to PnkBstrA SENT
Receiving version from PnkBstrA OK
Received 6 bytes from 127.0.0.1:44301
Response = 7098 (ms) Version = v1034
Getting PnkBstrB install instance NOT FOUND
Sending start packet to PnkBstrA SENT
Waiting for packet from PnkBstrA OK
Received 3 bytes from 127.0.0.1:44301
Response = 11107 (ms) PnkBstrB started.
Load SUCCESSFUL.
Watching for PnkBstrB instance change (0) CHANGED (1)
Getting port for PnkBstrB OK (45301)
Sending version packet to PnkBstrB SENT
Receiving version from PnkBstrB OK
Received 5 bytes from 127.0.0.1:45301
Response = 2995 (ms) Version = 2202
Checking PnkBstrK driver status NOT FOUND
Manually stopping PnkBstrB STOPPED
Removing test PnkBstrB file OK

----------------------------------
Tests finished.

PostNapisane: 23 lis 2011, 00:38 

Mnie sie jakims cudem udało zwalczyc problem z PB, zrobiłem update plikiem "pbsvc" który jest w folderze z grą i udało mi sie wejsc na servery z PB bez problemów. To tylko połowiczny triumf bo i tak przy zmianie mapy witam pulpit.

PostNapisane: 23 lis 2011, 02:09 

A jeszcze zapytam ty masz oryginalna pudełkową wersje gry? Czy też tak samo jak ja posiadasz klucz do rosyjskiej wersji?
Gdy ktoś ma czarny ekran a słychać dźwięki w grze to polecam ściągnąć polonizację stąd: viewtopic.php?f=152&t=40218

A teraz ja mam znowuż problem taki:
Cytuj:
Game disconnected: you were kicked from the game.

PostNapisane: 23 lis 2011, 16:20 

Jesli to było do mnie to tak, mam oryginał pudełkowy preorder z Gram.pl. Z tego wynika ze tez masz problem z PB bo własnie mnie wywalało z takim komunikatem, zupdate'owałem wczoraj PB i smigało ładnie na wszystkich serverach (pomijając wywały do pulpitu) zobaczymy jak bedzie dzisiaj.

PostNapisane: 23 lis 2011, 17:20 

JA mam jeszcze taki błąd:
Cytuj:
You were disconnected from EA Online.

JA nie wiem po co oni update robili skoro wszystko się posypało.

PostNapisane: 24 lis 2011, 00:04 

Mam ten sam prblem, próbowałem wszystkich opisanych wyżej sposobów i nic... wychodzi na to, że pozostaje nam jedynie czekać aż coś z tym zrobią;/

PostNapisane: 24 lis 2011, 01:45 

Ja myślę, że to może być rzeczywiście jakiś problem z punk busterem bo nie mam tych plików od punkbustera w C:\WINDOWS\system32

PostNapisane: 24 lis 2011, 09:56 

Witam
Też mam taki problem neta mam zkablóki ale pobieram go przez wifi od rodzicow bo mieszkam obok diskonekty wyskaluja co3 minuty ale po podlaczeniu bezpośrednio do modemu problemu juz miema 4 rundy rozegrane bez problemów
Moze ktos pomoze w konfiguracji routera wifi

PostNapisane: 24 lis 2011, 16:45 

Niestety, ale po ostatnim patch sam mam wciąż problemy z wywalaniem przez PB z komunikatem
Cytuj:
Game got disconnected: you were kicked by PunkBuster. Stated reason: PunkBuster kicked player 'LoganTheBadWolf' (for 0 minutes) ... No Packet Flow

Próbowałem kilkakrotnie automatycznie i ręcznie aktualizować PB, reinstalacje, cuda na kiju. Nic dotąd nie podziałało. ;(

PostNapisane: 24 lis 2011, 18:47 

Witam towarzyszy niedoli, wklejam sposób który u mnie zadziałał!!!
Cytat:
"Here goes:
1. Press: Windows-button (the one between lAlt and lCtrl) + R, a window should pop up.
2. Write: "services.msc" (without the ") then press enter.
3. In the list of services, scroll down to "UPnP Device Host", click it and press "Stop service".
4. Now do the same thing but with the service "SSDP Discovery".
5. Exit the window and go to control panel-> Network and Internet-> Network and Sharing Centre-> Change advanced sharing settings (to the left)-> Under "network discovery" select to turn off network discovery.
6. SAVE CHANGES"

Kiedy zastosujecie tą metodę istnieje duże prawdopodobieństwo że wam zadziała. Próbowałem KAŻDEGO sposobu z przeinstalowywaniem, naprawianiem gry, manualną instalacją PB, dopiero ten sposób zadziałał.

Link do tematu: http://www.enterbf3.com/topic/3933-conn ... em-solved/

Sposób opracowany oczywiście nie przeze mnie, ale pierwszy i jedyny który naprawił mój problem z grą: "Game got disconnected..."

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2